Cze. Mam pewien problem z tym nowym księstwem. Otóż ciągle albo Hetman Bonifacy ( lol ) oskarża jakiegoś lorda o zdradę, albo lordowie sami odłączają się od niego. Do tej pory tylko 1 raz lord odszedł z własnej woli, 5 wywalił król. Więc w ciągu ok. 1 h grania aż 6 lordów opuściło te księtswo. Co zrobić, aby oni nie odchodzili, albo co można zrobić, aby ich przywrócić? Gram już ~65 dzień w grze, chcę zostać wasalem Hetmana, ale nie będę grać sam z królem, bo reszta została wywalona.... Wg. mnie może to być spowodowane tym, że Księstwo nie prowadziło chyba żadnej wojny od początku gry. Kiedyś czytałem, że żołnierze gdy nie walczą, to mogą zdezerterować, może to samo tyczy się lordów. Wojnę tylko raz prowadzili, ale bardzo szybko ją zakończyli, od tej pory pisze tylko, że Księtswo podpisało kolejny pakt o nieagresji czy inne gówno. A, dodam tylko to, że nie mam wpływu na to, czy lord zostanie wywalony czy też nie, tzn. mam zapis, gram ok. 5s pojawia się info, że spierdzielił do Nordów, wczytuję i znowu za 5 s pojawia się info, że spierdzielił . Często zapisuję, bo jak zauważą mnie mroczni łowcy to przeyebane, więc jak jest jakiś układ na moją niekorzyść, np. jakieś państwa podpisują pakty o nieagresji to wczytuję i układu nie ma, w końcu sami siebie nawzajem zniszczą. Myślałem, że tak samo jest z tym uciekaniem lordów, ale niestety. Wiele razy grałem w m&b, m&b warband czy Ogniem i Mieczem, bardziej OiM, i nigdy czegoś takiego nie było, więc fajna giera, wszystko idzie zajebiście a tu zonk pół królestwa przechodzi do koalicji.