Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: X3 Konflikt Terrański  (Przeczytany 37669 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: X3 Konflikt Terrański
    « Odpowiedź #30 dnia: Marca 08, 2011, 17:33:56 »
    To zależy jaką grę preferujesz.
    Polecam do pierwszej gry profil "Obrońca Terrański". W tym profilu od razu zaczynasz kampanię terrańską, która za rączkę poprowadzi cię przez podstawy walki czy abordażu i pozwoli na spokojnie zorientować się w świecie X3TC. Jeśli wolisz zaczynać jako wolny strzelec to:
    1. Rób misje bojowe jeśli chcesz walczyć. Na późniejszym etapie gry gdy masz już porządną rangę bojową i statek to z tych misji jest sporo hajsu.
    2. Najbardziej dochodowe na start jest chyba handlowanie wszystkim co nielegalne;].
    3. Jeśli nie lubisz ryzyka handluj np. ogniwami. Choć zysk będzie sporo mniejszy to łatwo jest je kupić i później dobrze opchnąć.
    4. Możesz być piratem, łupić i przejmować statki aby później je sprzedać.
     Wymieniłem tylko kilka możliwości bo jest mnóstwo. Na początku gra może wydawać się skomplikowana ale jak spędzisz w niej trochę czasu to sam będziesz najlepiej wiedział w jakiej roli się najlepiej czujesz.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #31 dnia: Marca 08, 2011, 19:42:57 »
    I, według mnie, niezależn ie jaką grę preferujesz, będziesz potrzebował kasy. Szybkiej kasy, legalnie :)
    Prosty sposób: Mapa Scorpa i rajd po Free Shipy. Jeden z nich to w polskiej wersji Zaawansowane Zaćmienie, bardzo polecam. Mocne osłony, wytrzymały kadłub, dobre uzbrojenie, DROGI. Nie sprzedawaj (na początku ciężko się powstrzymać, wiem :P), tylko wykorzystaj go do własnych celów. Po Free Shipy najlepiej latać jednostką szybką (przynajmniej 400 m/s), żeby unikać wrogich rakiet i patroli. Podlatujesz, przejmujesz kontrolę, dajesz rozkaz skoku przez bramę i tyle cię widzieli :)
    Szybka, łatwa kasa, nawet do 4 mln na sam początek gry. Ja właśnie teraz bez obaw latam po sektorach pirackich i Xenońskich (z tymi czasami jest proiblem, ale na razie żyję i mam się dobrze) moją Pustułką (605 m/s), mam 3 mln na koncie (były inwestycje) i w stoczni kolejne 4 statki zadokowane, na handel.
    Tak więc, w skrócie: Mapa Scorpa + rajd po Free Shipy = $$$ :D

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Marca 08, 2011, 21:14:00 »
    phi, mapa scorpa i rajd po free shipy... rownie dobrze mozesz sobie kodem dodac kase

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #33 dnia: Marca 08, 2011, 22:13:08 »
    michal3588 ma rację co do fabuły Terran. Ale prawda jest taka, że ja polecam przejście każdej fabuły. Dlaczego ? Ponieważ każda z fabuł czegoś uczy:

• Ziemska - Nauczy gracza podstawowych elementów pilotażu, walki i abordażu, czyli przejmowania wrogich jednostek za pomocą użycia Marines(żołnierzy-gwiezdnych komandosów)
    • Borońska - HUB - W tej fabule gracz nauczy się podstaw handlu, dystrybucją towarów.
    • Argońsko-Splicka - Operacja Ostateczna Furia - Nauczy gracza rozbudowy floty i jej zarządzaniem.
    • Gonerska Nauczy gracza podstaw rozbudowy przemysłu i zaopatrzenia.

Oczywiście jest wiele innych dostępnych fabuł, ale te uczą gracza podstaw zarządzania grą. Fabuły generalnie nie są trudne, wymagają jedynie od gracza wiele cierpliwości.

Co do przejmowania Free "Shipów", to ja też tego nie lubię. Za bardzo ułatwia grę, a co za tym idzie, rozgrywka szybciej się nudzi.
    « Ostatnia zmiana: Marca 08, 2011, 22:21:22 wysłana przez Jagoda »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Marca 09, 2011, 02:37:58 »
    Z tymi Free Shipami to niekoniecznie musi tak byc. Fakt, ulatwiaja gre na poczatku. Poza tym nie trzeba od razu leciec po wszystkie. Z drugiej strony na pierwszego natknalem sie nawet nie wiedzac o mapie Scorpa.
    Mozna latac po "darmowki" kiedy potrzebujemy zastrzyku gotowki. Nie jest to duzo, ale zawsze, a na poczatku, kiedy mamy marny 1k kredytow, slaby statek i male szanse na przezycie w tym wielkim swiecie, to kazde kilkadziesiat tysiecy zrobi ogromna roznice. Zwlaszcza jesli za handel na poczatku dostajemy smieszne pieniadze, a misje, nawet te proste i bardzo proste, moga skonczyc sie efektowna eksplozja naszego stateczku.

phi, mapa scorpa i rajd po free shipy... rownie dobrze mozesz sobie kodem dodac kase
    To polecam rajdzik po FS w sektorach piratow i Xenow - emocje gwarantowane :)
    Nie moge sie zgodzic z takim twierdzeniem. Nawet zwykle latanie wedlug mapy powoduje, ze odkryjemy spory kawalek wszechswiata, mozemy zawsze po drodze zahaczyc o jakas misje, co dodatkowo zwiekszy zysk. Rowniez to dobra okazja, aby przy okazji poszukac sektoru, ktory bedzie nadawal sie w pozniejszej fazie gry jako nasza baza wypadowa.

Co do przejmowania Free "Shipów", to ja też tego nie lubię. Za bardzo ułatwia grę, a co za tym idzie, rozgrywka szybciej się nudzi.
    Z tym tez sie nie moge zgodzic. Mnie wlasnie najbardziej nudzilo latanie w ta i z powrotem za male pieniazki. Kilkaset kredytow zysku za kilkunasto minutowy kurs wolnym i slabym statkiem? Nie, dziekuje. Teraz tak naprawde gra mi sie rozkreca. Mam troche kasy na koncie, kilka statkow (wiekszosc z nich i tak poleci na zyletki), plany na budowe kompleksu. Nadal jednak bedzie to za malo. Przeciez trzeba jeszcze zakupic/zdobyc/wynajac statek klasy TL, jakis M1 lub M2, ktore tanie nie sa, ogolnie - zabezpieczyc przyszlosc. Mimo, ze latam po te statki, tak naprawde to tylko przyspieszylem start o jakis tydzien grania, reszta pojdzie po staremu, czyli powoli.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Marca 09, 2011, 13:18:11 »
    No wiesz woyo-sensei. Ja generalnie też lubię zbierać freeshipy, ale tylko w tedy, gdy lecę i przypadkiem znajdę takowy na moich skanerach systemu. Nie używam Mapy Scorpa do odnajdywania lokalizacji porzuconych statków, bo to nudzi. Kiedyś miałam najwięcej, bo prawie miliard kredytów. Otworzyłam kilka kompleksów fabryk i po kasie :D Generalnie teraz lubię produkować myśliwce jak i wielkie pancerniki lub lotniskowce w moich stoczniach, a następnie je sprzedawać. Tak samo jest w przypadku fabryki. Produkuje je w moich modułach

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Marca 09, 2011, 23:02:09 »
    Narobiliscie mi takiego smaka, że aż postanowiłem zainstalować mojego kochanego X3: Reunion. Ale bach, nie moge znalezc plytki...caly pokoj przewalilem do gory nogami i nic, ech. No ale mysle sobie, nic straconego, bede jutro w sklepie to kupie sobie Terran Coflict. Przed chwila zainstalowalem i po dziesieciu minutach doszedlem do wniosku, ze aby grac dalej bede zmuszony naprawde baaaardzo sie nudzic. Nastawiony bylem wlasciwie na nieco bardziej rozbudowanego Reuniona, nowe sektory, statki, jakies bronie... a tutaj, ech. Zmienili wyglad menu, w ogole mi sie nie podoba. System walki tez mi sie nie podoba, teraz bron zamontowana na statkach strzela sobie gdzie chce, wczesniej strzelala po prostej tak jak lecial statek, co w wiekszym starciu wymagalo skupienia sie, aby jednoczesnie w cos trafic i z niczym sie nie zderzyc... a tutaj, beznadzieja. Pojawily sie jakies glupie ikonki przy stacjach, zniknal biuletyn informacyjny (!)... nie wiem nawet skad brac misje. Dodatkowo znowu jak chcialem sobie poinstalowac skrypty to znowu musze sie z tym bawic, czesc zainstalowalem ale nie widze ich ingame, ech. I jeszcze ta grafika! W Reunionie wygladala realistycznie, tutaj jest za bardzo cukierkowa.

Nie podoba mi sie, jutro znowu przeszukam pokoj, Reunion gora!

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Marca 10, 2011, 08:43:49 »
    Gdzieś na xudb.pl widziałem "moda", który podmienia shadery z Terran Conflict na te z Reunion. Jeśli Reunion ma lepsze shadery (szczerze to nie pamiętam, bo nawet nie mogłem sobie pozwolić na granie na max detalach) to można by je wypróbować.
    Do ikonek można sięprzyzwyczaić, każda z nich to misja, czasami przy jednej takiej ikonce po kontakcie z daną fabryką/stocznią/statkiem okazuje się, że jest jeszcze kilka innych.

Broń nie strzela, gdzie chce, tylko gdzie ty chcesz, a i to w ograniczonym stopniu. Uważam, że celowanie jest teraz bardziej... hmmm przyszłościowe. Nikt za ciebie strzelał nie będzie, a w sektorach, gdzie panuje duży ruch nadal musisz uważać na to jak latasz i gdzie strzelasz.

Do jednego przyznam rację - biuletyn był fajny, szkoda, że go wywalili...

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Marca 10, 2011, 09:26:44 »
    Prawda jest taka, że Terran Conflict posiada więcej możliwości. A co do tego, czy jest lepszy, czy gorszy od Reuniona, no cóż, wystarczy przejrzeć Xudb.pl. Tam już nikt nie gra w Reuniona, poza kilkoma osobami.

« Ostatnia zmiana: Marca 10, 2011, 11:01:03 wysłana przez Jagoda »

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 10, 2011, 11:49:28 »
    Nie chodzilo mi o strzelanie automatycznie tylko o to, ze mozemy celowac po calym ekranie jak chcemy. Zas w Reunionie celownik byl nieruchomy, strzelac mozna bylo tylko do przodu tak jak lecielismy... i to mi sie bardziej podobalo.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #40 dnia: Marca 10, 2011, 15:04:05 »
    To strzelaj kontrolem a nie myszką :P.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 10, 2011, 19:32:04 »
    wyczailem skrot klawiszowy shft + n, ktory zmienia styl latania na ten z reuniona. Niestety, jak tylko wcisniemy spacje, zmiana sie resetuje...a na samym pilotazu zarzadzac sie nie da

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Marca 11, 2011, 18:05:51 »
    Nie chodzilo mi o strzelanie automatycznie tylko o to, ze mozemy celowac po calym ekranie jak chcemy. Zas w Reunionie celownik byl nieruchomy, strzelac mozna bylo tylko do przodu tak jak lecielismy... i to mi sie bardziej podobalo.
    A ty myślałeś, że o czym ja mówię? :P To ty napisałeś jakby chodziło  ci o "auto-aima", jednak wiedziałem o co ci konrektnie chodzi, bo też mnie to zdziwiło na początku. Właśnie w tym cały bajer. Nie po całym ekranie, po jego fragmencie. Moim zdaniem to czyni grę bardziej wolną. Nie trzeba się produkować, żeby trzymać celownik na przeciwniku i lecieć w tym samym kierunku. Przydaje się to zwłaszcza wtedy, kiedy mamy szybki myśliwiec M5 i lecimy na przeciwnika lotem nurkującym :) Poza tym latanie za celowniczkiem (czyli tak jak w Reunion) to takie bardziej... konsolowe. Wiadomo, dla konsolowców to i tak już dużo :P
    Ogólnie ilość zmian na +

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Marca 11, 2011, 18:43:55 »
    Jesli ktos sie bawi w mody i skrypty (duuuzo, duzooo modow i skryptow) prosze o napisanie na gg - 12681098
     Cos mi instalacja nie wychodzi, ostatni raz przez to przechodzilem pare lat temu w Reunionie... i nie pamietam.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #44 dnia: Marca 12, 2011, 10:23:38 »
    Ostatnio byłem zmuszony przeinstalować X3TC i mam problem. Otóż nie pamiętam nazwy jednego z modów, którego używałem. Usprawniał on grę lotniskowcem, dawał większą kontrolę nad statkami na pokładzie i sprawiał, że w końcu myśliwce po walce wracały na pokład zamiast latać bez celu albo się zatrzymać.
    Kojarzy ktoś taki mod?

Czy zna ktoś moda usprawniającego AI komputera?? Wkurza mnie już gdy moje skrzydła zamiast na prawdę atakować wroga latają dookoła oddając strzał kilka razy na minutę podczas gdy wystarczyły by 2-3 celne serie;/. Chodzi w szczególności o myśliwce, które zamiast siedzieć na ogonie dla wroga to oddają 2 strzały, odlatują na 5km tylko po to, żeby wracając znowu oddać kilka niezbyt celnych strzałów.