Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bugi, błedy i idiotyzmy w Multiplayer  (Przeczytany 15743 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Bugi, błedy i idiotyzmy w Multiplayer
    « Odpowiedź #60 dnia: Czerwca 08, 2011, 14:56:28 »
    Nie rozumiem o co ci Husarz chodzi. To chyba oczywiste że rumak nie powinien przewracać. Inaczej nici z balansu gry, jest szybki ale słaby, ja na przykład wolę wolniejsze i silniejsze huntery...tu chodzi o balans rozrywki. Równie dobrze mógłbym czepiać się że Wielki Koń Bojowy jest za wolny;)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline BreakIn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #61 dnia: Czerwca 11, 2011, 09:29:32 »
    Ja miałem takiego buga - na serwerze 22nd z trybem Oblężenie byłem stroną atakującą. Po terenie były porozrzucane drewniane zadaszenia chroniące przez wrogimi strzelcami. Idę do niego, bo jestem w strefie ostrzału, a nagle widzę - tarcza migdałowa spada z murów i leci wprost na zadaszenie. Wbiła się tak mocno i głęboko, że przebiła zadaszenie na wylot, a drzazgi trysnęły w promieniu 2m. Czy to bug? Czy ta tarcza mogła mnie zabić? xD
    (click to show/hide)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #62 dnia: Czerwca 11, 2011, 11:12:29 »
    Myślę że to była tarcza, która komuś pękła w walce na murach, bo póki co nie słyszałem jeszcze o tarczach do rzucania. Po pęknięciu tarcze często wariują, najbardziej po wylądowaniu w jakimś dziwnym miejscu. I nie, ta tarcza nie mogła Cię zabić, chyba żebyś zszedł na zawał serca (OMFG LATAJĄCA TARCZA!!) :D
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2011, 11:27:45 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Luciferek

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #63 dnia: Czerwca 12, 2011, 15:45:09 »
    Ktoś już pisał o takim czymś?
    Mamy powiedzmy jakąś bardzo ciężką broń, np. miecz czy topór dwuręczny i zrobimy machnięcie taką bronią w przeciwnika, a spóźnimy się o 0.1 s bo on nas trafił szybciej i ta broń nasza już prawie uderza przeciwnika, ale nagle my padamy martwi wraz z bronią gwałtownie ją cofając, oczywiste jest że padając nie ma żadnych szans na cofnięcie ataku ta broń po prostu wbiłaby się w przeciwnika i powinna być wzajemna śmierć.

Miałem kilka razy sytuację że gościu rzucał we mnie oszczepem,ginął od mojego miecza,ja dostawałem head shoota i też ginąłem ;p Raz tylko mi się zdarzyło że walnąłem gościa toporem 2 h a on zabił mnie mieczem jako już nie żywy.

Uploaded with ImageShack.us

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Czerwca 12, 2011, 16:32:06 »
    Nie mogło się zdarzyć...to niemożliwe.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Czerwca 12, 2011, 16:37:32 »
    Zgadzam się z Argalebem, to nie jest możliwe. Niemniej jednak wzajemne zabicia bronią miotaną są dość częste ;p
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 12, 2011, 17:14:34 »
    Sytuację gdzie rzuciłem kogoś z oszczepu (z "przyłożenia") a on mnie równocześnie trafił z broni i skończyło się podwójną śmiercią 2 razy już przerobiłem więc jak najbardziej możliwe

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 12, 2011, 17:38:57 »
    Owszem, to jest możliwe. Ale nie wzajemne zabicie mieczem.

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 12, 2011, 18:26:05 »
    Raz jak dostałem w bark gra uznała to za headshot.
    Dziwny świat. xD
    (click to show/hide)

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Czerwca 12, 2011, 18:34:17 »
    Phe... ja miałem sytuacje, że moja postać chodzi ze strzałą w czole lub klacie..

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Czerwca 12, 2011, 18:57:28 »
    I? To żaden bug...dostałeś strzałę i przeżyłeś. Natomiast w głowę jest to oczywiście niemożliwe. BreakIn gra nie może uznać za headshota strzału w bark. Być może po prostu strzała trafiła się pod dziwnym kątem i wydawało ci się że znajduje się w barku. Headshot czy strzał...w tym przypadku gra nie myli się nigdy, natomiast fizyka WB to już inna sprawa....

Offline gorNN

• Użytkownik
    • Piwa: 42
    « Odpowiedź #71 dnia: Czerwca 15, 2011, 15:26:51 »
    (click to show/hide)

Całkiem niedawno w trakcie gry jeden z członków klanu WV iLoveUnNorm napotkał na coś takiego. Sytuacja nie została do końca wyjaśniona natomiast niektórzy uważają to za znak od Boga:)

http://www.youtube.com/watch?v=3CM2dzivyog

Myślę że muzyka jak najbardziej adekwatna do sytuacji.

Kolejna twarz WV_ILoveUnNorm

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2011, 15:30:29 wysłana przez gorNN »

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Czerwca 15, 2011, 19:20:53 »
    @gorNN Spoiler nie działa.

@Argaleb - no sorki, ale człowiek z uszkodzonymi narządami w klatce piersiowej (przebite płuco itp) raczej do walki się nie nadaje, nawet, jeśli przeżyje... :D

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Czerwca 15, 2011, 19:44:27 »
    Kolejny bug-jak wystawisz tarczę w tym samym momencie jak strzała ją trafia, wbije się odwrotnie. Argaleb - wbiła się od dołu, bo broniłem zamku. Faktycznie grot był w głowie, ale drzewiec tkwił w barku. Chyba wpierw strzała trafiła w bark, nim sięgnęła głowy, nie sądzisz? Cóż, może to był bug z przenikaniem, ale wyglądało to jak mówię.
    (click to show/hide)

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Czerwca 16, 2011, 10:31:37 »
    Nie. Hitboxy są dynamiczne. Wystarczy, że wykonałeś ruch kamerą, albo akurat podnosiłeś tarcze i Twój hitbox na bark mógł przemieścić się tak, że odsłoniłeś głowę. Poza tym strzał w głowie system nie pokazuje.