Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: TOP 30 Gier PC według forumowiczów Tawerny  (Przeczytany 71498 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    Odp: TOP 30 Gier PC według forumowiczów Tawerny
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 21, 2011, 09:54:29 »
    1. M&B Warband - za multi i graczy
    2. Seria Total War - chyba nie ma o czym pisać, ta gra wymiata !
    3. GTA Vice City - Według mnie najlepsza z serii.
    4. Minecraft - prostota i grywalność.
    5. Wurm Online - klimat, gracze.

Szkoda, że tylko 5 gier :(

Offline Guts

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 21, 2011, 10:02:35 »
    1 Morrowind
    .
    .
    .( długo długo nic ;P )
    .
    2 Gothic 1
    3 KOTOR 1
    4 Rome total war
    5 baldury oba ;P (Baldur's Gate)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 21, 2011, 12:05:33 »
    1. Aliens vs Predator 2
    2. Call of Duty 4 Modern Warfare
    3. Splinter Cell Chaos Theory
    4. IGI Project 2: Covert Strike
    5. Team Fortress 2

Offline Dawidous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 21, 2011, 12:08:59 »
    1. Gothic II
    2. TES IV: Oblivion
    3. M&B Warband
    4. Hidden and Dangerous 2 - szkoda że 3 części nie ma
    5. Call of Duty 5

(Praetorians, DR vs AK, Panzer i Blitzkreig- gdyby można było więcej)
    Wypowiedzi nie chce mi się rozwijać ;)

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 21, 2011, 12:46:48 »
    1. Starcraft II - za wykonanie i podejście do tematu.
    2. Warcraft III - czyż ktoś nie grał? ^.-
    3. GTA SA - sandboxowa gierka, która nie nudziła się tak szybko.
    4. Gothic - seria, ale szczególnie dwie pierwsze części. "Trójka" jest też dość ciekawa (właśnie sobie pykam - uwierzcie mi, po wgraniu "Community Patch'a", czy "Quest Pack'a" gra się naprawdę przyjemnie). Głos jednak idzie na "dwójkę".

Moja czwórka, choć jest tego troszkę więcej. :P
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2011, 16:22:53 wysłana przez Tymbark »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 21, 2011, 13:22:58 »
    Według mnie absolutnie i totalnie bez sensu, na forum o danej serii gier, robić konkurs na top i dać możliwość głosowania właśnie na tę serię. Jeśli byłoby to forum ogólne, to wówczas wszystko byłoby ok, ale na forum o M&B uważam, że gry z tej serii nie powinny być brane pod uwagę.

edit: Ale to byłoby najsensowniejsze rozwiązanie.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2011, 13:35:24 wysłana przez proud »

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 21, 2011, 13:26:51 »
    Według mnie absolutnie i totalnie bez sensu, na forum o danej serii gier, robić konkurs na top i dać możliwość głosowania właśnie na tę serię. Jeśli byłoby to forum ogólne, to wówczas wszystko byłoby ok, ale na forum o M&B uważam, że gry z tej serii nie powinny być brane pod uwagę.

Myślałem o tym ale bałem się, że posądzą mnie o dyskryminacje...

EDIT: Ok, od teraz nie mozna glosowac na M&B.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2011, 13:48:34 wysłana przez Gacek3000 »

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 21, 2011, 14:27:14 »
    1- Freespace 2 - Wrażenia przy grze są niesamowite, wciągają na dłuuugie godziny, przechodzi się główną kampanie, potem ściąga dodatkowe, potem przechodzi się wszystkie jeszcze raz... Niskie wymagania, grafika całkiem całkiem przyzwoita. Nie da się opisać wrażeń, po prostu, trzeba spróbować!
    2- Rome - Total War - Super gra, nie chce się przestać grać. Znaczna większość forumowiczów ją zna, a więc nie ma o czym pisać
    3- Wurm Online - Na uznanie zasługuje przede wszystkim za odmienność od wszystkich innych MMO, rozbudowany system craftingu oraz możliwość wpływania na teren. Kiepska grafika oraz brak dźwięków lokują tą grę na ostatnim stopniu podium.
    4- World of Tanks - Ponownie uznania za odmienność, dopracowanie wszystkich czołgów, wiele można się od niej nauczyć. Grafika dobra jak na MMO, ale ma to wpływ na wymagania sprzętowe. Rozdzielenie na dwie grupy serwerów oraz całkowity restart gry spowodował, że przestałem w to grać, mimo że jest godna polecenia.
    5- Pacific Storm: Allies - Serii Pacific Storm nie trzeba zanadto przedstawiać, wymagania sprzętowe w porządku, duże możliwości przeróbek statków oraz samolotów, jedyne czego brakuje to możliwość kontroli samolotów za pomocą myszki

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 21, 2011, 14:55:09 »
    Medieval II Total War - Moim zdaniem najlepsza część serii Total War. Spędziłem przy niej wiele godzin.
    Dark Messiah of Might and Magic - Ciekawa, możliwość stworzenia bohatera (chodzi tu o wybór umiejętności), wybory dzięki, którym rozgrywka i koniec gry są inne.
    Assassin's Creed 2 - Wspaniała gra, która jest o wiele lepsza niż pierwsza część. Pieniądze, szeroki wybór broni, lepsza fabuła i ten koniec...
    Fallout: New Vegas - Post apokaliptyczny klimat jest naprawdę świetny. Ten wybór broni, perków, fabuła. Wspaniałe.
    Dragon age: Początek - BioWare jak zwykle wypuszcza wspaniałe gry. Oprócz potrzeby taktycznego myślenia i używania pauzy, wspaniałej, wielowątkowej fabule i pięknym świecie co mogę powiedzieć?

Offline Arturos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 21, 2011, 15:02:17 »
    Gothic II
    Gothic 3 Zmierzch Bogów(samodzielny dodatek)
    The Saboteur
    Wiedźmin
    Minecraft
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 21, 2011, 17:16:38 »
    Pokrótce (raz już tutaj posta napisałem, ale nie wiadomo dlaczego, nie opublikowało :/ - ewentualne dyskusje na PW, nie tutaj):

1. Baldur's Gate 1 - absolutnie epickie i niepowtarzalne dzieło. Klimat naprawdę niezwykły, dodatkowo wcześniej wspomniana instrukcja :) No i ręcznie robione mapy, po dziś dzień robiące niesamowite wrażenie, mimo wprowadzenia techniki 3d.
    2. Heores of Might and Magic IV - tak, to nie jest pomyłka. To nie III mnie najbardziej oczarowała. Gra uznana przez recenzentów za schyłek serii (pod banderą 3DO) i najgorszą jej część, moim zdaniem była to część najlepsza. Zdecydowanie najwięcej czasu przy niej spędziłem, fajny system walki, świetne fabularnie kampanie (Emilia Nighthaven, Gauldoth PółMartwy, Erwin).
    3. The Settlers III - gra, przy której spędziłem najwięcej czasu w czasie jednego dnia :) Bardzo miodny RTS, ciekawy system rozwoju wioski, zdobywania terytoriów, coś innowacyjnego w tamtych czasach :)
    4. GTA Vice City - najlepsza część GTA. SA było co prawda bardziej rozbudowane, ale fabuła była stanowczo przesadzona, zaś mapa zbyt ogromna. Czasem podróż wprawiała w spore znużenie.
    5. Stronghold - najlepszy, obok Settlersów, RTS, w jaki miałem okazję grać. Brakuję mi typu gry pokroju tego z Krzyżowca (gracz vs boty na jednej mapie), ale fabuła jest naprawdę fajna. Ze zniecierpliwieniem czekam na Stronghold 3, w której to fabuła będzie kontynuacją jedynki :) No i jeszcze Soundtrack Roberta Euvino <3

5 gier to naprawdę mało. Ciężko zmieścić tak fajne gry ekonomiczne jak Rollecoaster Tycoon, Car Tycoon czy Theme Park World. Dodatkowo nie ma miejsca na Bloodrayne, Planescape Torment (fabuła prawie tak epicka jak w BG), Football Managera, Messiah i wiele, wiele innych tytułów, godnych wymienienia. Ale bywa, plebiscyt to plebiscyt :)

Offline Horace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 21, 2011, 17:47:41 »
    1. Wiedźmin
    2. Gothic 2
    3. Dragon Age początek
    4. Heroes of Might and Magic III

Nie chce mi się pisać :)

Offline Wallace

• Użytkownik
    • Wallace (KozaK)
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 21, 2011, 17:59:37 »
    1. Assassin's Creed II
    2. Two Worlds II
    3. Empire: Total War
    4. Metro 2033
    5. Battlefield Bad Company 2
    Freeedom!!!

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 21, 2011, 18:39:15 »
    Gothic I
    Baldurs Gate
    Heroes of M&M III
    Mount&Blade
    Diablo II
    :)
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 21, 2011, 20:53:59 »
    Na chwilę obecną:

Men of War Assault Squad - zjada dupą wszystkie umowne RTSy pokroju Company of Heroes pod względem złożoności, realizmu, trudności, możliwości i sensowności rozwiązań. O grach zręcznościowych jak Starcraft w ogóle nie wspominając.
    Medieval II Total War - moja ulubiona część serii, bardziej ze względu na realia niż technikalia, bo od Rome wielkiego postępu nie było.
    HoMM III - raczej samo przez się się rozumie... się?
    Planescape Torment - wzór cRPG z górnej półki, ze świecą szukajcie drugiej takiej fabuły i świata.
    Rainbow Six - pierwsze trzy części były genialne, potem, chyba żeby zrekompensować światu nieprzystawalności R6 do reszty gier, zrobiono z tego kompletny crap.