Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861595 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2220 dnia: Sierpnia 10, 2013, 02:17:31 »
    Akosmo proszę wrzuć to na HotFile, albo mediaFire bo nie mam premki na egoFiles, a kasa na końcie mi sie skończyła i nie doładuje se na chomiku PLZ
    Poszukaj na torrentach, ręke bym dał sobie uciąć, że ściągałem to z torrentów całkiem niedawno...

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #2221 dnia: Sierpnia 10, 2013, 05:11:41 »
    Akosmo pisał, że patrole działają dobrze. Widocznie nie do końca dobrze działają, skoro u nie których nie działąją ;p
    Sprawdzałem patrole na wersję 1.191 i 1.185 i zero problemów z patrolami. Są, hasają po mapie, walczą i nie znikają no chyba że mają pecha i dostają łupnia od wrogów. Nie wiem czemu tak u ciebie jest, jedyne pomysły jakie mi przychodzą to:
    1- Grzebałeś w plikach (ręcznie lub programami).
    2- Tworzysz zbyt duże patrole.
    3- Nie masz wystarczająco denarów w skarbcu.
    4- ??? masz wirusa który pożera ci patrole.

Akosmo proszę wrzuć to na HotFile, albo mediaFire bo nie mam premki na egoFiles, a kasa na końcie mi sie skończyła i nie doładuje se na chomiku PLZ
    Postaram się wrzucić w niedzielę na szybki upload (nocą, pamiętaj że mam wolny internet). Nie wiedziałem że Egofiles ma limit 1000 pobrań (swoją drogą to są wakacje a wy już pożarliście 1000 pobrań!). Dobra wiadomość to taka że jak się wyrobię to będzie to wersja exe czyli instalator i ta wersja powinna zawierać kilka poprawek graficznych. Co do chomikuj to trzymam tam pliki tylko dlatego że nikt ich nie skasuje czy skończy się limit typu ilość pobrań lub 30 dni. Co do aktualizacji do 1.158 to niestety na razie nie znalazłem rozwiązania problemu z moim dyskiem, ale i tak mam już dość tych patchy (nie zdziwię się jak jeszcze wyjdzie 1.159 czy 1.160)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #2222 dnia: Sierpnia 10, 2013, 09:24:33 »
    Chwilowo Tale Worlds powstrzymało się od tworzenia patch, w tej chwili zajmują się czymś innym. Wiemy, że napewno nie bannerlordem : )

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #2223 dnia: Sierpnia 10, 2013, 11:16:25 »
    akosmo dzięki za odpowiedź i czekam
    Śmierć jednego jest tragedią, śmierć milionów jest tylko statystykom. - Józef Stalin
    --------------------------------------------------------------
    Woj­ny zaczy­nają się, kiedy chcesz, ale nie kończą się, kiedy prosisz. - Niccolò Machiavelli
    Na woj­nie ten wyg­ry­wa, kto naj­mniej błędów popełnia. - Napoleon Bonaparte

Offline Krazus

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #2224 dnia: Sierpnia 10, 2013, 12:24:49 »
    Nic nie zmieniałem. Dziwna sprawa. Kasy mam sporo. Wojska czy małe czy duże patrole to i tak znikają. U kolegi wrzuciłem moda to ten sam problem dokładnie co ja.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #2225 dnia: Sierpnia 10, 2013, 12:41:58 »
    Spróbuj zrobić re-install po kolei: NO, jak nie pomoże to WB, i jak znowu nie pomoże to można spróbować steama.
    Tylko reinstall NO w sensie że pobierasz jeszcze raz, bo może akurat pobrałeś wadliwą kopie moda.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2226 dnia: Sierpnia 10, 2013, 14:17:49 »
    Te eks-żony Mustafy (czy kogoś tam) służą do czegoś poza nabijaniem doświadczenia wojakom?

Offline Dunios_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2227 dnia: Sierpnia 10, 2013, 15:07:21 »
    Nie podobają mi się te animacje. Możecie mi powiedzieć jaki plik trzeba z nativa przerzucić żeby były normalne ?

Offline olafek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2228 dnia: Sierpnia 10, 2013, 17:10:34 »
    Ta zbrojka cała zjednoczenia  taka Niezniszczalna nie jest przeciwko kusznikom i mrocznym to tak se :D zależy jak trafią.[poziom normalny] 
    a co do wojska to ci pustynni sayyidzi i ich prawie sami łucznicy nie mają startu do słowianskich zbrojnych i przybocznych.:D sam z 300 zbrojnymi  rozwaliłem 700 armie tracąć może z 100 ludzi.

To słabiutko Ci powiem, bo ja z armią 150 jednostek rozwaliłem 1300 sarranidów nie tracąc nawet 50 jednostek ;)  W takich bitwach sam rozwalam zawsze ponad setkę ludzi ;p
    Gram zawsze pół na pół ciężką kawalerią i ciężką piechotą. Piechota jest na oblężenia, gdzie koszę 400-osobowe garnizony ze stratą może 20 ludzi, zaś kawaleria roznosi w pył niemal każdą armię (duże problemy występują z Rhodokami, dlatego na nich w połowie leci piechota). Słowianie źli nie są, ale ja lubię najemników. Wszelkie strażniczki, rycerze z Delgado, zamorscy itd. po prostu miażdżą. Poza tym zebranie armi z najemników trwa chwilę. 1-2h polatać po turniejach obstawiając 500 denarów i grając na najtrudniejszym poziomie i masz grubo ponad 100tys. Potem juz tylko odwiedzić kilka karczm i masz wysoce wyszkoloną armię zdolną rozwalić wszystko ;)

Offline rozikk

• Użytkownik
    • Yeah Buddy !!
    « Odpowiedź #2229 dnia: Sierpnia 10, 2013, 19:35:13 »
    Czy ma ktoś może problemy z grafiką przedmiotów?
    Bo mi nagle np. zbroje czy trawa po prostu znikają gra działa dalej ale zamiast np. wielkiego rogatego hełmu mam czarny kształt albo w ogóle nie mogę najechać na nie myszką 
    Ah jooooooooo

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #2230 dnia: Sierpnia 10, 2013, 19:52:44 »
    Też to mam i to dosyć często. Zamiast trawy mam twarze jakiegoś murzyna :P Albo brak broni czy hełmów. Możliwe że to przez wersje WB 1.157 lub 1.158?
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #2231 dnia: Sierpnia 10, 2013, 21:05:19 »
    Nie podobają mi się te animacje. Możecie mi powiedzieć jaki plik trzeba z nativa przerzucić żeby były normalne ?
    Z folderu Native skopiuj plik animations i zamień w folderze NO plik animation.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline masterlock-1998

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2232 dnia: Sierpnia 11, 2013, 08:46:27 »
    mam problem ponieważ cały czas gra mi się wyłącza i wyskakują mi jakieś bugi nie wiem o co chodzi

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #2233 dnia: Sierpnia 11, 2013, 10:35:48 »
    Pobierz moda jeszcze raz albo zrób reinstall.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #2234 dnia: Sierpnia 11, 2013, 21:59:31 »
    hehe byłem zawsze uprzedzony do piechoty a tu prosze , armia stworzona z samej piechoty i łuczników i... ja 140 wojaków oni 300 (legendarnych xD) i rozniosłem ich ze stratą jednego łucznika (gram na normalu)
    Śmierć jednego jest tragedią, śmierć milionów jest tylko statystykom. - Józef Stalin
    Woj­ny zaczy­nają się, kiedy chcesz, ale nie kończą się, kiedy prosisz. - Niccolò Machiavelli
    Na woj­nie ten wyg­ry­wa, kto naj­mniej błędów popełnia. - Napoleon Bonaparte