Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131364 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RairakkuRey

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1965 dnia: Stycznia 27, 2012, 15:17:08 »
    A jest jakaś wstępna data wydania spolszczenia? :P
    Aż szkoda komentować takie posty ...

Ku**** Już nie mam siły do tego moda, mam problem z RGL, zrobiłem wszystko jak w FAQ i dalej on wyskakuje, lecz niekiedy po reinstalacji gry i modu działa ale później i tak sie sypie!!! wie ktoś co z tym zrobić? 
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2012, 15:21:21 wysłana przez RairakkuRey »

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1966 dnia: Stycznia 27, 2012, 15:33:14 »
    A słuchajcie bo we Florisie 2.4 były wszystkie bronie z Native a we Florsie 2.5 to juz ich prawie nie ma... ona zostały popodmieniane na inne bronie czy ja coś źle zrobiłem?

Bardzo zależy mi na odpowiedzi, ale niestety ktoś musiał zadać bardzo ważne pytanie o datę spolszczenia dlatego przepisuję pytanie tak by każdy mógł to zobaczyć nei szukając po archiwum.

OK już wszsytko gra! PRzemioty z gry śa podmienione na nowe.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2012, 15:54:34 wysłana przez MaksJ23PL »
    MJ

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1967 dnia: Stycznia 27, 2012, 15:36:24 »

@RairakkuRey
     Huh no to jesteśmy razem, może i nei mam tego rgl ale gra mi nie chodzi i tak ;/
    Nie wszystko jest tym, na co wygląda. Czasami trzeba siępoprostu zastanowić. Na tym polega życie

Offline Skela

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1968 dnia: Stycznia 27, 2012, 16:29:01 »
    czy jest szansa żeby wyszedł jakiś fix czy patch czy coś, co umozliwi działanie moda?
    gra zawiesza się w różnych momentach (2 klatki przeskakują na zmiane i dalej nie pójdzie), czasem przy próbie zapisania gry.

1. sciagnałem najnowsze visual c++ (2010 express)
    2. jak zmieniam plik boot.ini, to wszystko mi strasznie żółwi (nawet jak "złapie" jakieś okienko w windowsie i próbuje je przesuwać, to dziwnie haczy i w ogóle), a gra sie nie uruchamia (mówi mi że my computer only has a reduced functionality reference device installed)
    3. zwiekszanie pliku stronicowania też nie pomaga.
    4. nawet na dirx7 przy niskich detalach gra predzej czy później sie zawiesza.

HELP :(

p.s. próbowałem już też odinstalowania o ponownego zainstalowania gry, modów, po wyczyszczenia rejestru, nic nie pomogło...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2012, 16:43:46 wysłana przez Skela »

Offline RairakkuRey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1969 dnia: Stycznia 27, 2012, 16:51:12 »
    Chyba rozwiązałem swój problem. jeżeli macie tak jak ja miałem to niestety musicie wyłączyć muzykę z gry. mi przynajmniej pomoglo

Offline marco090

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1970 dnia: Stycznia 27, 2012, 16:54:14 »
    Skelu u mnie tez po zainstalowaniu visual c++ 2010 nie chcialo chodzic dopiero reinstall bibliotek c++ z 2008 pomogl

Offline dayjah69

• Użytkownik
    • Bahrid Sultanate
    « Odpowiedź #1971 dnia: Stycznia 27, 2012, 17:18:23 »
    Mod sypie się niemożebnie. Mam wersję pudełkową, najnowszy patch, komp świeżo po formacie a tu wieczne cyrki z tym modem. Wiesza się gdzie po około 5 min. gry, z lewej strony czerwone napisy informujące mnie o błędach, brak namiotu (oczywiście z lewej czerwony napis) na mapie strategicznej. itp. Na Native działa jak trzeba.
    Ktoś ma jakiś pomysł? Może nie zainstalowałem gdzie trzeba?
    Oto ścieżka:
    SteamApps/common/mountblade warband/Modules /i tu wrzucam Florisa

Proszę o pomoc i miłego weekendu życzę.

„Pełen jestem strzał śmiercionośnych,
    Ból i skonanie niosę w darze.
    Poznaj po tym, co ujrzysz, że niosę,
    Żem plagą jest świata tego”
    (inskrypcja na mameluckich łukach)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1972 dnia: Stycznia 27, 2012, 17:21:10 »
    A jest jakaś wstępna data wydania spolszczenia? :P
    Tak jest będzie na św. Dygdy co go nie ma nigdy :P

mam pytanie bardzo ważne dla mnie. Czy da się wyłączyć dym który leci za kawalerią jak jedzie bo mam straszne lagi przez to
    Możesz podmienić plik particyle.txt do którego link jest w FAQ albo w ustawieniach grafiki wyłączyć po polsku to będzie "system cząsteczkowy" czy jakoś tak (mniej więcej jest ona po środku tych ostatnich opcji)

A słuchajcie bo we Florisie 2.4 były wszystkie bronie z Native a we Florsie 2.5 to juz ich prawie nie ma... ona zostały popodmieniane na inne bronie czy ja coś źle zrobiłem?

Bardzo zależy mi na odpowiedzi, ale niestety ktoś musiał zadać bardzo ważne pytanie o datę spolszczenia dlatego przepisuję pytanie tak by każdy mógł to zobaczyć nei szukając po archiwum.

OK już wszsytko gra! PRzemioty z gry śa podmienione na nowe.
    Sporo jest podmienionych ale i występuje trochę z "native". W raportach możesz przejrzeć wszystkie itemki występujące w modzie :)

Do wszystkich mających problemy: Spróbujcie zrobić porządek na dysku , defragmentacje itp. w ostateczności jeśli można zrobić format i na czystej instalacji wgrać moda

PS. No nie wiem czy te wszystkie problemy to wina moda. Nic nie robiłem z komputerem (po prostu standardowe aktualizacje) a mod chodzi normalnie bez przycięć ani błędów.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1973 dnia: Stycznia 27, 2012, 17:30:18 »
    adamk bo ty jesteś poprostu farciarzem, apropos to gra chodzi płynnie ZAKUR@#(@*%($#%*$#(%)*^ płynnie ale oczywićie podczas oblężeń gdzieś w tle słysze wyślizgujący się miecz z pochwy i crash
    Nie wszystko jest tym, na co wygląda. Czasami trzeba siępoprostu zastanowić. Na tym polega życie

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1974 dnia: Stycznia 27, 2012, 17:45:30 »
    adamk bo ty jesteś poprostu farciarzem, apropos to gra chodzi płynnie ZAKUR@#(@*%($#%*$#(%)*^ płynnie ale oczywićie podczas oblężeń gdzieś w tle słysze wyślizgujący się miecz z pochwy i crash
    Czy ja wiem?! Na starym sprzęcie 2.4 też chodził w miarę dobrze pomimo że był bardzo niestabilny.

Jak nie chodzi Expanded to zainstalujcie inną wersję.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline xdax1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1975 dnia: Stycznia 27, 2012, 17:50:43 »
    Dziwne,to tych "farciarzy" musi byś dużo.

Mam bardzo słaby komputer i wiecie co? Mod działa normalnie!

To na pewno nie wina moda.

Offline Kondis23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1976 dnia: Stycznia 27, 2012, 18:12:17 »
    Kiedy mniej więcej będzie spolszczenie ?

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1977 dnia: Stycznia 27, 2012, 18:21:40 »
    Kurde jak nie wina moda jak mój komp jest odjechany i normalnie mi chodzi w normalnych walkach a w oblężeniach gram gram wszystko płynnie ok i tak jak w moim poprzednim poście, słysze wyjeżdżający miecz z pochwy i Ch[cenzura]a

Offline RairakkuRey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1978 dnia: Stycznia 27, 2012, 18:22:57 »
    Kiedy mniej więcej będzie spolszczenie ?
    Wtedy kiedy będzie

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1979 dnia: Stycznia 27, 2012, 18:55:47 »
    Może ja wam pomoge z lagami.
    Ja mialem duże problemy z tym modem jak nie z RGL to visual c++

ściągnołem to program który ułatwia wyszukiwanie starych sterowników i morzna od razu pobrać nowe http://www.programosy.pl/program,drivereasy.html
    ale to dopiero początek
    potem zdefragmentowałem dysk i przeczyściłem go tym programem http://www.dobreprogramy.pl/CCleaner,Program,Windows,13061.html

Lagi ustały ale po 5 minutach gry nadal problem Popatrzyłem po raz wtury na FAQ i pisze zmienić boot ini wpisy i zmiana pamięci wirtualnej wcześniej tego nie robiłem bo się troche bałem że się pogubie , ale pomyślałem co mi zaszkodzi  ZMIENIŁEM WPISY BOOT INI I PAMIĘĆ WIRTUALNOM I DZIAŁA JAK TRZEBA JEST TO BARDZO WAŻNY PROCES

A i jeszcze włanczam gre przez ten program on gasi wszysko co nie potrzebne gdy gracie zwiększa wydajność http://www.programosy.pl/program,game-booster.html