Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak walczycie?  (Przeczytany 15698 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: Jak walczycie?
    « Odpowiedź #90 dnia: Stycznia 16, 2011, 13:34:25 »
    A może by tak dokładniej? Huskarlem można przyjąć co najmniej trzy zupełnie inne taktyki, to samo rycerzem.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Avis

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #91 dnia: Stycznia 16, 2011, 18:16:05 »
    Przyznam ze jakis czas temu dalem sobie spokoj z bronia miotana, bo jak mi kilka razy wyskoczyl oszczep zamiast miecza przy zmianie, to sie zdenerwowalem. Ale tez nigdy nie mialem szczescia do miotania, wiec mi sie odechcialo. Po tym co tu piszecie, chyba dam oszczepom/toporkom/rzutkom drugie zycie.

Offline pogomce

• Użytkownik
    • WV_Rastablasta
    « Odpowiedź #92 dnia: Stycznia 17, 2011, 13:34:50 »
    Przyznam ze jakis czas temu dalem sobie spokoj z bronia miotana, bo jak mi kilka razy wyskoczyl oszczep zamiast miecza przy zmianie, to sie zdenerwowalem. Ale tez nigdy nie mialem szczescia do miotania, wiec mi sie odechcialo. Po tym co tu piszecie, chyba dam oszczepom/toporkom/rzutkom drugie zycie.

mam "niepewną" rolkę, więc ŚPM zmieniam broń, a tylko tarcze "kręcę"
    poza tym bronie zbindowane na XCVB, (lanca na Z)

Offline Avis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Stycznia 18, 2011, 14:21:14 »
    Fajny pomysl!

I kolejne pytanie nooba:

Na czym to polega, ze kolesie na duelowni biegną na mnie, nawijajac co i rusz z roznej strony ciosy i chocbym uderzyl miedzy jednym jego nawinieciem, a drugim, to on i tak bedzie szybszy? Potwornie to denerwujace, a obronic sie przed takim niemalze nie da, bo ja ledwo wybraniam manualem ciosy bez zwodow. I inna sprawa - czy to mozliwe, zeby koles blokowal kazdy moj zwod? Znaczy uwierze Wam, jak powiecie ze to dla Was normalka, ale mnie zamurowalo, jak koles wzial ze mna duel i ylko sie bronil przez dobre 10 minut, jak ja robilem zwody podwojne, potrojne i bardziej. I moze mistrzem predkosci nie jestem, ale wybronienie czegos takiego wydaje mi sie mocno niemozliwe.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #94 dnia: Stycznia 18, 2011, 15:10:50 »
    Wyprzedzić cios się da, trzeba to zrobić w odpowiednim momencie..  trzeba wyczuć to samemu metodą prób i błędów, ale od tego nie radził bym zaczynać nauki gry. Co do blokowania, oczywiście że się da, ludzie spędzają przy tej grze sporo czasu to potem nie dziwne że potrafią w ten sposób blokować.

Co do tego jak sobie z tym radzić: tradycyjnie polecam włączenie tutoriala, ustawienie prędkości gry na max, obrażenia w siebie najmniejsze, poziom AI najwyższy, rozpocząć walkę z botem i tylko blokować. A potem swoje umiejętności sprawdzać na duelu, z czasem samo przyjdzie.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2011, 15:15:50 wysłana przez ^IvE »

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #95 dnia: Lutego 18, 2011, 15:51:51 »
    Mam pytanie nietypowe morze,grając dziś na jednym serwie udało mi sie nie wiem jak(pewnie Sigmar tak chciał;))zranić gościa mieczem mimo iż blokował tarczą i teoretycznie powinien ten cios się odbić.to jakiś bug gry,znikome szczęście czy co innego?Pytam bo niemal natychmiast ten gość napisał mniej więcej tak"Ty h**u  z******y,cziterze p********y" to tak w skrócie....potem głosowanie aby mnie wyrzucić z serwa bo "rzekomo"czituje...paranoja i żal,na szczęście wszyscy byli za mną.Niech mi ktoś więc wytłumaczy na czym to polega bo przez takie coś można słono zapłacić.Poza tym o ile mi wiadomo używanie kodów na większości serwerach jest zablokowane,a sam nie jestem na tyle głupi by nawet jakimś cudem ich korzystać.Pomocy panowie bo chciałbym tego pana spotkać i mu w końcu napisać jak to możliwe.Próby tłumaczenia wtedy nic nie dały,on miał swoją wizje tego,a że był ciągle w dole tabeli musiał jakoś swoją frustracje wyładować...szkoda że screnów nie zrobiłem.No nic czekam na odpowiedz.
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Sokół

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #96 dnia: Lutego 18, 2011, 16:01:53 »
    Mogłeś w tym momencie mieć laga,albo gościu odsłonił się troche tarczą.Tak czy siak, takie rzeczy się zdarzają, a jak ktoś potem się kłóci i obraża, jest noobem i nie warto się nim przejmować.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #97 dnia: Lutego 18, 2011, 16:11:24 »
    Dzięki za błyskawiczną odpowiedz,czułem że to jakiś błąd gry czy coś,albo rzeczywiście się odsłonił.Niemniej jednak takiego zachowania i tak ciężko unikać,ale nic takich nerwósów nie wpienia gdy im się uprzejmie i grzecznie odpowiada bez bluzgów.Dzięki za info,a nóż go znowu spotkam i nadzieje na lance;)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #98 dnia: Lutego 18, 2011, 16:47:08 »
    Sokół nie udzielaj błędnych informacji...to nie żaden lag. W przypadku uderzenia bronią gdy gość zasłania się tarczą może być tak że gość dostanie ciosa "za tarczą" czyli uderzenie pominie jego blok i przejdzie dzięki temu ciachnie się go w plecy. Jest to możliwe i jak najbardziej wykonalne, gość po prostu robi szeroki zamach tak że klinga miecza wbija się w żebra/plecy twojego adwersarza.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #99 dnia: Lutego 18, 2011, 20:10:35 »
    Często jest również tak, że na samym początku cięcia mieczem, kiedy animacja jeszcze się nie zmieniła, ale twój stan jest jakby, hmm..., odczytywany jako "odsłonięty" to cios przechodzi przez tarczę. To wygląda po prostu tak, że kiedy wyprowadziłeś cios, tuż przed uderzeniem w tarczę twój wróg też uderzył, ale zanim nawet drgnęła mu ręka  dostał. Ginąłem tak setki razy - 500 godzin z tarczą :P
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Sokół

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #100 dnia: Lutego 18, 2011, 20:51:57 »
    Argalebie co do tego cięcia w rzebra to masz całkowitą rację, ale czasami tak się zdarza,że uderzam przeciwnikowi w tarcze(środek tarczy) i zadaje mu obrażenia,więc to można chyba nazwać bugiem, albo moim cienkim netem :D

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #101 dnia: Lutego 18, 2011, 21:52:51 »
    Cios w środek tarczy raczej  nigdy nie przejdzie. Owszem bełty przebijają się przez słabsze tarcze ale nie miecze...to twój internet (najprawdopodobniej).

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #102 dnia: Lutego 28, 2011, 09:16:29 »
    Walczę teraz przede wszystkim kawalerzystą - dzięki koniowi trudniej zostać otoczonym przez jeźdźców. Uderzenie kopią z przysiadu powala nawet gracza z 4 metrową piką(słabiej przeszkolonego). Bardzo dobrze jest kiedy masz broń dwuręczną i jedziesz konno-każdego masz na hita (ale możesz zginąć od włóczni).
    « Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2011, 12:33:53 wysłana przez Lord Reginald »

PROBLEM?

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #103 dnia: Lutego 28, 2011, 10:15:25 »
    Lord Reginald Ty teraz mówisz o single player czy tylko mi sie tak wydaje..

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #104 dnia: Lutego 28, 2011, 12:33:05 »
    O multi.Chcesz się przekonać?

PROBLEM?