Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131321 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1995 dnia: Stycznia 28, 2012, 02:35:37 »
    PIE%$#&NY FLORIS!

Wow!
    Mod nie działa?Jeżeli Twój zasób słów jest wprost proporcjonalny do pojmowania zasad urządzeń, tj. komputer, oraz radzenia sobie z problemami z nim związaniami, to nic dziwnego!
    Tak na poważnie...Skończ z tym spamem!

(click to show/hide)
    Tego najstarsi górale nie wiedzą...Jedyne co mogę powiedzieć, to fakt iż na obecnym stanie prac można już coś pocisną...Prawie wszystkie przedmioty, zadania(wpisy w dzienniku), nazwy własne, ipt. już zrobione, tak więc grono w celach "porównawczych" już nim się cieszy...xD Chcecie dołączyć do grona? Poniżej podaję listę, jeszcze nie zarezerwowanych, plików do tłumaczenia....jeżeli nie...To nie spamujcie!
    Ku**** Już nie mam siły do tego moda, mam problem z RGL, zrobiłem wszystko jak w FAQ i dalej on wyskakuje, lecz niekiedy po reinstalacji gry i modu działa ale później i tak sie sypie!!! wie ktoś co z tym zrobić?  
    Ciągłe reinstalowanie moda nic nie da.Zrób to raz a porządnie.Poświęć trochę czasu na porządki na dyskach, odinstalowywanie i aktualizację sterowników.Wierzę, że zastosowałeś się do FAQ, więc ewentualnie powtórz czynność, bo mogło coś nie styknąć.
    Tak swoją drogą, masz zaznaczone w opcjach "Load textures on demand"

A słuchajcie bo we Florisie 2.4 były wszystkie bronie z Native a we Florsie 2.5 to juz ich prawie nie ma... ona zostały popodmieniane na inne bronie czy ja coś źle zrobiłem?

Bardzo zależy mi na odpowiedzi, ale niestety ktoś musiał zadać bardzo ważne pytanie o datę spolszczenia dlatego przepisuję pytanie tak by każdy mógł to zobaczyć nei szukając po archiwum.

OK już wszsytko gra! PRzemioty z gry śa podmienione na nowe.
    I całe szczęście..od tych kopiowanych linijek w Item_kinds już mnie oczy boją...;p

I pytanie mam do Was.
    W dziale opcji modu znajduje się zakładka BATTLE AI i można wybrać opcję: FORMATIONS albo NATIVE w\FORMATIONS... czym różnią się te oba? Który lepszy? Na którym gra się tudniej?
    Szczerze mówiąc nie wiem do końca.Zachowania AI jak w Native  zastosowaniem FormationsAI.Nie do końca mam pewności, że "w\"oznacza "with", czyli "z", czy "without", czyli bez.Ale stawiam, na pierwsze! ;)

Kurcze!Jeden dzień mnie nie było i już  w stronach się pogubiłem ;). Oto stan prac nad tłumaczeniem
    .............
    Nowa strona!Aktualny stan prac!
    dialogs - jaromirjagr i przyjaciele ;) (~50%)
    factions - ja
    game_menus - ja
    game_strings - adamk23 (~25%)
    info_pages - ja (~10%) - na razie sobie darowałem
    item_kinds - ja (~80%)
    item_modifiers -ja
    parties - ja
    party_templates  - ja
    quests - ja
    quick_strings - ..........
    skills - RairakkuRey
    skins - ja
    troops - RairakkuRey

Zielone - zrobione :p

Dla chętnych game_stings czeka!

Pozdrawiam!I prawdopodobnie do tygodnia!

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1996 dnia: Stycznia 28, 2012, 05:00:34 »

factions - ja
    game_menus - ja
    item_kinds - ja (~80%)
    item_modifiers -ja
    parties - ja
    party_templates  - ja
    quests - ja
    skills - RairakkuRey
    skins - ja
    troops - RairakkuRey

Na pierwszej stronie zamieszczę informacje odnośnie dokonywanej przez was polonizacji Florisa. Na pewno ułatwi to życie forumowiczom a wy unikniecie zbędnych pytań typui; A ile zostało wam do zrobienia w spolszczeniu Florisa :)
    Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2012, 06:31:07 wysłana przez Jagoda »

Offline krystian17120

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1997 dnia: Stycznia 28, 2012, 08:09:52 »
    Wow!
    Mod nie działa?Jeżeli Twój zasób słów jest wprost proporcjonalny do pojmowania zasad urządzeń, tj. komputer, oraz radzenia sobie z problemami z nim związaniami, to nic dziwnego!
    Tak na poważnie...Skończ z tym spamem!

(click to show/hide)
    Tego najstarsi górale nie wiedzą...Jedyne co mogę powiedzieć, to fakt iż na obecnym stanie prac można już coś pocisną...Prawie wszystkie przedmioty, zadania(wpisy w dzienniku), nazwy własne, ipt. już zrobione, tak więc grono w celach "porównawczych" już nim się cieszy...xD Chcecie dołączyć do grona? Poniżej podaję listę, jeszcze nie zarezerwowanych, plików do tłumaczenia....jeżeli nie...To nie spamujcie!Ciągłe reinstalowanie moda nic nie da.Zrób to raz a porządnie.Poświęć trochę czasu na porządki na dyskach, odinstalowywanie i aktualizację sterowników.Wierzę, że zastosowałeś się do FAQ, więc ewentualnie powtórz czynność, bo mogło coś nie styknąć.
    Tak swoją drogą, masz zaznaczone w opcjach "Load textures on demand"
    I całe szczęście..od tych kopiowanych linijek w Item_kinds już mnie oczy boją...;p
    Szczerze mówiąc nie wiem do końca.Zachowania AI jak w Native  zastosowaniem FormationsAI.Nie do końca mam pewności, że "w\"oznacza "with", czyli "z", czy "without", czyli bez.Ale stawiam, na pierwsze! ;)

Kurcze!Jeden dzień mnie nie było i już  w stronach się pogubiłem ;). Oto stan prac nad tłumaczeniem
    .............
    factions - ja
    game_menus - ja
    item_kinds - ja (~80%)
    item_modifiers -ja
    parties - ja
    party_templates  - ja
    quests - ja
    skills - RairakkuRey
    skins - ja
    troops - RairakkuRey

Pozdrawiam!I prawdopodobnie do tygodnia!

Pomógł bym ale codziennie gdzieś jeżdżę i nie ma mnie prawie wogóle w domu

Offline shady

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1998 dnia: Stycznia 28, 2012, 08:17:27 »
    Hej:):)

Jak to sie dokładnie instaluje wszystkie te wersje basic, expanded,i jeszcze te dwie?
    Czy jedną z nich ?

Skąd to pobrać wszysko?

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1999 dnia: Stycznia 28, 2012, 08:50:37 »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2000 dnia: Stycznia 28, 2012, 10:39:36 »
    Na pierwszej stronie zamieszczę informacje odnośnie dokonywanej przez was polonizacji Florisa. Na pewno ułatwi to życie forumowiczom a wy unikniecie zbędnych pytań typui; A ile zostało wam do zrobienia w spolszczeniu Florisa :)
    Pozdrawiam.

Świetnie, dzięki!
    Dobrze by było dodać link, ten który mam w opisie.Są tam wstępne informacje dotyczące spolszczenia, dla osób, które zastanawiają się nad pracą nad spolszczeniem.

Pomógł bym ale codziennie gdzieś jeżdżę i nie ma mnie prawie wogóle w domu

Jak wielu..Ja od ponad tygodnia nie miałem nawet M&B(ani nic innego), ponieważ czas, który mogłem poświęcić na pogranie, czytanie, czy telewizję(a i tak jest tego mało), poświęcam na tłumaczenie.
    Także spolszczeniem, jeszcze się nie pocieszyłem(poza 5 min. chwilami sprawdzenia poprawności plików).

Hej:):)

Jak to sie dokładnie instaluje wszystkie te wersje basic, expanded,i jeszcze te dwie?
    Czy jedną z nich ?

Skąd to pobrać wszysko?
    Tak, jak kolega napisał, albo pierwsza strona tematu!

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2001 dnia: Stycznia 28, 2012, 11:21:50 »
    No właśnie ja też nie do końca wiem na czym polega różnica ałtsajderze. : ) Ale też sądzę że to "w" to ma być "with" spróbuję zaobserwować zachowanie AI podczas podobnych rozmiarowo bitew przy użyciu jeden i drugiej opcji. ALe sądzęze to działa tak: gdy wybraliśmy FORMATIONS AI to obie armie będęstale zachowywały szyk i w nim się poruszały gram nordami i sytuacja wygląda tak: łucznicy z przodu kawaleria ich osłania a piechota idzie kupą z tyłu (wszystko sterowane przez AI jeste żołnierzem w armii;p)
    Podczas gdy jest NATIVE w\FORATIONS to chbya oznacza że armie bandytów itp. nie zachowują szyków a królewskie tak albo to że wojska nie wykonują taktycznych odwrotów gdy zostanie ich mało.

Oczywiście nie obyłoby się bez mojego niezbędnego pytania! : D

Używam wersji expanded po angielsku. Królestwo Nordów- jest. Rhodoków- jest. Bandyci- mało ale są. A freelancerów nie ma. Co to wogóle jest za frakcja bo chyba nowa i gdzie oni się znajdują?
    I jeszcze jedno: Jeśli używam rozwiniętych ścieżek jednostek i w armii mam najwyższy stopień jednostki łuczniczej a chciałbym zostać iną jednostką (z innej gałęzi tej samej frakcji) to co mamzrobić żeby zresetować poziom doświadczenie i stopień wojskowy?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2012, 11:59:05 wysłana przez MaksJ23PL »
    MJ

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2002 dnia: Stycznia 28, 2012, 12:16:06 »
    Używam wersji expanded po angielsku. Królestwo Nordów- jest. Rhodoków- jest. Bandyci- mało ale są. A freelancerów nie ma. Co to wogóle jest za frakcja bo chyba nowa i gdzie oni się znajdują?
    I jeszcze jedno: Jeśli używam rozwiniętych ścieżek jednostek i w armii mam najwyższy stopień jednostki łuczniczej a chciałbym zostać iną jednostką (z innej gałęzi tej samej frakcji) to co mamzrobić żeby zresetować poziom doświadczenie i stopień wojskowy?
    Freelancer to Ty.Jak dołączasz się do Lorda to dołączasz się jako nacja Freelancer.Ponieważ Player's party to co innego, Player's kingdom, co innego, tak więc aby nie naruszać specjalnie tych dwóch nacji stworzyli trzecią "freelancer"

Spróbuj porzucić dotychczasowego pana, poprzez wypowiedzenie, a następnie udaj się do innych.
    Ale czy istnieje możliwość zresetowania drogi w tej samej nacji to wątpię...

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2003 dnia: Stycznia 28, 2012, 12:19:58 »
    Czyli na świecie gry nie ma innych jednostek freelancerskich? A da się jakoś awansować w szeregach freelancerów a nie np. khergitów nordów itp.?
    MJ

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2004 dnia: Stycznia 28, 2012, 13:08:10 »
    Pozdrawiam.
    I tak będą pytać :) No ale dzięki.

Czyli na świecie gry nie ma innych jednostek freelancerskich? A da się jakoś awansować w szeregach freelancerów a nie np. khergitów nordów itp.?
    Są takie jednostki. Po tawernach kręci się taki gość w srebrno-czernej zbroi Sigmund czy jakoś tak. u tego gościa można rekrutować jednostki "freelancer". Nie najgorsze i do tego można im wybrać ekwipunek. Zawsze werbujemy tylko rekruta sami musimy ich szkolić (koszt jednego to 50 denarów)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2005 dnia: Stycznia 28, 2012, 13:41:33 »
    ok dziękuję!
    Kolejne. PRzepraszam. : D
    Aaa... w dziale WSZYSTKIE PRZEDMIOTY zobaczyłem... broń palną! Da się to kupić? Jak zrobić żeby to mieć? Czy żołnierze którejś armii mają samopały?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2012, 13:54:32 wysłana przez MaksJ23PL »
    MJ

Offline zenekos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2006 dnia: Stycznia 28, 2012, 14:15:13 »
    Wiecie co poradzić z ciągłymi crashami ?

Offline Skela

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2007 dnia: Stycznia 28, 2012, 14:19:17 »

czy jest szansa żeby wyszedł jakiś fix czy patch czy coś, co umozliwi działanie moda?
    gra zawiesza się w różnych momentach (2 klatki przeskakują na zmiane i dalej nie pójdzie), czasem przy próbie zapisania gry.

1. sciagnałem najnowsze visual c++ (2010 express)
    2. jak zmieniam plik boot.ini, to wszystko mi strasznie żółwi (nawet jak "złapie" jakieś okienko w windowsie i próbuje je przesuwać, to dziwnie haczy i w ogóle), a gra sie nie uruchamia (mówi mi że my computer only has a reduced functionality reference device installed)
    3. zwiekszanie pliku stronicowania też nie pomaga.
    4. nawet na dirx7 przy niskich detalach gra predzej czy później sie zawiesza.

HELP :(

p.s. próbowałem już też odinstalowania o ponownego zainstalowania gry, modów, po wyczyszczenia rejestru, nic nie pomogło...

Chyba rozwiązałem swój problem. jeżeli macie tak jak ja miałem to niestety musicie wyłączyć muzykę z gry. mi przynajmniej pomoglo
    po wyłączeniu muzyki działa BASIC ale expanded niestety dalej się zawiesza.
    powrót do visual c++ z 2008 też nic nie zmienia.

pochlastać się można...

ktoś ma jeszcze jakieś pomysły odnośnie crashów?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2008 dnia: Stycznia 28, 2012, 14:40:59 »
    po wyłączeniu muzyki działa BASIC ale expanded niestety dalej się zawiesza.
    powrót do visual c++ z 2008 też nic nie zmienia.

pochlastać się można...

ktoś ma jeszcze jakieś pomysły odnośnie crashów?

Oprócz tego co jest w FAQ i 130 stronach, nic więcej...

Wiecie co poradzić z ciągłymi crashami ?
    Zrobić wszystko aby nie występowały, zaczynając od posprzątania komputera, odkurzenia, wyczyszczenia pędzelkiem styków, obwodów, przemycie radiatorów, itp.
    Następnie przechodzimy do dysków.Na wstępie wyrzucamy wszelkie nieużywane oprogramowanie,folder M&B(ze wcześniejszą deinstalacją) powtarzalne pliki, stare sterowniki.
    Potem, używając opcji czyszczenie dysków, usuwamy pliki zrzutów pamięci(czasami potrafi uzbierać się kilka GB.)
    Restartujesz, włączasz defragmentację za pomocą dobrego programu.Czekasz.Następnie instalujesz najnowsze sterowniki(MS VIsual C++, DirectX, etc.)Zmieniasz pliki stronnicowania, wpis w pliku boot.ini. Uruchamiasz ponownie.
    Po wszystkim instalujesz grę, modyfikacje(odpowiedni do sprzętu pakiet), na partycji systemowe, robisz defragmentację.Uruchamiasz ponownie.Włączasz komputer, odpalasz i cieszysz się grą.

Jeżeli za dwie strony będę musiał napisać to jeszcze raz to się chyba na sznur rzucę i zapomnijcie o spolszczeniu! ;)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2012, 14:50:04 wysłana przez ałtsajder »

Offline Skela

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2009 dnia: Stycznia 28, 2012, 15:17:50 »
    ałtsajder wszystkie te kroki już wykonałem, może poza tym pędzelkiem :)
    wobec tego mam jeszcze takie pytanie: czy po edytowaniu boot.ini (i zwiększaniu pliku stronicowania) też wam się "siada" grafika? mój komp działa wtedy tak, jakbym nie miał sterowników do karty graf. nawet przesuwanie okienek w windowsie przychodzi mu z trudem.
    w dxdiag pokazuje że nie mam directdraw ani direct3d i nie moge ich włączyć... może ktoś z was się z tym spotkał?