Jeżeli już nauczysz się blokować przyjdzie kolej na zmyłki, holdy i chambery (najlepiej w takiej kolejności). Próbuj markować uderzenie np. z prawej i uderzać z lewej, bądź dwa razy z lewej itd...lepsi gracze używają zmyłek. Kiedy nauczysz się zmyłek przyjdzie czas na holdy. Chodzi tu o trzymanie miecza w pozycji gotowej do ataku ale nie atakowanie...czasem może zmylić i sprawić że przeciwnik puści blok co będziesz mógł skrupulatnie wykorzystać. Później przyjdzie czas na chambery, ale do tego będziesz musiał już potrafić bardzo dobrze walczyć i nie wiem czy jest sens bym się teraz tu o nich rozpisywał...pozdrawiam Argaleb!
O, to jest ciekawe! Zmylki akurat juz opanowalem na singlu nawet, bo niektore boty tak robia i wiadomo - monkey see, monkey do. Co do holdow, to na boty nie dziala za bardzo, a sama taktyka jest mi znana, bo trenuje fechtunek w realu (chociaż oczywiście realne życie jest dla mięczaków ;) ). Zastanawiaja mnie te chambery, nie wiem co to, ale z ciekawych taktyk, powoli opanowuje tez cos, co nazywam zasłonami dynamicznymi, czyli atakowanie w czyjś atak, żeby go odbić i być gotowym do wyprowadzenia natychmiastowej odpowiedzi. Czy to o to chodzi?
I przy okazji nasunelo mi sie kolejne pytanie: Gracie TPP czy FPP? Bo ja konno zawsze TPP, bo latwiej sie skoordynowac z koniem moim zdaniem i w ogole najczesciej TPP, ale czasamiprzelaczam sie na FPP do strzelania, zwlaszcza jak mam jakis zbyt fikuśny hełm, czy jakaś pika na plecach czy inna flaga mi zasłania.