Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131331 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Seraffim

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1950 dnia: Stycznia 26, 2012, 17:52:46 »
    Witam.

Tak się dzieje, jak ktoś gra z cheatami. Włączyłeś opcję widzenia całej mapy. Wyłącz ją, a PC, a raczej gra zacznie funkcjonować normalnie. Po prostu, na mapie jest zbyt wiele jednostek, które nasz procek i pamięć musi przeliczać współrzędne i w ogóle. Jak wyłączysz cheat CTRL+T gra nie będzie przycinać.
    Dokładnie minutę przed przeczytaniem twojego komentarza przyszło mi to do głowy, ale nie byłem pewien :). Tak gram na cheatach, ale to tylko wtedy, kiedy bawię się w zakładanie królestwa, bo na ogół gra na cheatach nie sprawia mi przyjemności...

Offline jaromirjagr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1951 dnia: Stycznia 26, 2012, 18:37:40 »
    wyślij mi w wiadomości te niemieckie jednostki :)

Offline Seraffim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1952 dnia: Stycznia 26, 2012, 20:32:02 »
    A wie ktoś może jak nadać sobie lenno? Bo odpuściłem sobie na jakiś czas decyzję i teraz chciałem je nadać sobie i nie wiem jak to zrobić :(.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1953 dnia: Stycznia 26, 2012, 23:11:57 »
    A wie ktoś może jak nadać sobie lenno? Bo odpuściłem sobie na jakiś czas decyzję i teraz chciałem je nadać sobie i nie wiem jak to zrobić :(.
    Ale jesteś we własnym Królestwie?Jak tak, to możesz zrobić to przez marszałka, czy kanclerza.Jeżeli zaś, jesteś wasalem w jakimś królestwie, to może być problem, z racji, tego, że po odmowie przyjęcia lenna Królestwo jest w pewnym sensie "obrażone". Możesz zawsze zebrać oddział, przekonać kilku Lordów, aby poszli za Tobą w oblężenie zamku.Następnie, po zdobyciu zażądać zdobycznego i przekonać Króla, że to właśnie Tobie on się należy.W tej chwili masz większe poparcie w gronie szlachty, ponieważ jesteś zdobywcą...

wyślij mi w wiadomości te niemieckie jednostki :)

Jeżeli dobrze kojarzę, to były jednostki z Armii Krzyżackiej, Templariuszy oraz Szpitalników.Wystarczy, że znajdzie się odpowiedniki w języku polskim...

Offline Seraffim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1954 dnia: Stycznia 26, 2012, 23:37:01 »
    ałtsajder - Dzięki, ale już sobie poradziłem w inny sposób. Otóż wystarczyło zmienić ministra na jednego z towarzyszów i pojawiło się 3 razy więcej różnych opcji. Oczywiście mam kolejny problem, ponieważ nie mogę znaleźć więzienia w Zamku Uhnun, a mam zadanie wyzwolenia więźnia, a nie mogę oblężenia dać, powodem dobrych relacji z tym państwem.

EDIT: Już sobie poradziłem.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2012, 23:46:25 wysłana przez Seraffim »

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1955 dnia: Stycznia 27, 2012, 11:01:27 »
    E ludziska o co chodzi że jak ustawiam gre na najwyższe ustawienia to wywala później, a jak na najmniejsze wywala wcześniej?
    Nie wszystko jest tym, na co wygląda. Czasami trzeba siępoprostu zastanowić. Na tym polega życie

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1956 dnia: Stycznia 27, 2012, 12:18:14 »
    Pojawił się patch do wersji gameplay : http://www.moddb.com/mods/floris-mod-pack/downloads/floris-mod-pack-25-gameplay-patch-1

Naprawia on niewidzialne konie na turnieju, tekstury hełmów, oraz dodaje mod freelancer.

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1957 dnia: Stycznia 27, 2012, 12:37:03 »
    PIE%$#&NY FLORIS!
    Nie wszystko jest tym, na co wygląda. Czasami trzeba siępoprostu zastanowić. Na tym polega życie

Offline RairakkuRey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1958 dnia: Stycznia 27, 2012, 13:01:06 »
    Jeżeli dobrze kojarzę, to były jednostki z Armii Krzyżackiej, Templariuszy oraz Szpitalników.Wystarczy, że znajdzie się odpowiedniki w języku polskim...
    To co można miało odpowiednik to znalazłem, problem jest w tym że parę ma zupełnie nie jasne nazwy.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1959 dnia: Stycznia 27, 2012, 14:12:49 »
    To co można miało odpowiednik to znalazłem, problem jest w tym że parę ma zupełnie nie jasne nazwy.
    Weź wypisz te jednostki w tym temacie :http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=9126.30 to może coś pomyślimy :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline ProFiX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1960 dnia: Stycznia 27, 2012, 14:31:00 »
    Czytałem całe EAQ i nie znalazłem jednego. Czy wersja 2.5 jest po polsku?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1961 dnia: Stycznia 27, 2012, 14:37:36 »
    Czytałem całe EAQ i nie znalazłem jednego. Czy wersja 2.5 jest po polsku?
    Nie nie jest. Prace nad spolszczeniem trwają i jeszcze się zejdzie :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1962 dnia: Stycznia 27, 2012, 14:46:03 »
    A słuchajcie bo we Florisie 2.4 były wszystkie bronie z Native a we Florsie 2.5 to juz ich prawie nie ma... ona zostały popodmieniane na inne bronie czy ja coś źle zrobiłem?
    MJ

Offline ProFiX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1963 dnia: Stycznia 27, 2012, 14:46:36 »
    A jest jakaś wstępna data wydania spolszczenia? :P

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1964 dnia: Stycznia 27, 2012, 15:02:10 »
    mam pytanie bardzo ważne dla mnie. Czy da się wyłączyć dym który leci za kawalerią jak jedzie bo mam straszne lagi przez to