Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak walczycie?  (Przeczytany 15682 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jak walczycie?
    « Odpowiedź #75 dnia: Stycznia 14, 2011, 23:54:38 »
    Zaraz zaraz...czy ty grasz w pirata?

Kurde no! Po co zadajesz takie pytania? Dopóki ktoś nie powie otwarcie, że piraci WB, to odpowiedz mi po kiego grzyba prowadzić iście "policyjne" prowokacje?

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #76 dnia: Stycznia 15, 2011, 00:40:03 »
    Avis jak bd chciał powalczyc mozesz napoisac do mnie na Steam Wikto_20 to chetnie troche z toba potrenuje;)

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #77 dnia: Stycznia 15, 2011, 04:18:09 »
    widzę, żywszy temacik co ostatnio nieczęsto się zdarza.

Skoro Twórca tematu pyta o skuteczną taktykę, to odpowiem, że istnieje cudowny sposób:
    (click to show/hide)
    no dobra, nie do końca bo łucznictwo i jazda konna też wymagają długich ćwiczeń, ale nie będzie to tak frustrujące jak ćwiczenie od zera manuala skoro grasz na auto.

Trzeba przyznać, że na serwerach nie ma teraz takiego "mięsa" jak tuż po premierze, gdzie co drugi gracz lamił nieprawdopodobnie (ja też, ale pewne doświadczenia z singla pozwalały czerpać z gry więcej radości niż frustracji. ratio 1:2 to nie 1:5)
    W tamtych cudownych czasach (aż się wzruszyłem :P) wystarczyło z "zamachniętym" toporem zakradać się na tyły nie znających map oponentów. Teraz ludzie albo ogarnęli walkę albo się wykruszyli. Xfire 30>60 (ale coś ostatnio się ruszyło przez promocje na Steamie)

Obecnie sugerowałbym ćwiczenie łuku na oblężeniu przetykane sporadycznymi ale regularnymi wizytami na duelach albo TDM w celu ogarnięcia podstaw manual blocka.
    Wyczucie broni: długość, "timing" uderzeń trzeba po prostu wyćwiczyć - umówić się z kolegą na serwie i 10/50 razy pod rząd próbować walki tymi samymi zabawkami albo lancę turniejową 1na1.

podglądając dobrych graczy (np w battle po naszym zgonie) ciężko jest gapiąc się czegoś nauczyć, ale można obserwować, jakich broni używają, jak zachowują się w bitwie, otoczeni przez przeważające siły, zaskakujący przeciwników. ale i tak lepiej jest samemu grać. czas naprawdę procentuje 100h i będziesz inaczej gadać.

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Stycznia 15, 2011, 10:24:47 »
    Trzeba przyznać, że na serwerach nie ma teraz takiego "mięsa" jak tuż po premierze, gdzie co drugi gracz lamił nieprawdopodobnie

Teraz początek jest o wiele trudniejszy, bo większość ludzi ogarnia już manuala- analogicznie Ty też musisz to zrobić w pierwszej kolejności, Avis. Najgorsze w blokowaniu jest to, że nie przychodzi z czasem jak timing, czy przyspieszanie, po prostu trzeba się tego nauczyć. Pamiętam czasy kiedy gościu bez tarczy oznaczał darmowego fraga :]

Offline Avis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Stycznia 15, 2011, 12:33:11 »
    Zaraz zaraz...czy ty grasz w pirata?

Nie o to chodzi, nie bardzo mamy jak mu pomóc w rozwijaniu skilla jeżeli korzysta z pirata:)

Skad taki wniosek? I jak ma sie jedno do dugiego?

Cwicze, cwicze, cwicze, "wczoraj" z kumplami od 00:00 do 5:30 ganialismy nago z mieczami dwurecznymi :) Doszlismy do wniosku ze nago bedzie lepiej, bo wieksza motywacja, zeby sie blokowac.

W tym rysunku (wiadomo, satyra) zastanawia mnie jednakowoz jedna rzecz. Bardzo wysoko, przy samym happy endzie, sa wspomniane oszczepy - o co chodzi?

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Stycznia 15, 2011, 13:16:47 »
    Tego nie wiedzą nawet najwięksi :P
    Szczerze mówiąc ciężko mi powiedzieć o co chodzi... Rzucanie oszczepami nie jest az takie trudne... a walka nimi wrecz nigdy sie nie opłaca... :D

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #81 dnia: Stycznia 15, 2011, 14:52:28 »
    Trafianie oszczepami jest bardzo trudne, bo.... losowe. Trójkącik celowania jest tak wielki, że ciężko przewidzieć gdzie poleci oszczep, więc najlepiej walić z bliska. Zadają jednak duże obrażenia, więc dla faceta bez tarczy mogą być bardzo groźne.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Stycznia 15, 2011, 14:56:07 »
    Bzdura... Jeszcze jak byłem w SRT mój kolega Valhar pokazał mi technikę rzucania oczepami . Używając tej techniki jest bardzo duża szansa na trafienie .
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Sokół

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #83 dnia: Stycznia 15, 2011, 15:04:33 »
    Rzucanie oszczepami nie jest w cale trudne,musisz wyczuc oszczep i dobrze wycelować :D
    np. oczep jest lżejsz niż toporej wiec wolniej bedzie opadał.
    Jak dla mnie najgożej sie rzuca rzutkami, bo to leci jak głopie.

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #84 dnia: Stycznia 15, 2011, 17:35:19 »
    walkę oszczepami/toporkami trzeba przetrenować a nigdy nie ma no to czasu i chęci. mało kto umie się tym posługiwać więc jak już trafimy na takiego "oszczepnika" to jest to zaskoczeniem i zwykle obrywamy.
    toporki są natomiast dobre na konnicę

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #85 dnia: Stycznia 15, 2011, 17:38:29 »
    Najczęściej gdy takiemu oszczepnikowi kończą się patyki, kładę go jednym ciosem, manual jest u niego sześć stóp pod ziemią. Tak więc nie wiem czy morderczy trening miotania to dobry pomysł na życie ;d
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Sokół

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Stycznia 15, 2011, 18:21:57 »
    Dlatego oszczepnik powinien umieć posługiwać sie 2h lub 1h+tarcza, a nie jak mu sie skoncza oszczepy to uciekać,lub dawać sie zabić.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #87 dnia: Stycznia 15, 2011, 18:25:45 »
    Dlatego jak gram oszczepnikiem to jak są puszki biorę 1h a reszte oszczepy, lub wszystkie sloty oszczepów jak nie ma zbyt wielu puch przy czym ostatniego patyka zostawiam do walki wręcz.

Offline Sokół

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Stycznia 15, 2011, 18:41:49 »
    Ja zawsze biore miecz+ tarcza + 2x oczczepy lub toporki

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #89 dnia: Stycznia 16, 2011, 13:33:11 »
    Zależy,Nordem to na huskarla,Swadem na rycerza,rhodokiem to kusznik a vaegir to jazda albo łucznik.

PROBLEM?