Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: TOP 30 Gier PC według forumowiczów Tawerny  (Przeczytany 71495 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: TOP 30 Gier PC według forumowiczów Tawerny
    « Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 22, 2011, 11:38:56 »
    1. Heroes of Might and Magic III - Nieśmiertelna gra i jedna z pierwszych jakich w życiu grałem, do dziś ma m syndrom jeszcze jednej tury i nie kogę wprost doczekać się gry ze znajomymi w nową cześć

2.Warcraft III – Strategia, która w pewnym czasie wciągnęła mnie na całego . Świetna kampania i niesamowity Multiplayer. Historia w kampanii jest jedną z moich ulubionych.

3.Star Wars : Knights of the Old Republic  - Najlepszy jak dla mnie RPG . Historia jest opowiedziana po mistrzowsku. Świetne postacie fabuła i WALKI !

4.Rome Total War – Pierwsza gra z cyklu jaką w życiu grałem i niedawno ponownie zacząłem grac i w dodatki. Odbudowa Cesarstwa Rzymskiego w BI jest jedną z najbardziej satysfakcjonujących rzeczy w historii gier.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 22, 2011, 11:45:26 wysłana przez Wezyk »
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 22, 2011, 12:10:02 »
    ... ale crap-tytuły (no dobra, nie wszystkie :P ) xD

Rzucę coś od siebie. Możliwe, że niektórym przypomni się "co-nieco":
    1. Unreal - FPS, który położył świat gier (i nie tylko) na kolana.
    2. Thief 2: The Metal Age - Steampunk-owy FPSneaker o niepowtarzalnym i mrocznym klimacie.
    3. Deus Ex - nieliniowy RPG w klimatach SF / Cyberpunk.
    4. Jagged Alliance 2 - TB z elementami RPG, gry strategicznej, taktycznej.
    5. Total Annihilation - masowy RTS? To tylko u TotalA.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 22, 2011, 12:20:50 wysłana przez NIFN »

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 22, 2011, 21:42:24 »
    Edit: Dodaję jeden tytuł MineCraft
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Gzywa

• Użytkownik
    • Drunken Head Hunter
    « Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 22, 2011, 21:54:30 »
    1. Prince of Persia: Warrior Within - Według mnie ma najlepszy i najbardziej efektowny system walki w historii gier. Ciekawa fabuła, krew ,flaki ,latające kończyny, zapadające w pamięć lokacje oraz mroczny klimat i muzyka(Arabowie grający metal?:) )

2. Silent Storm - Strategia turowa z elementami RPG (Coś jak Jagged Alliance tyle że osadzony w czasie WWII). Wysoki realizm gry psuły trochę "tajne niemieckie eksperymenty" ale gra nadrabia to wspaniałą fizyką dzięki której można było zniszczyć dosłownie wszystko na mapie(z budynkami włącznie).

3. Splinter Cell: Chaos Theory - Przez wielu uznawana za najlepszą część serii(Double agent był zbyt uproszczony a Conviction przemilczę bo to już "tylko" gra akcji z elementami skradania). Wspaniały tryb Co-op oraz jeszcze lepszy multiplayer(gram w niego do tej pory). Całości dopełnia niesamowita muzyka która skomponował Amon Tobin.

4. Star Wars : Knights of the Old Republic - Fabuła, dialogi, walka, lokacje czyli wszystko to co w grach Bioware stoi zawsze na mistrzowskim poziomie, nie inaczej jest w przypadku tej gry. Do tego osadzona w moim ulubionym uniwersum:).

5. Deus Ex - Godny następca "System Shock". Unikalne połączenie kilku gatunków(FPS, RPG, Stealth), mnóstwo sposobów na ukończenie każdego zadania, kilka zakończeń w zależności od wyborów dokonanych w trakcie gry, no i ten wspaniały cyberpunkowy klimat.
    « Ostatnia zmiana: Maja 01, 2011, 13:21:20 wysłana przez Gzywa »
    \        /          <---<<                                        <----<<                        <---<<
     \_O_/                                            <---<<
        |                           <---<<                                    <---<<
        |  /                                          <---<<                                     <---<<
       / \/   <---<<                                               <---<<
      /                                <---<<

Offline Mangust

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 23, 2011, 00:08:13 »
    Która dokładnie część?

Napoleon Total War

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 26, 2011, 10:15:20 »
    Nie wiem czy to mój absolutny TOP, ale na myśl przychodzi mi (najwyżej w "kolejnej rundzie" zmienię zdanie ^^):
    1) Rome: Total War - pierwsza moja duża gra na PC i naprawdę wciąż mam masę pozytywnych wrażeń z tej części serii.
    2) Dragon Age: Origins - było parę "lepszych" RPG'ów (nie zaprzeczam temu), ale jakoś DA i jego świat bardzo przypadł mi do gustu (mimo licznych wad gry).
    3) Neverwinter Nights 2 - mój pierwszy kontakt z "RPG next gen" (choć nie zabieram NWN 2 miana oldschoolowego rpega). Bardzo przyjemna gra mimo znacznego rozbudowania mechanizmów nią rządzących - o tysiącach modów nawet nie wspominam. O_^
    4) Battlefield: Bad Company 2 - nic przełomowego w tej grze nie było, ale i tak z racji sentymentu do tego, iż jest to pierwsza pozycja w której spędziłem n-godzin w sieci umieszczam ją na liście. Dodatek Vietnam również miał na tę decyzję pewien wpływ. ;)
    5) Mass Effect 2 - jako RPG gra słaba (tak ją odebrałem podczas pierwszego podejścia). Gdy potraktuje się ją jedynie jako shooter TPP z elementami RPG oraz ciekawą fabułą to daje masę frajdy (tak do niej podszedłem podczas drugiego podejście).

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 26, 2011, 10:31:54 »
    To w końcu i ja się zmuszę do napisania mojej "piątki"

• Napoleon Total War- gra życia, uwielbiam ta epokę i naprawę dobre 15 lat czekałem taką produkcję.
    • Strategic Command- taki mój odpowiednik pasjansa. No i za samą mapę hexową.
    • Wiedźmin- ogólnie za całokształt, choć głównie za to, że dawno nie wyszedł tak dobry RPG.
    • Call of Duty 1- całe życie będę do niej wracał, choć w sumie FPSów nie lubię, zwłaszcza w sieci...
    • Mount & Blad- moja pierwsza i jak dotąd jedyna gra multi. I chyba tak już zostanie...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 26, 2011, 19:47:33 »
    1 Wurm-grafa to nie wszystko !
    2 World of Tanks- Czołgusie kochane :)
    3 minecraft
    4 freespace 2
    5 gothic 1
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #38 dnia: Maja 01, 2011, 00:11:18 »
    Mam jedno pytanie nasz drogi Gacku: Jak teraz głosujemy na gry? Wybieramy 5 tytułów z listy (poza wcześniej przez nas wymiecionymi?), czy też dodajemy nowe?

Jeśli co miesiąc każdy user otrzyma 5 głosów to bardzo szybko wyczerpiemy ilość gier na które możemy glosować. Powinniście trochę utemperować ten plebiscyt.     
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #39 dnia: Maja 01, 2011, 08:38:45 »
    Mam jedno pytanie nasz drogi Gacku: Jak teraz głosujemy na gry? Wybieramy 5 tytułów z listy (poza wcześniej przez nas wymiecionymi?), czy też dodajemy nowe?

Jeśli co miesiąc każdy user otrzyma 5 głosów to bardzo szybko wyczerpiemy ilość gier na które możemy glosować. Powinniście trochę utemperować ten plebiscyt.      

Jak w zasadach jest napisane - głosujemy na inne tytuły (nie koniecznie na te co są z listy).

PS. Nie powiedziałbym, że gry zostaną wyczerpane. Dodatkowo teraz plebiscyt ustał...

@Tobik-N: Tak, możesz zagłosować jeszcze raz - tylko, że na inne gry niż poprzednio.
    « Ostatnia zmiana: Maja 01, 2011, 13:35:04 wysłana przez Gacek3000 »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Maja 01, 2011, 10:26:55 »
    Settlers 2
    Civilization 2 Test of Time (Próba czasu)
    UFO X-COM
    Rome TW
    TES 3 Morrowind

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #41 dnia: Maja 01, 2011, 13:08:59 »
    Czyli, że można po raz drugi oddać głos ? Czy może jeden głos od jednej osoby na zawsze ?

Offline Mangust

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #42 dnia: Maja 01, 2011, 13:55:50 »
    Call of Duty-najlepsza część całej serii
    Faces of War
    Wiedźmin
    Medal of Honor Wojna na Pacyfiku
    Test Drive Unlimited

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Maja 01, 2011, 14:51:45 »
    Thief(II) The Metal Age - gra - skradanka. Chodzimy w niej złodziejem - Garrettem. Miejscem akcji jest wielkie miasto - zwane Miastem. Jest to połączenie średniowiecza z odrobiną fantasy. W tej części można spotkać futurystyczne urządzenia, takie jak: roboty bojowe, kamery które "rozpoznawają" kto idzie. Gra ma swój urok. Słabą grafikę nadrabia klimatem.

Gothic I - tego chyba nie muszę opisywać. Gra miodzio.

Warlords Battlecry II - strategiczna gra fantasy. W grze walczymy o panowanie nad krainą...(no masz ci los, zapomniałem nazwy), do wyboru mamy różne frakcje: Demony, Ludzie, Krasnoludy, Orkowie, Minotaury, Nieumarli, Barbarzyńcy, Leśne Istoty, Mroczne Krasnoludy, Mroczne, Leśne i Wysokie Elfy.

Wiedźmin - i tego nie muszę opisywać.

Return to Castle Wolfenstein - lubę takie klimaty, jedna z pierwszych gier, w które grałem.

Offline Seahawk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Maja 01, 2011, 18:15:18 »
    Minecraft rządzi - nie no to jest super !!!
    Można pobrac demo z tąd :

http://mycraft.pl/demo-minecrafta-juz-jest/#more-3666