Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bugi, błedy i idiotyzmy w Multiplayer  (Przeczytany 15816 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piasek300

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Tigorner
    Odp: Bugi, błedy i idiotyzmy w Multiplayer
    « Odpowiedź #75 dnia: Czerwca 18, 2011, 00:27:11 »
    Kolejny ciekawy bug który widziałem na polu przy rzece i arenie . Pewien gracz jechał konno gdy nagle zabił go piechociarz. Piechociarz i koń zgineli, jednak truchło konia bawiło się lepiej niż poległy jeździec :D. Otóż koń padając , zarył głową o spojenie mostu z ziemią , a następnie wybił się powoli w powietrze gdzieś na wysokość 30 m w górę xD , następnie zaczął powoli spadać i spadł mi na głowę :D . Tak samo było na arenie tylko że koń trzepnął dyńką w murek .  To do kiedy zdechłe konie zaczynają władać przestworzami ? xD

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #76 dnia: Czerwca 18, 2011, 14:21:10 »
    Potwierdzam to co napisał Piasek
    (click to show/hide)

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #77 dnia: Czerwca 18, 2011, 15:05:12 »
    Po śmierci z koniem dzieją się różne rzeczy. Nie raz widziałem jak zabitego jeźdźca koń z "prędkością światła" pociągną za sobą po za mapę :o

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Czerwca 19, 2011, 11:08:29 »
    A mi się zdarzyło, że na tej samej mapie zabiłem konia glewią, a on zrobił salto w przód i przeleciał przez płot.
    (click to show/hide)

Offline Sarl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Czerwca 20, 2011, 14:16:14 »
    Wkur*iające jest to, że atakując z lancy z pełną prędkością nie można zabić człowieka 1 atakiem. W rzeczywistości taki atak przebiłby gościa na wylot.
    Irytujące są też whify - czasami broń odbija się od skórzaka albo koszuli, a od puchy to większość ataków whifuje, szczególnie z tą gówniana bronią, np. sarranidzką.
    W ogóle warband nie jest realistyczny.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #80 dnia: Czerwca 20, 2011, 14:31:57 »
    Wkur*iające jest to, że atakując z lancy z pełną prędkością nie można zabić człowieka 1 atakiem. W rzeczywistości taki atak przebiłby gościa na wylot.

Nigdy mi się nie zdarzyło coś takiego. Szarża z nachylonej zawsze zabija.

A co do whifów... przebiłbyś płytówkę scyzorykiem?

W ogóle warband nie jest realistyczny.

Tylko z tym się zgadzam. ;p
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Sarl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Czerwca 20, 2011, 16:05:41 »
    Nie miałem na myśli nachylonej, tylko normalny atak z koniem na 100% rozpędzonym.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #82 dnia: Czerwca 20, 2011, 16:41:44 »
    Równie irytujący jest hitbox ataków z lancy z punktu widzenia piechura...Tutaj po części winna jest uboga animacja takiego ataku- setki razy umierałem od ataku lancy (czy innej dzidy;p) mimo że animacja wyraźnie pokazywała że przeszło pół metra obok- tak jakby zamiast końcem lancy zabijał polem siłowym wokół niej.Rozumiem że konny trafia  ale często gra tego nie pokazuje tak jak powinno to wyglądać...

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #83 dnia: Czerwca 20, 2011, 19:12:57 »
    Zawsze pokazuje to dobrze, wszelkie błędy wynikają z pingu, ewentualnie z nieuwagi.

Nie rozumiem też wypowiedzi Sarla...odkąd gram konnym setki razy ściągałem ludzi z pełnym hp na hita. Sztuka polega na używaniu ciężkiej lancy, nie zwykłej, do tego najlepiej na szybkim koniu (ale na sparingach nie jest tak miło;D) więc trzeba celować lancą w głowę przeciwnika, ewentualnie nabrać dobrego rozpędu i uderzyć pod dobrym kątem.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #84 dnia: Czerwca 20, 2011, 19:38:35 »
    Muszę potwierdzić słowa Argaleba. Na koniu gram od bety i rzadko się zdarza, by jakiś przeciwnik przeżył uderzenie lancą z rozpędu. Fakt jest taki, że nawet zwykłą bronią (nie dystansową) trzeba "celować". Uderzenie w głowę zazwyczaj kończy się śmiercią lub odebraniem prawie maksymalnej ilości punktów życia.

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Czerwca 21, 2011, 21:45:08 »
    A mnie najbardziej wkurza to, że nieraz jak szarżuję na piechura z lancą to PRZEJEŻDŻAM PRZEZ NIEGO, a po sekundzie inny piecjur mnie zabija. Mam pingi 40-70, więc chyba tak źle nie jest.
    (click to show/hide)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Czerwca 21, 2011, 21:54:12 »
    Potrącasz go bo nie trafiasz, a jeżeli jakiś gość jest za nim to po prostu ściąga cię włócznią i wydaje ci się że przejeżdżasz a tak naprawdę giniesz...cholera...nie wiedziałem że gra na koniu może sprawiać tyle problemów;P

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #87 dnia: Czerwca 22, 2011, 08:36:59 »
    A mnie za to denerwują lagi podczas potrącania... Wiele osób dostaje nagle laga, jakby miało ping w granicach 500 na czas kilku sekund...

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Czerwca 22, 2011, 09:06:30 »
    Nie bardzo rozumiem, chodzi ci o to że dostajesz laga kiedy jesteś potrącany, czy kiedy potrącasz? Jeżeli ta pierwsza opcja to czytaj niżej...

Nigdy o tym nie słyszałem...wydaje mi się że większość osób po prostu "symuluje" żeby ukryć to że zostali potrąceni i zabici bo nie zaeragowali wystarczająco szybko. Natomiast nie zaprzeczam że coś takiego istnieje...choć ja sam najlepszego internetu nie mam a z takim lagiem się nie spotkałem, a i nikt w moim klanie nigdy nie widział takiego zjawiska. Jeżeli ktoś naprawdę ma coś takiego to cóż...zdarza się i jest to raczej wina internetu, choć nigdy czegoś takiego nie czułem.

Natomiast lag po potrącaniu zdarza się, ale zależy to już od kwestii internetu. Sam przeżyłem to wiele razy, mimo wszystko lagi najczęściej zdarzają się na szybkich koniach, wystarczy wtedy na dobrą metę wyhamować. Nic się na to nie poradzi, co najwyżej nie używajcie rumaków, bo im koń szybszy, tym lagi pojawiają się częściej.
    Próbowałbym poćwiczyć grę na Hunterze, to pomaga ogranicza lagi, a i łatwiej się wtedy przeciwnika potrąca. Do tego ma więcej hp i wiele innych zalet;)

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Czerwca 23, 2011, 20:55:32 »
    Argaleb-mi się to zdarza przy potrąceniu. W jednej chwili jestem przed nim, a potem jakby się ślizgam. Przez czas tego ślizgu potrącony zdąża mnie zdjąć. Inny bug z jazdą na koniu-jak potrącę kilka osób(grupę)naraz, to mój koń zaczyna wariować-porusza się klatkami i nie reaguje na skręty. Jedynym wyjściem jest zsiąść i wsiąść z powrotem, ale w tym czasie ktoś cię może skroić.
    (click to show/hide)