No wiec moj TS lata sobie teraz po Emperor`s Edge jako handlarz sektorowy. Radzi sobie z tym calkiem niezle, chociaz niedawno zaczal. Wyposazylem go rowniez w przenosny system wiertniczy oraz pochlaniacz rudy, czy jak to sie tam zwie. Nie uzywa tego, ale jak zarobi dla mnie cos pieniazka, to w planach mam zakup kolejnych dwoch TS - jeden na handel, drugi na wydobywanie rudy albo innego surowca. Zakupilem mu dodatki Lokalizator cen kupna/sprzedazy, polecenia handlowe I, II oraz III, skaner dupleksowy (lepszego nie bylo) oraz cos tam jeszcze zwiazanego z handlem. Nie ma mnie w domu, wiec nawet nie mam jak sprawdzic, a za krotko gram, by znac wszystkie nazwy na pamiec :P
Co do skryptow, to chcialbym ograniczyc sie do totalnego minimum, a to, ze bedzie przelatywal przez wrogie sektory... coz, ryzyko zawodowe, jak to mawiaja :P Jak narazie ze wszystkimi, poza piratami, jestem na duzy +, wiec oprocz malych walk zaczepnych nic moim TS nie grozi.
Zastanawia mnie tylko jedna sprawa. Jak wybieram handel pomiedzy, przykladowo, elektrownia a fabryka lekkich oslon i wybieram na TAK opcje handlowania w nieskonczonosc, to moj TS najczesciej kupuje tylko ogniwa, dolatuje do fabryki i recznie musze je sprzedawac. Tak sie dzieje bardzo czesto. Czy on tam na cos czeka, czy po prostu akcja handlowania pomiedzy jedna stacja, a druga nie dziala za dobrze w TC?
PS. Po co jest "Automat dokujacy"? :P
To samo z napedem skokowym. Z tego, co wyczytalem, to handlarz systemowy i sektorowy i tak wlecze sie przez cala trase nie uzywajac napedu skokowego, chyba, ze sami zasiadziemy za sterami.
PS2. Mialem kiedys jedna myszke bezprzewodowa. Po przesiadce na "mysz dla graczy" - A4Tech X-750 - powiedzialem sobie: nigdy wiecej bezkablowych. Jak mysz do grania i normalnego funkcjonowania, to tylko na kablu i przynajmniej z 2500 dpi. Aktualnie mam Razer Lachesis 4000 dpi przez caly czas i raczej jak zmienie, to tylko na szybsza i tylko na kablu :)