Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bugi, błedy i idiotyzmy w Multiplayer  (Przeczytany 15803 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline drago36

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Bugi, błedy i idiotyzmy w Multiplayer
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 05, 2011, 22:34:42 »
    Mnie denetwują niewidzialne ściany i kopie.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 08, 2011, 06:35:35 »
    Zauwazylem ze teraz ELITARNE bułaty maja długosc z 120 i sa cholernie szybsze.. szybsze od krotkich mieczy
    Retarded are everywhere

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 08, 2011, 09:42:16 »
    Elitarne bułaty są wg mnie totatlnie zabugowane jeśli chodzi o zasieg ( jednoręczna nordowska siekiera też )- nie raz nie dwa dostałem cios z tych broni będąc w takim zasięgu że trzymałem na odległość 2h  i ledwo mogłem sięgnąć a jakąś magiczną sztuczką z tej samej odległość dostawałem czysty cios bułatem

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 08, 2011, 11:51:51 »
    Rozumiem, że wściekacie się na długość bułatu i jego szybkość, oraz długość. Radzę Wam pograjcie trochę tą bronią i oswójcie się z błędami gry na tyle, że staną one po Waszej stronie. Nie musicie tylko dostawać w dupe i wpieniać się na błędy gry. Nauczcie się dawać po ryju, a pokochacie bugi :D

i
    to piechota by koniki zatrzymywała i je waliła.

Hehe to takie dwuznaczne xD

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 08, 2011, 12:38:03 »
    Bronie jednoręczne nie są zbugowane. Owszem scimitary mają niedostosowane odrobinę tekstury do zasięgu tak samo jak najdroższy nordycki toporek (który wg mnie wygląda na 72 a ma 76) ale to nie jest aż taki wielki problem. Trzeba pamiętać, iż w momencie gdy atakuje się jednoręczniakiem od prawej do zasiegu dodaje się kilkanaście punktów z racji długości ramienia więc realny zasięg bułatu przy ciosie od prawej jest naście punktów większy niż przy ciosie od lewej. Mnie irytuje non stop stackowanie się na port assoult w tym irytującym bugu na schodach. Podobnie jak na jednym z dachów na village -.-

Offline Luciferek

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 14, 2011, 22:58:52 »
    Mnie w tej grze wkurzają tak zwane " Tępe ciosy" Podchodzę do kogoś z wielkim mieczem,dzgam go po twarzy kilka razy pod rząd i za każdym razem jest przez niektórych żartobliwie nazywane " Pierdnięcie " :D Albo inna magia,podchodzę do kogoś,uderzam go dwuręczniakiem w bok,a ten tnie mnie gdzieś po kostkach,on stoi sobie na nogach jak by nigdy nic,a ja leżę i kwiczę,a w realu klnę jak pop***ny bo co to kuźwa za realistyczność jest by gościu się nawet na sekundę nie zgiął ... Pozdrawiam :D

Prosiłbym o nie używanie przekleństw i popracowanie trochę nad językiem...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 20, 2011, 14:51:37 wysłana przez sir Luca »

Uploaded with ImageShack.us

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 14, 2011, 23:41:12 »
    Akurat to zależ od broni. Kiedy przeciwnik jest wystawiony dość blisko początku ciosa to raczej logicznym jest że miecz nie zdąży się rozpędzić i takiemu delikwentowi nic się nie stanie. Do tego dochodzi też odległość przeciwnika. Im dalej przeciwnik jest od ostrza (podaję przykład miecze) tym cios bardziej go zaboli. Dlatego warto balansować z odległością byle nie przesadzić bo cios nawet do niego nie dojdzie:) Prócz tego z pchnięciami jest podobnie. Im dalej przeciwnik znajduje się od broni tym pchnięcie będzie silniejsze. To jest raczej oczywiste, kiedy przeciwnik stoi tuż przy tobie raczej pchnięcie nie nabierze impetu i co najwyżej go draśnie. W tym przypadku polecam zrobienie parę kroków w tył i wyprowadzenie pchnięcia.

EDIT: Rozumiem że pchnięcie bez rozpędu też może narobić szkód, ale nie kiedy przeciwnik jest bardzo blisko ciebie.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2011, 00:52:33 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Luciferek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 15, 2011, 00:49:44 »
    Argaleb ja wiem jak wykonywać ataki,ja mówię tutaj teraz o realistyczności,jeśli jesteś chętny możemy się gdzieś umówić,ja załatwię dwuręczny miecz a ty poświęcisz swoją buzię,zobaczymy ile na gołą twarz zrobi ci pchnięcie bez rozpędu,wierz mi że to też może zabić,to samo z cięciem kogoś w bok kiedy ma na sobie czerwoną tunikę która nie daje praktycznie żadnej ochrony ! : P

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 15, 2011, 01:45:49 »
    Luciferek - Warband jest w całości słaby realistycznie :) jak większość/wszystkie gry komputerowych.

Fizyki też nie da się oszukać, jeżeli machamy czymś długim to większa prędkość (i uderzenie) jest na samym końcu tej broni.

Jak coś to ja chętnie się z Tobą "pobawię" prawdziwą bronią (tępą) bez obawy, że mi krzywdę zrobisz,
    Po pierwsze jak stanę blisko Ciebie, to nawet nie nakierujesz miecza dwuręcznego na moją twarz, bo jest za długi.
    Po drugie, jeżeli nie chodzisz na siłownie, to przy mieczu dwuręcznym szzzzzzzzzzybko sie zmęczysz i nie będziesz w stanie walczyć :P (znaznaczam: dwuręcznym, a nie półtorakiem, czy 'jedynką')

Pozdrawiam
    Piotr, Inco

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 15, 2011, 10:30:33 »
    Mnie najbardziej irytuje "drift" koniem. Ma on czasem miejsce, kiedy wjedziemy w piechura,  wtedy przemieszczamy się skokami w czasoprzestrzeni tak, że nie da się nad tym zapanowac. Jedynym ratunkiem jest zatrzymanie konia, ale w walce często oznacza to śmierć.
    Wkurza też  sytuacja, gdy np. robię zamach z lewej, a postać wykonuje atak od góry, jest przy tym animacja początku ataku z lewej, ale przechodzi to w dziwny sposób w cios z góry. Co najciekawsze, przeciwnik najwyraźniej widzi to jako cios z góry, bo zwykle blokuje.

Co do idiotyzmów, to dawno się do nich przyzwyczaiłem, ale mogę wylać wszystkie żale i bóle:
    - rozumiem szybkość dwuręczniaków, ale po takim szybkim zamachu, powinien być duży czas na następny zamach (tzw. stun)
    - obrażenia - włócznie (spear, bamboo spear itp),  z bliskiego dystansu powinny mieć obrażenia drewnianej pałki, przecież dostajemy kijem, nie ostrzem.
    - obrażenia - miecze - jako broń charakterystyczna dla średniowiecza, powinny mieć jakeś sensowne dmg, a tutaj najlepszy miecz jednoręczny jest słabszy niż najsłabsza siekierka jednoręczna
    - obrażenia - czasem bez zbroi wytrzymamy 2 ciosy wielkim toporem, czasem z kolczudze zginiemy po jednym
    - strzały w tarczę zawieszoną na plecach - po to kusznicy wieszali na plecach tarczę, żeby osłonic się przy przeładowaniu, tutaj przepuszcza strzały jak kartka papieru
    - strzały w hełm - po to noszono hełmy, żeby ochronić się od strzał, tutaj headshoot wchodzi nawet przez 5 cm blachy
    - strzały w opuszczoną tarczę - jeśli przeciwnik idzie sobie z opuszczoną tarcza, zwrócony w naszą stronę, to żeby strzała nie wbiła się w tarczę, trzeba trafić w głowę.
    - obalenie - rozumiem, że dwuręczny młot może obalać, ale jednoręczna buława?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 15, 2011, 10:49:21 »
    Realizm w M&B/Warbandzie? W którym miejscu? :D
    Grę okrzyknięto reistyczną, czy też symulatorem, tylko dlatego, że wprowadziła unikalny system walki (w sumie na siłę można powiedzieć, że w pierwszych dwóch częściach Thiefa jest bardzo podobny) oraz nie ma jak dotąd żadnego odpowiednika (czekajmy na CHIVALRY: Battle for Agatha). Lecz do szczątków realizmu to jej jeszcze sporo brakuje...

Co mnie najbardziej śmieszy/drażni:
    - poruszanie się... Walczący między sobą nie biegali po placu boju, jak piłkarze/koszykarze na boisku (że nie wspomnę o zbroi)
    - totalny brak zmęczenia.... Rozumiem, że wojak na co dzień obchodził się bronią, że w wirze walki dostawał kopa w postaci adrenaliny, ale no ludzie... Nawet bokserzy po paru rundach sapią ze zmęczenia, a mają na sobie jedynie szorty i rękawice, co dopiero uzbrojeniu po zęby rębacze z 5% HP...
    - bieg w tył... W samym bieganiu nie ma nic nadzwyczajnego, ale niech ktoś spróbuje zrobić coś więcej (np machnąć czymś). Poza tym postać ma oczy dookoła i wszelkie kamyki, korzenie, wzniesienia i inne przeszkody nie spowodują jego upadku przy "moonwalku".
    - poruszanie się na wzniesieniach... Do dziś nie wiem, jak to jest możliwe, by tyłem wchodzić szybciej na wzniesienia tyłem, niż przodem.
    - broń długa... Jak już wspomniano - wystarczy znajdować się w zasięgu jej działania. Poza tym... zawsze mi się wydawało, że moc topora kryje się w głowicy (obuch?), a nie w trzonie...
    - tarcze... Podobno generalnie nie noszono więcej niż jednej, ale jak już ktoś trzymał taką na plecach, to ta chroniła go przed wszelkimi obrażeniami w plecy. A tutaj - zmniejsza jedynie obrażenia z pocisków, które w nią wystrzelono... Gdzie wszelka broń przechodzi przez nią, jakby jej nie było.
    - skakanie... Nie ma nic bardziej groteskowego, niż sprzątnąć kogoś z wyskoku (np konnego) - nie powiem efektowne, ale...
    - chamber - nie wiem, co twórcy chcieli przez to osiągnąć, ale inaczej sobie wyobrażałem blokowanie ciosu ciosem.
    - balans broni i przedmiotów... Tu można pisać i pisać... najbardziej jednak ma daje się we znaki broń 1,5 i 2 ręczna - machnąć taką bronią owszem można szybko, ale nie wymachiwać.
    - hm... coś jeszcze, ale już truć nie będę :P

Pozdrawiam!

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 15, 2011, 11:54:38 »
    Bieganie tyłem to w sumie jedna wielka magiczna sztuczka:D Bo jakby nie patrzeć to nawet kiedy do przodu biegnie ciężko opancerzony a tyłem ucieka golas to i tak nigdy w życiu by nie biegł tyłem szybciej (zresztą spróbujcie posprintować tyłem nie oglądając sie wogóle;p)- nie mówiąc o atakowaniu przy tym sprincie tyłem :P Do tego w grze mialem wiele sytuacji ze ktoś cięzej opancerzony ode mnie uciekal mi tylem pol mapy:D

A co do tarcz na plecach to ja bym zrobił tak że strzały wbijałyby się w te tarcze normalnie (niszczyłaby się) i chroniłaby przed częścią obrażeń (tak 1/3)

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 15, 2011, 12:14:53 »
    W starym M&B gdy trafiło cię w plecy, wyświetlał sie komunikat że dostałeś w tarczę na plecach i otrzymywałeś X% obrażeń.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 15, 2011, 17:05:52 »
    X% obrażeń? To znaczy ze strzała się w ciebie wbiła ale tylko do polowy? Realizmu za grosz, ale chyba lepsze to niż nic......

A o bugach w WB można pisać rozprawki maturalne, temat nieskończony, z każdym modem, z każdym patchem tego cholerstwa przybywa.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2011, 01:48:44 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Luciferek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 15, 2011, 17:57:20 »
    X% obrazen? To znaczy ze strzala sie w ciebie wbila ale tylko do polowy? Realizmu za grosz, ale chyba lepsze to niz nic......

A o bugach w WB mozna pisac rozprawki maturalne, temat nieskonczony, z kazdym modem, z kazdym patchem tego cholerstwa przybywa.

Amen,czysta prawda : ) Tak samo jak by wielką róznicę sprawiało w realnym świecie czy rąbnę cię w gardło mieczem dwuręcznym czy jednoręcznym :D Albo czy strzelę w ciebie z łuku krótkiego czy wojennego prosto w serce : ) to tak jak by istniało kilka rodzajów śmierci :D Pozdrawiam.