Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861296 razy)

Opis tematu:

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2295 dnia: Sierpnia 23, 2013, 10:57:17 »
    Spróbuj Linuxa, serio. Ściągnij sobie Slaxa, zgraj na pendrive'a zgodnie z instrukcją w spakowanym archiwum i jazda.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline masterlock-1998

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2296 dnia: Sierpnia 24, 2013, 16:26:31 »
    Witam
    mam problem ponieważ kiedy bandyci atakowali Rhodockich chłopów postanowiłem pomóc chłopom i po bitwie relacje z Królestwem Rhodoków spadły do -100
    a jeszcze problem istnieje w tym że jestem wasalem Rhodoków
    proszę o pomoc

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #2297 dnia: Sierpnia 24, 2013, 17:05:46 »
    To chyba częsty błąd bo Rapodegustator też to zgłosił. No cóż jest tylko jedno wyjście - pomóż Akosmo albo nie pomagaj nikomu na mapie.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Rodhir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2298 dnia: Sierpnia 25, 2013, 11:51:37 »
    mam pytanie pewnie głupie ale na jaką wersje jest teraz nowa ojczyzna najnowsza na jakiego patcha ? która jest najnowsza
    You win or you die
    Miecz mój jest ostry a łuk celny lecz nie lękaj się jestem szlachetny

Offline MrozUP

• Użytkownik
    • Samemu wojny nie wygrasz...
    « Odpowiedź #2299 dnia: Sierpnia 25, 2013, 12:25:16 »
    Najnowsza wersja Nowej ojczyzny to 1.191w2 i jest ona na wersję gry 1.153.

Offline Rodhir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2300 dnia: Sierpnia 25, 2013, 13:10:03 »
    kolejne z głupich pytani może ktoś przesłać mi link do pobrania z niezależnie z jakiej strony ale darmowej i najnowszej wersji N.O na na wersje gry 1.53
    You win or you die

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #2301 dnia: Sierpnia 25, 2013, 14:07:46 »
    Tu masz ze strony, gdzie jest wolne pobieranie, ale nie trzeba się rejestrować ani płacić - http://egofiles.com/w7IEJklJsKnkLy3T
    Tu jest strona, gdzie musisz się zarejestrować, żeby ściągnąć, ale jest to darmowe i szybkie - http://3gb.pl/plik-10285-3654-nowa_ojczyzna_1-191w2-exe.html
    Zostaje jeszcze chomikuj - http://chomikuj.pl/delena18/Mody+pod+M*26B+Warband
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Rodhir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2302 dnia: Sierpnia 25, 2013, 15:52:13 »
    MAM PROBLEM MIANOWICIE TAKI        http://img837.imageshack.us/img837/6327/od9s.png    pobrałem  m&b wiem pirat ale już dziś zamówiłem na allegro i ten problem taki pobrałem m&b  zainstalowałem pobrałem v 1.153 do moda specjalnie N.O pobrałem najnowszego N.O z strony co podaliście i to mi wyskakuje POMOCY :C
    You win or you die

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2303 dnia: Sierpnia 25, 2013, 16:00:06 »
    Zaczekaj aż dojdzie przesyłka i zobacz czy masz tak samo na oryginale.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline MrozUP

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2304 dnia: Sierpnia 25, 2013, 18:00:11 »
    MAM PROBLEM MIANOWICIE TAKI        http://img837.imageshack.us/img837/6327/od9s.png    pobrałem  m&b wiem pirat ale już dziś zamówiłem na allegro i ten problem taki pobrałem m&b  zainstalowałem pobrałem v 1.153 do moda specjalnie N.O pobrałem najnowszego N.O z strony co podaliście i to mi wyskakuje POMOCY :C
    Po 1: Zaczekaj na wersję pudełkową gry zakupioną przez Ciebie na Allegro.
    Po 2: Co do tego błędu to również go posiadałem gdy chciałem zmienić grę na wersję 1.143. Było to spowodowane złą instalacją łatki. Recepta: Wyrzuć wszystkie mody i patche z Mount and Blade Warband. Zostaw wersję 1.100 i wtedy zainstaluj patcha 1.153. Jak dalej nie pomoże wypakuj łatkę 1.153 za pomocą 7zip albo WinRar do folderu z grą.
    P.S: A kupiłeś M&B Warband z opcja Steam czy bez niej?

Offline Rodhir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2305 dnia: Sierpnia 25, 2013, 18:10:03 »
    dziękuje no będę musiał czekać te parę dni ok wytrzymam ale rozwiązałem chyba problem bo wgrałem patche najnowszego do worbanda i działa ok ale jak to napisane było przed inst. N.O że najlepiej jak bym miał 1.153 więc mogą wystąpić bugi właśnie chyba wystąpił u mnie jeden np każdy król wystawił za moją głowę nagrodę na porządku gry więc chyba jadę na hardkora i dalej pykam xd :D

a do autora tego moda N.O dziękuje serdecznie że nad nim sie napracowałeś i zlepiłeś te prae modów w jedno twoja praca nie poszła na marne ponieważ mod jest świetny jeszcze raz dziękuje

ps: jestem nowy na forum ale na ten temat poświeciłem 3 godziny i przeczytałem całe 150ileś stron xd ciekawe rzeczy naprawdę sie dowiedziałem :) 

Zaczekaj aż dojdzie przesyłka i zobacz czy masz tak samo na oryginale.

dobrze zaczekam ale nie kupiłem w wersji stream co tu dużo mówić nie jestem bogaty  więc kupiłem gre na promocji używaną pudełkową wersje za 10 zł
    a co do tego wszystkiego uninstalowania i wgl to trochę mi dziś zajmie pewnie odpisze jak coś sie poprawi jak przeinstaluje an 1.153 ale teraz popykam sobie na razie na tej najnowszej wersji jak będą bugi nie do zniesienia to zrobię tak jak mówiłem thx za szybką odpowiedz użytkownicy
    You win or you die

Offline MrozUP

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2306 dnia: Sierpnia 25, 2013, 18:20:40 »
    Co do ''bugu'' wyznaczania nagrody za twoja głowę to chyba mały ''psikus'' od Akosmo ;) Tak aby poczuc dreszczyk.

Offline Rodhir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2307 dnia: Sierpnia 25, 2013, 19:39:46 »
    no gram gram i nei ma żadnych błędów więc chyba na wersji 1.158 można spokojnie pykać w moda
    You win or you die

Offline MrozUP

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2308 dnia: Sierpnia 25, 2013, 20:03:34 »
    To zależy, modyfikacja jest pod 1.153 a jak Akosmo napisał "ściągasz na własne ryzyko". Więc prędzej czy później jakiś błąd się trafi :) U mnie objawiało się to wywalaniem do systemu i niewczytywaniu tekstur...

Offline Sandman

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #2309 dnia: Sierpnia 25, 2013, 21:57:12 »
    Witam. Mam kilka problemów związanych z tym modem. Więc tak:
    1. Podczas bitwy nie mogę na swoich żołnierzy patrzeć bo mi się tak zacina że nie da się grać a czasami nawet gra się wyłącza.
    2. Czasami podczas bitwy drzewa, krzewy,zbroje moich lub wrogich żołnierzy są czarne, po prostu nic na nich nie widać.
    3. Co chwilę podczas gry jak cokolwiek zrobię to gra mi się na chwile zacina. (na dość długą chwilę ale potem znów mogę grać)
    4. Gra często mi się wyłącza i wyskakuje mi Rutine Error czy jakoś tak, wcześniej było co innego ale to musiałem w opcjach pozmieniać i działało.

Ogólnie mod jest bardzo fajny. Wszystko by było super oprócz tych 4 błędów. Zawsze w wb grałem w singleplayera, w multi żadko bo takie sobie. Jeśli ktoś wie jak mi pomóc to proszę o szybką odpowiedź.