Serio da się naprawić jakiś zajechany dysk bez utraty danych?
Bez utraty danych to niema szans, ale ja liczę na uratowanie czego się tylko da (a może trafię akurat na te pliki na których mi najbardziej zależy).
Mam pytanie (pewnie bardziej obcykanych z modami to rozśmieszy )czy nie da się jakoś rozkodować Nowej Ojczyzny do module system ???
Fajnie by było no nie, ale niestety nie ma takiej możliwości.
WITAM Pomóżmy dofinansować kolegę AKOSMO!!.
Dziękuję Exalen(ie?) i innym za chęć pomocy finansowej ale to nie finanse są problemem. NO jest darmowe i takie zostanie. Liczyłem na to że może ktoś już spotkał się z takim lub podobnym problemem i coś mi podpowie. Ja wiem że zaniesienie dysku do naprawy wiąże się z czasem oczekiwania i dlatego staram się zostawić takową opcję na sam koniec. Zam się jako tako na komputerach (podkręcanie kart, montaż komputerów, itp.) i jeśli jest jakaś szansa na uratowanie czegoś z tego dysku nawet rozkręceniem go i przeniesieniem talerza do innej obudowy (nigdy tego nie robiłem). Pytałem się już na różnych forach informatycznych ale jak już ktoś odpowiedział to dotyczyło to innych problemów, a jak na pech osoby które sensownie odpowiadały na posty (dotyczące innych problemów) nie logowały się po pół roku na forum i nie było sensu ich pytać na pw.
Spróbuj naprawić dysk programem Advanced SystemCare Free.
Krystian1909 ten program mi nic nie da. Moim problemem jest że system nie widzi dysku chociaż w biosie i podczas wczytywanie jest wszystko ok.
To ja jestem ciekawy co Akosmo tam ma... bo raczej o tajne wersje NO nie chodzi... :P
Jakbym ci powiedział musiałbym cię zabić (żartuję), ale masz rację ms moda jest moim najmniejszym problemem na tym dysku. Mam tam ważne prywatne dane (z podkreśleniem na prywatne). Oczywiście jakby udało się też uratować ms to na pewno by NO dojechało do numerku 2.0, w szczególności że wersje testową mam na dysku i wystarczyłoby poprawić błędy.
A co do gry to prawdopodobnie odkryłem problemy z wyrzucaniem z gry itp. Mianowicie dzieje się to gdy nadużywamy kodów :)
Masz rację, częste używanie kodów powoduje błędy w skryptach. Zauważyłem też że ten kod przeskakiwania na mapie świata postacią (crtl + myszka) i zdobywanie szybko lenn lub ciągłe atakowanie innych oddziałów powoduje często błędy (zła zmiana relacji, itp.). Co gorsza takiego błędu nie da się naprawić na zapisanym save. No cóż kody są w grze ale używanie ich leży w kwestii gracza, poza tym gra na kodach to nie gra tylko zabawa która szybko się nudzi.