Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Reprezentacja Polski WB 2011  (Przeczytany 32457 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline inco

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Reprezentacja Polski WB
    « Odpowiedź #150 dnia: Lutego 16, 2011, 10:50:36 »
    Inco ale co mają klany do tego :O Chyba Smuda nie gada z prezesem każdego klubu w Polsce...Po prostu wybiera najlepszych...

Ale Smuda też został przez kogoś wybrany, też może być W KAŻDEJ chwili zwolniony przez tych ludzi (albo nie ludzi, bo nie wiem jak nazywać PZPN)

PZPN ma realny wpływ na polską reprezentację w piłce nożnej, od ustalania sparingów, meczy itp itd.
    PZPN wybierają kluby piłkarskie, więc odpowiednikiem PZPN byli by przedstawiciele klanów.

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #151 dnia: Lutego 16, 2011, 10:51:22 »
    Inco, Aron zapraszam jeszcze raz do lektury mojego posta.
    Pozdrawiam,

PS Lygrys do szkoły!

Offline dzioOb

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #152 dnia: Lutego 16, 2011, 10:53:57 »
    I właśnie przez takie texty i takie podejście odechciewa się chociażby nawet czytać ten temat.

Zgadzam się z LoR'em w 100%. Dlatego zastanówcie się panowie jeszcze raz. Czy warto dawać głos osobom, które chcą coś osiągnąć i robią coś ku temu, czy takim, którzy za wszelką cenę chcą po prostu mieć przez nickiem Poland.

gorNN22:42:25Wysyła wiadomość w Sens życia.

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #153 dnia: Lutego 16, 2011, 10:58:42 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=48.0
    to są Klany   polskiej sceny   i skład będzie wybierany wspólnie przez liderów lub osób które upoważnią 
      Nie ma jeszcze dowódcy to jest temat z propozycjami, dajcie się wypowiedzieć liderom
    To wszystko na te chwile  co chciałem powiedzieć
    Pozdrawiam zainteresowanych
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2011, 11:03:13 wysłana przez IPL_Aron »

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #154 dnia: Lutego 16, 2011, 10:59:18 »
    Kapitan powinien mieć ostateczne zdanie , ALE na ocenę i skład kandydatów powinny mieć wpływ wszystkie klany - bo to one stanowią polską scenę a nie 1 klan (nawet jeśli najsilniejszy).Nawiązując do piłki - selekcjoner nie wybiera do składu znajomych ze swojej byłej drużyny (dlatego że ich zna i wie że dobrze grają w jego opinii) tylko ze wszystkich dobrych jakich ma do dyspozycji- nawet jeśli ich nie zna - a wtedy musi wziąć pod uwagę opinie innych..

Offline dzioOb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Lutego 16, 2011, 11:02:24 »
    Aronie, przykro mi to mówić ale niestety zachowujesz się jak dziecko w tym momencie. Z całym szacunkiem.

Ignatus, mogę Cię zapewnić, że wybór nie będzie oparty na znajomościach.

A teraz zamiast odstawiać jakieś szopki w tym temacie lepiej idźcie poćwiczyć na serwerach, żeby zwiększyć swoje szanse, bo za aktywność na forum nikt się do reprezentacji nie dostanie.

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #156 dnia: Lutego 16, 2011, 11:42:15 »
    Dzioob wasz pomysł jest wg. mnie bardzo dobry" pomieszać random wszystkich i rozgrywać bitwy"ja od siebie dorzucił bym aby liderzy obserwowali graczy i na koniec wspólna decyzja.
    Jeżeli chodzi o dowódców to chętni zgłoszenia dawać w temacie ,  ankieta  i sprawa rozwiązana
    co na to liderzy?

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #157 dnia: Lutego 16, 2011, 11:57:34 »
    A ja mam inny pomysł...
    Niech kapitan albo dowódca wybierze sobie graczy, przedstawi ich tym liderom, a oni najzwyczajniej zgłoszą swoje obiekcje.

Offline dzioOb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #158 dnia: Lutego 16, 2011, 11:58:18 »
    Cieszę się, że Ci się podoba nasz pomysł. Jak widzisz potrafimy coś zrobić z sensem. Ale proszę nie podejmuj decyzji za nas. Żadnych zgłoszeń w tym temacie. Żadnych ankiet. Zgłoszenia proszę przesyłać mi na PW. Dziękuję.

Panowie koniec z wszelkim marudzeniem. Był na to czas. Teraz zostało nam wybrać najlepszych, bo inni już składy mają. Więc skończcie głupie dyskusje i niepotrzebne spory. Słyszymy się w poniedziałek. I przestańcie tu spamować.

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #159 dnia: Lutego 16, 2011, 12:00:54 »
    A więc tak, jedyne co mogę napisać demokracja=dupokracja.

A teraz bardziej ambitnie i na temat.
    Aron chcesz aby liderzy wszystkich klanów podejmowali decyzje, prawda?

Roma
    IPL
    Hitmen
    Wardogs
    ZKM
    GSE
    REF
    WV
    BOB

Chyba nikogo nie pominąłem, więc chcecie, aby 9 osób szybko się dogadało co do składu? Powodzenia.
    Jeżeli już musicie robić demokrację, to według mnie, co najwyżej liderzy 5 klanów powinni się znaleźć w tej "radzie"

Kolejne pytanie, Dlaczego niby 10 osobowy klan, który nic nie osiągnął na scenie międzynarodowej i jedynie egzystuje na naszej rodzimej, ma mieć takie same prawa, jak silny, 50 osobowy klan złożony z dojrzałych graczy, który jest znaną, liczącą się siłą w europie?

Ostatnia rzecz, można wiedzieć z jakimi liderami rozmawialiście?

PS. Jeżeli możesz, to odpisz mi na pw.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2011, 12:16:43 wysłana przez Duczek »

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #160 dnia: Lutego 16, 2011, 12:17:11 »
    Dzioob, wiesz może jak często miałyby się odbywać mecze na tych mistrzostwach?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2011, 12:29:19 wysłana przez Arthasan »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Lutego 16, 2011, 14:09:48 »
    1. Całą akcję zainicjował i organizuje z poparciem Tawerny sir Luca. Na czas jego nieobecności obowiązki sprawuje Dzioob, ale wiem że to chwilowa nieobecność sir Luci.
    2. Z tego co można przeczytać w pierwszym poście tego tematu jak i innych autorstwa sir Luci wynika, że będą jakieś eliminacje. Aha....już jest nawet zapowiedziane kiedy. Także tego będę się trzymał jako oficjalnych ustaleń i w razie możliwości uczestniczył w tych eliminacjach.
    3. Organizowanie jakichś spotkań za plecami sir Luci jest nie na miejscu. Dlaczego ? Patrz punkt 1 i 2.
    4. "to są Klany   polskiej sceny   i skład będzie wybierany wspólnie przez liderów lub osób które upoważnią" .... Chyba dalej nie rozumiecie, że to nie jest sprawa klanowa.
    Nawet starożytni Rzymianie w czasie wojny władzę w jedne oddawali ręce. i Gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść. Już pomijam sprawę, że niektórzy liderzy nijak nie mają rozeznania.

Tyle mam w tej sprawie do powiedzenia.

Mógłbym tutaj na ten temat mały referat napisać, ale raz szkoda mojego czasu, dwa do większości pewne sprawy nie docierają.

Tyle jeszcze wam wspomnę, że Ukraińcy już rezerwują server na treningi, a my w zasadzie cały czas stoimy w punkcie startu.

Offline Grzewit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Lutego 16, 2011, 14:53:36 »
    Aron przykro mi ale muszę się z Duczkiem zgodzić co do tego
    [...]
    Chyba nikogo nie pominąłem, więc chcecie, aby 9 osób szybko się dogadało co do składu? Powodzenia.
    Jeżeli już musicie robić demokrację, to według mnie, co najwyżej liderzy 5 klanów powinni się znaleźć w tej "radzie"

Kolejne pytanie, Dlaczego niby 10 osobowy klan [...] i jedynie egzystuje na naszej rodzimej, ma mieć takie same prawa, jak silny, 50 osobowy klan złożony z dojrzałych graczy [...]
    Ma tutaj 100% racji. Nie wiem mogę się mylić ale w GSE gracze (według mnie i moich obserwacji ich rozmów na sparach i PW) to dzieci po jakieś 10-12 lat. Chcesz żeby tacy ludzi wybierali skład? O BoBie, Wardos w ogóle nie słyszałem. Nie wiem kiedy powstały, kto w nich gra więc nie wypowiem się na ich temat.
    Pewnie wszyscy chcemy żeby skład został wybrany sprawiedliwie ale to nie jest powód żeby robić z tego Rzeczpospolitą Szlachecką gdzie ktoś krzyknie symboliczne "veto" i wszystko idzie w piach. Takie wybieranie mogło by potrwać nawet miesiąc :/ a tego chyba nie chcemy.
    A kto umarł, ten nie żyje.

Offline Zardes

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Do zobaczenia.
      • Profil Youtube - MrZardes
    « Odpowiedź #163 dnia: Lutego 16, 2011, 16:57:55 »
    Jak wszyscy jesteście tacy "mądrzy" to czemu nie wzięliście się za organizację pierwsi? Ha! Bo chyba nawet nie odwiedzacie TW... tacy "europejscy" jesteście - za organizację się bierzecie. Gdyby Luca nie poruszył tego tematu, wątpię, aby ktokolwiek wyruszył z taką inicjatywą.  Tylko potraficie wytykać palcami, co kto robi źle... Wątpię, aby Luca miał jakieś ciche plany wypromowania poszczególnych klanów... Cel jest jeden GODNIE REPREZENTOWAĆ KRAJ! Nawet jeśli polską reprezentację mają tworzyć dwa klany - to przecież nie będą one reprezentowały klany tylko POLSKĘ. W grze będą widnieli z polskim tagiem! Nie klanowym!
    Po co wymyślacie jakieś rady? Bez wcześniejszego uzgodnienia... - za plecami organizatora. Wiecie ile pracy wkłada w to Luca razem z innymi osobami? Czasem mam dość jego narzekania, a jakby miał przeczytać to co tu piszecie to chyba zabiłby się deską do prasowania. Skończcie dyskusje na inny temat niż dobro reprezentacji, robicie wszystko, aby tylko pogorszyć sytuację, która już jest na skraju wytrzymania...

WEŹCIE, ŻE SIĘ DO KUPY!
    Co ja będę gadał... kiedyś ktoś "mądry" powiedział: "Gadaj z dupą to Cie osra" i tak wygląda w tym temacie sytuacja.
    Dziękuję za uwagę...

http://www.youtube.com/watch?v=bdaQ5nPV_zM     -=| Trailer The Deluge|=-

http://www.youtube.com/watch?v=z1s2jrmx3KY      -=| Bitwa pod Kircholmem |=-

http://www.youtube.com/watch?v=8VSOdp_rt2I      -=| Bitwa pod Tczewem |=-

https://www.youtube.com/watch?v=hZxB9WPkjzw    -=| Prezentacja wersji v0.8 |=-

https://www.youtube.com/watch?v=FQu4yEVL1Jg    -=| Prezentacja wersji v0.9 |=-

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #164 dnia: Lutego 16, 2011, 21:39:18 »
    sprawa wygladała by zupełnie inaczej jak od początku załatwiło by sie pokolei i jak  nalezy nie doszłoby do nieporozumien
    zauwazcie ze do MP staralismy mieic sędziow z ałej sceny i uwczas 3 najwiekszych Klanów oraz graczy niezaleznych i znimi konsultowalismy kazda zmiane
    Primo REF wychodzi z propozyją do Klanów na Tawernie
    Sekundo wspolnie i w porozumieniu ustalamy  w jaki sposob formujemy skład reprezentacji (Mysle ze wasz pomysł 100%trafiony i tak trzeba bedzie zrobic bezdyskusyjnie z powodu krótkiego czasu podczas bitwy wszyscy liderzy obserwuja gre zawodników i wpolnie ustalamy skład i rezerwe)
    Tercjo wspolnie  wybieramy dowódcę wchodzimy na ts i słuchamy w jaki spodób wydaje komendy na koniec szybkie glosowanie
    edit: Jest bariera wiekowa 14 lat skonczone
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2011, 21:57:38 wysłana przez IPL_Aron »