Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: X3 Konflikt Terrański  (Przeczytany 37668 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    Odp: X3 Konflikt Terrański
    « Odpowiedź #60 dnia: Sierpnia 18, 2012, 18:58:34 »
    Zainteresowaliście mnie. Jak wrócę do domu w czwartek to zobaczę do końca screeny i filmiki, ogarnę różne rzeczy i być może kupię ;)
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #61 dnia: Sierpnia 30, 2012, 12:28:46 »
    Wróciłem do uniwersum X3. Kurdę, w Terran Conflict dużo łatwiej zarobić niż w Reunion. Wszędzie są misje a niektóre dają zysk do dwóch milionów w parę minut (SETA zmienia to w jeszcze mniej!). W dwa dni grania posiadam już jakieś dziesięć fabryk z przypisanymi dostawcami surowców i dystrybutorami gotowych produktów, jednego handlarza wszechświatowego a latam sobie Argońskim Zaćmieniem.

Mam tylko pytanie do weteranów: Jak zdobyć Hyperiona? Z Reunion pamiętam, że dostawało się go w misji dla Bala Gi, ale tutaj jest zupełnie inna fabuła (której w sumie nie zacząłem jeszcze robić). A potrzebny mi wytrzymały statek z dużą ładownością.... najlepiej taki, który pomieściłby też moje Zaćmienie. W sensie plan jest taki, że ten statek byłby moim ochroniarzem i "napędem skokowym" (duża ładowność dla ogniw energetycznych) a samemu latałbym sobie za zwykłymi sprawami Zaćmieniem.

Tak więc wracam do pytania: Skąd wziąć / kupić Hyperiona lub jakiś fajny odpowiednik?

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #62 dnia: Sierpnia 31, 2012, 02:28:30 »
    Zgadzam się z opinią, że TC jest trochę łatwiejszy i przyjaźniejszy dla nowych graczy niż Reunion. Pewnie miało to pomóc w zdobyciu większej liczby fanów ale niestety X3TC nadal jest grą raczej niszową. Od jakiegoś czasu po internecie krążą pogłoski o nowym dziecku serii X. Modlę się tylko, żeby nie spłycili gry do granic możliwości i nie zrobili z niej masówki dla Hamerykanów.

Co do Hyperiona to stracił on sporo ze swojej zaje**stości w porównaniu z Reunionem;]. I choć nadal jest niezły to latam nim już raczej z sentymentu. Kupić go można jak się ma dobrą reputację u Paranidów. Z tego co pamiętam Hyperion dostępny jest w stoczni w Paranid Prime ale mogę się mylić więc najlepiej sprawdź w mapie Scorpa.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Sierpnia 31, 2012, 21:10:28 »
    Niestety sprawdziłem to już i żeby był dostępny trzeba pobrać odpowiednie skrypty... ale póki co nie chcą mi się zainstalować, więc się w nie po prostu nie bawie.
    A najnowszym dzieckiem (od grudnia poprzedniego roku) jest X3: Albion Prelude

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Września 01, 2012, 15:47:01 »
    Niestety sprawdziłem to już i żeby był dostępny trzeba pobrać odpowiednie skrypty...
    Hyperion Zwiadowca był moim pierwszym większym statkiem gdy zaczynałem grać w TC zaraz po premierze. Jestem na 99% pewien, że nie trzeba żadnych skryptów ani modów, żeby był dostępny w którejś ze stoczni Paradian. Jest dostępny w jednej konkretnej stoczni i trzeba mieć z Paradianami stosunki na 7-8 poziomie ale jest.

Offline Dawidous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Września 01, 2012, 22:52:43 »
    A najnowszym dzieckiem (od grudnia poprzedniego roku) jest X3: Albion Prelude
    Wiem, że temat o Konflikcie Terrańskim, ale skoro dowiedziałem się, że jest nowa część to może jakieś rekomendacje o tej grze od was będę mógł "usłyszeć"? Tak się nakręciłem na klimat science-fiction, iż założyłem przejściowo konto na Ogame, bo nie mogę się zdecydować na gry z serii X.

EDIT: Archimonde jeśli czytasz to fajnie :) Jagoda zrobiła kawał dobrej roboty opisując mod, i dając instrukcję obsługi/instalacji:
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6960.45
    « Ostatnia zmiana: Września 04, 2012, 07:48:22 wysłana przez Dawidous »

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Września 03, 2012, 18:54:42 »
    To troche dziwne, ale u mnie mapa Scorpa nie wykrywa statku Hyperion. Jest Hydra, jest Hades. Hyperiona nie ma w bazie danych Oo I tak, próbowałem już "Hyperion Zwiadowca", też nie działa.

A co do kupna... jesli masz zaczynac to kup sobie najnowszą, Albion Prelude. Ta gra to taki Terran Conflict, który ma już zawarte w sobie najpopularniejsze fanowskie i developerskie skrypty i mody, a więc oszczędziłoby ci to instalowania i szukania tego wszystkiego.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #67 dnia: Września 04, 2012, 04:34:47 »
    To za późno. Dorwałem Terran Conflict :D Jakie skrypty i fakepatch'e polecacie? Ściągam Shawn's Cockpit Mod, ale przydałoby się coś zmieniającego interface. Co do sameje gry odniosłem pozytywne wrażenie. Staram się ciągle ogarnąć handel i misje, non stop ginę, ale fajnie jest ;)
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Września 04, 2012, 08:47:18 »
    Kiedyś polecono mi taką metodę i działa bardzo dobrze. Nie instaluj na początku żadnych skryptów ani modów (ewentualnei te poprawiajace wydajność z gry, jeśli masz słaby komputer) i... graj. Po pewnym czasie sam zobaczysz, czego ci brakuje w tym świecie. Piloci nie chcą wyskakiwać ze statków? Nie chce ci sie wciskać w skafander i wyskakiwać w kosmos za każdym razem, gdy chcesz przejąć jakąś jednostke? Albo może postawiłeś stację, masz już grube miliony na koncie, własną, prywatną flotyllę, ale ktoś ci ciągle tę stację atakuje i potrzeba trochę zautomatyzowania w protekcji sektorów?
    To wszystko i dużo więcej oferują skrypty i mody. Pograj trochę i sam zobaczysz czego ci brakuje.
    Link do tematu ze skryptami + spolszczenia: 
    http://xudb.pl/topic/340-x3tc-spolszczenia-do-skryptow/

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #69 dnia: Września 04, 2012, 16:39:20 »
    Ja już sporo pograłem. Jak na razie brakuje mi przejrzystszego UI i cockpitów, ale to akurat rozwiązał Shawn ;)
    Jacek Piekara

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Września 06, 2012, 15:16:32 »
    Zastanawiam się nad kupnem Albion Prelude i mam kilka pytań.
    1. Czy to nie jest po prostu TC z modami i skryptami? Mam już TC z masą modów i trochę głupio było by wydawać kasę i nie zobaczyć żadnej różnicy.
    2. Czy jest wersja PL lub fanowskie spolszczenie? Niby radzę sobie z angielskim ale przyjemniej się gra w ojczystym języku;].
    3. Czy mody ze statkami z TC będą działać w AP? Jak już się przyzwyczaiłem, że każda rasa ma masę zróżnicowanych statków(mooody!) to lista latadeł dostępnych w podstawowej wersji wypada bardzo kiepsko.
    4. Słyszałem, że gra lotniskowcem jest w końcu przyjemna! Ile w tym prawdy? Czy myśliwce na prawdę w razie potrzeby wylatują, likwidują zagrożenie i sprawnie wracają na pokład(wszystko automatycznie) zamiast kręcić się bez celu albo rozbijać o lotniskowiec?

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Września 06, 2012, 15:44:34 »
    http://xudb.pl/topic/2126-nowe-rozwiazania-w-ap/

TO tylko jeden z tematów o AP, polecam szukac innych w dziale TC.
    I tak, jest spolszczenie, mody ze statkami chyba nie będą działać, ale głowy nei dam, bo nie gram w AP. Ale wiesz, od premiery minalo juz ponad pol roku wiec juz mnostwo skryptów i modów jest stworzonych, również te z TC są zmodyfikowane, by dzialaly na AP.
    A gra lotniskowcem jest bardzo przyjemna w TC, wystarczą odpowiednie skrypty, polecam temat dla TC:
    http://xudb.pl/topic/984-lotniskowiec/