Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 862595 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sarthas

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Odwaga naszą wiarą...
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2460 dnia: Grudnia 10, 2013, 20:55:53 »
    Dlaczego kłamiesz? przecież nie miałem dość tylko straciłem module system do moda, a bez niego to co ja mogę ważnego zrobić?
    Co do pozwoleń to jak będziesz miał już wszystko załatwione to możesz założyć oddzielny temat bo to co robisz to nie jest kontynuacja tylko "twoja" wersja moda i niema nic wspólnego z moją wersją.

Kolego, ja nie kłamałem tylko się pomyliłem, i tak ten projekt już skończyłeś. Założę wkrótce nowy wątek i zmienię nazwę moda z Nowa ojczyzna
    na Zupełnie nowa Ojczyzna skrót ZNO. Sorki za pomyłkę, że napisałem że masz dość.

Offline Sarthas

• Użytkownik
    • Odwaga naszą wiarą...
    « Odpowiedź #2461 dnia: Grudnia 14, 2013, 19:22:43 »
    uff... ciężko mi to mówić, ale rezygnuję z projektu. zamęczyłem się na śmierć pisaniem dialogów i poprawianiem błędów. Nigdy nie będzie Nowej ojczyzny 1.2 chyba że ktoś inny ją zrobi. Szkoda że Nie dałem sobie rady. sorry wszystkim za to że byłem taki narwany ale myślałem że potrafię więcej ale to mnie przerosło.

Offline GORGOS CHAN

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2462 dnia: Grudnia 15, 2013, 08:35:01 »
    pytanie do twórców moda.
    co zrobić aby lordowie mieli na starcie a potem zbierali większe oddziały (np po 500 żołnierzy na łepka a królowie 1000)?
    chciałbym to tak ustawić bo mam teraz oddział 200 polmarskich przybocznych i trochę mi za łatwo.

Offline Sarthas

• Użytkownik
    • Odwaga naszą wiarą...
    « Odpowiedź #2463 dnia: Grudnia 15, 2013, 12:46:58 »
    pytanie do twórców moda.
    co zrobić aby lordowie mieli na starcie a potem zbierali większe oddziały (np po 500 żołnierzy na łepka a królowie 1000)?
    chciałbym to tak ustawić bo mam teraz oddział 200 polmarskich przybocznych i trochę mi za łatwo.

Jak ci za łatwo, to w opcjach dostosuj sobie poziom trudności. Co do wielkości oddziału, to jeszcze się nie spotkałem z grupą po 1000 os. ale najwięcej jak grałem miał Król Yarolthek, czy jak tam on miał od Vergirów, miał około 780 ale to wtedy toczyliśmy wojnę ze wszystkimi innymi królestwami. Każdy punkt charyzmy zwiększa limit oddziału o 1 os, a każdy punkt w przywództwo, chyba o 5 jak dobrze pamiętam. Max można wytrenować chyba 15 w przywództwie, ale jak masz spoko denarów możesz u wojskowego nauczyciela się nauczyć więcej. Jest bug że zakupione umiejętności nie wyświetlają się na karcie postaci. Miałem to poprawić, ale jak widać wyżej, zrezygnowałem z nowej wersji. 

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #2464 dnia: Grudnia 16, 2013, 00:40:46 »
    Jest bug że zakupione umiejętności nie wyświetlają się na karcie postaci.
    Po pierwsze nie ma tam żadnego błędu, max 15 jest ustawiony w module systemie w pliku scripts i nieda się tego zmienić żadnym tweakiem, jeśli tak zrobisz to spowoduje to uszkodzenie całego skryptu.
    Miałem to poprawić, ale jak widać wyżej, zrezygnowałem z nowej wersji.
    Tak dla ciekawości chciałbym żebyś mi tu napisał jak chciałeś to dokładnie naprawić (włącznie z pokazaniem swojego skryptu). Jeszcze jedno, dlaczego piszesz że zrezygnowałeś z nowej wersji? O ile mi wiadomo to nie przypominam sobie że zacząłeś nową wersję. Jedynie co wiem to że pytałeś się mnie czy będziesz mógł zrobić sobie moda na NO i się zgodziłem jeśli spełnisz kilka warunków z demonstracją pisania skryptów po zdobycie pozwoleń na użycie kilkunastu itemów od moich przyjaciół na nexusie. Gdy ci napisałem że sprawdzę czy dostałeś je to nagle zrezygnowałeś z nowej wersji? Poza tym nie dostałeś mojej zgody na nową wersję tylko na robienie swojego moda na bazie NO, więc proszę cię przestań pisać że miałeś robić nową wersję i mylić ludzi, już ci pisałem że bez module systemu nie da się kontynuować moda, no chyba że chcesz pozmieniać tekst w plikach i teksturki.
    Czekam z niecierpliwością na demonstrację skryptów na pokazywanie powyżej 15 levelu przywództwa i skryptu od mrocznych łowców których miałeś zmniejszyć ilość partów na mapie (nie rozmiar i jednostki oddziału).

Offline MichalQ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2465 dnia: Grudnia 17, 2013, 19:01:25 »
    Jaka jest najlepsza jednostka w tym modzie ?

Offline Yugaron

• Użytkownik
    • Slava!
    « Odpowiedź #2466 dnia: Grudnia 17, 2013, 21:54:52 »
    Też postanowiłem się wypowiedzieć. Mod jest wspaniały! Prócz kilku aspektów, mod uzupełnia to czego Mi brakowało w Native!
    Rozumiem próby "żartów" Autora, Mnie one po prostu nie przekonały. Ale co za problem zmienić nazwy i imiona lordów? Co za problem dodać/usunąć muzykę? Co za problem usunąć niektóry przedmioty? Oczywiście, bez rozprowadzania do sieci :)

Ogromny szacunek za to co zrobiłeś! Żałuję, że nie będzie kontynuacji... Na pewno się nie da nic z tym zrobić?
    Oto już dzień wyroczny, dzień chwały się zbliża,
    Łuny wstaną nad tobą, jak dymy kadzielnic
    Ofiarnych – i dłoń polska podźwignie cię z niewoli krzyża,
    Już słychać brzęki broni z glinianych popielnic.

Z świętych gajów wychodzą prasłowiańskie Bogi,
    Pręży się moc i pomsta wśród mogił ukryta,
    Poprzez rugijskie wydmy, odrzańskie rozłogi
    Już rży, poczuwszy wolność, rumak Świętowita!

Offline GORGOS CHAN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2467 dnia: Grudnia 19, 2013, 16:52:57 »
    Jak ci za łatwo, to w opcjach dostosuj sobie poziom trudności. Co do wielkości oddziału, to jeszcze się nie spotkałem z grupą po 1000 os. ale najwięcej jak grałem miał Król Yarolthek, czy jak tam on miał od Vergirów, miał około 780 ale to wtedy toczyliśmy wojnę ze wszystkimi innymi królestwami. Każdy punkt charyzmy zwiększa limit oddziału o 1 os, a każdy punkt w przywództwo, chyba o 5 jak dobrze pamiętam. Max można wytrenować chyba 15 w przywództwie, ale jak masz spoko denarów możesz u wojskowego nauczyciela się nauczyć więcej. Jest bug że zakupione umiejętności nie wyświetlają się na karcie postaci. Miałem to poprawić, ale jak widać wyżej, zrezygnowałem z nowej wersji.

Mam już ustawione na to że i ja i oddział dostajemy normalne hp. szybkość walki to ta maksymalna AI i inne są na najwyższym poziomie.
    chodzi mi o to że te wojska które się zbierają mają maks po 4000 wojska a mam tak wytrenowaną postać i oddział że to jest zerowe wyzwanie.                                  może  napiszę inaczej bo chyba nie sprecyzowałem pytania:
    w którym pliku trzeba coś zmienić żeby np. król harlaus zamiast 400 wojsk zbierał 800 itd. a najlepiej żeby w dodatku z tej wyższej półki ( zbrojnych , rycerzy swadiańskich itd.) 
    żeby nie było że coś tam coś tam : Mod jest najlepszy w jaki grałem ale po 500 dniu jest zbyt łatwo wygrywać i tylko to mnie drażni.
    jak nie możesz mi doradzić z tym jak samemu mogę sobie bardziej  utrudnić to mam prośbę: jeśłi będziesz kontynuował projekt dodaj coś w rodzaju inwazji (np. po 100 , 200 , 500 ... dniu ) ale takich liczniejszych niż kilka oddziałów po 75 ludzi ( jak w m&b oim  kiedy pojawia się armia szwedzka licząca zawsze trzykrotność oddziału gracza kiedy minie określony czas lub osiągnie się poziom) . 

Offline Woju27

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2468 dnia: Grudnia 23, 2013, 20:28:51 »
    da ktoś link do tego moda do wersji 1.53
    z góry dzięki
    i czy jest po polsku?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 24, 2013, 10:29:36 wysłana przez Woju27 »

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #2469 dnia: Grudnia 24, 2013, 11:20:59 »
    da ktoś link do tego moda do wersji 1.53
    z góry dzięki
    i czy jest po polsku?
    Linki masz na 1 stronie
    to jest dział polskie mody a jeszcze mod ma w nazwie PL, więc jak myślisz jest po polsku ?
    Follow the damn train CJ

Offline tomsik13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2470 dnia: Grudnia 24, 2013, 15:41:25 »
    Za ten mod jesteś moim bogiem akosmo ;D

Offline Woju27

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2471 dnia: Grudnia 26, 2013, 19:39:53 »
    teraz mam te pliki wkleić do gry?:
    http://screenshooter.net/8504220/hiojfyx
    głupie pytanie zadałem ale nie wiem co zrobić

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #2472 dnia: Grudnia 26, 2013, 20:08:51 »
    Wklejasz to do folderu Modules znajdującego się w głównym folderze z grą. W moim przypadku to będzie:
    C:\Program Files\Steam\steamapps\common\mountblade warband\Modules
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2013, 12:34:35 wysłana przez dew350 »
    Follow the damn train CJ

Offline Woju27

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2473 dnia: Grudnia 26, 2013, 21:36:03 »
    w modules mam jeszcze native z mniej więcej takimi samymi plikami,to stworzyć nowy folder o jakieś nazwie, czy wkleic odrazu do modules.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #2474 dnia: Grudnia 26, 2013, 23:04:54 »
    W Modules zrób folder o nazwie Nowa Ojczyzna i tam wrzuć te pliki