Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Sugestie na temat rozgrywki  (Przeczytany 108221 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    Odp: [Multiplayer] Sugestie na temat rozgrywki
    « Odpowiedź #495 dnia: Marca 29, 2012, 16:16:47 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:36:14 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #496 dnia: Marca 30, 2012, 20:08:22 »
     Hejcia. Nie wiem czy tu ale chyba tu napisać należy. Ostatnio grałem sobie konnym i byłem pod wrażeniem i zdziwieniem, tak sobie kliknąłem x i będąc na koniu jest ta fajna animacja z uniesionym orężem. Wiem że pewno stworzenie czegoś takiego na pewno łatwe nie było itp ale... niestety trochę to przeszkadza. Nie mówię tu o szablach, toporach, buławach itp tylko o koncerzach, lancach i kopiach. Zwłaszcza utrudnia to rozgrywkę na zamkniętych czy ciasnych przestrzeniach lub przy szybkiej i precyzyjnej akcji. Nie mam pojęcia jak zapobiec temu, czy zmienić klawisze na tą animację czy wyłączyć animację na bronie nachylone bo nie mam pojęcia na jakiej zasadzie jest ten tryb skonstruowany. A dwukrotne szybkie kliknięcie ,,x,, czy lekko wolniejsze nie zawsze się sprawdza przez co jest się nieporadnym, bo albo za późno się włączy nachylona, albo zbyt wcześnie trzeba to robić i pójdzie na zmarnowanie.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #497 dnia: Marca 30, 2012, 20:15:18 »
    Bardzo dziwne, że Ci to przeszkadza przy kopiach i lancach, bo one nie mają tej opcji. :/ A atakowanie nachylonym koncerzem się strasznie nie opłaca, nie zwiększa zasięgu, a zawsze się przy tym łamie.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #498 dnia: Marca 30, 2012, 20:17:42 »
     Aha, jak lance i kopie nie mają to spoko. Ale nachylona przy koncerzu w mojej taktyce, akurat bardzo się opłaca ;)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #499 dnia: Kwietnia 05, 2012, 23:39:30 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:38:03 wysłana przez Sefirot »

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #500 dnia: Kwietnia 06, 2012, 18:21:54 »
    Nie sądzę, że dodanie nowych formacji zniechęci graczy do bawienia się botami...
    No tak, ale boty są na tyle głupie, że gdyby taki husarz spadł z konia, nie zmieniłby by broni, tylko próbował walczyć tą kopią, chyba że nasi wspaniali koderzy coś wymyślą :)

A co myślicie o dodaniu funkcji udawania martwego, jak jest w FB? Na prawie każdej XVII wiecznej bitwie znalazłby się jakiś frant, który udaje martwego, żeby następnego dnia wyruszyć, aby poinformować o klęsce "górę". Chodzi oczywiście tylko o bitwy na stepach, bo logicznym jest, że łatwiej ukryć się w lesie niż udawać martwego. Tak czy inaczej, uważam że to umili rozgrywkę, i doda mały dreszczyk, bo skąd mamy wiedzieć, czy tamten trup za chwilę nie wstanie i strzeli?

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #501 dnia: Kwietnia 06, 2012, 18:36:06 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:37:54 wysłana przez Sefirot »

Offline Xavart

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #502 dnia: Kwietnia 08, 2012, 10:08:21 »
    Ja mam sugestię, dotyczącą dodania polskiego działka szybkostrzelnego wielolufowego z XVI/XVII wieku

działa podobnie jak Kartacz

Offline Samowar

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #503 dnia: Kwietnia 08, 2012, 10:54:05 »
    Ja mam sugestię, dotyczącą dodania polskiego działka szybkostrzelnego wielolufowego z XVI/XVII wieku

działa podobnie jak Kartacz
    Podczepmy to jeszcze pod maszynę latającą Da Vinciego i wypuśćmy na szwedów. Genialne.
    Cofam sarkazm, takie coś istniało i działało. Jeśli jakoś to będzie atrakcyjnie wyglądać i działać, to można zrobić. Ale tylko i wyłącznie w przypadku istnienia innego, tylko szwedzkiego działa.
    To Polskie na zasadzie szybkiego strzelania małymi pociskami? Jak armata tylko kontrolowaną serią i malutkimi kulami. W odróżnieniu od kartacza - w cel.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2012, 10:58:17 wysłana przez Samowar »

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #504 dnia: Kwietnia 08, 2012, 11:07:03 »
    Ale trudne byłoby to do przejścia. Mi się podoba ten pomysł, ale jedynie mógłby być dozwolony na inwazje inne tryby odpadają.
    A co do mej, danej kiedyś propozycji o dodaniu garłacza myśliwskiego? Ma on słabszy rozrzut i siłę uderzenia od zwykłego garłacza. Garłacz podrożyć, a dać za to myśliwskiego.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Hawkwood

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #505 dnia: Kwietnia 08, 2012, 13:56:29 »
    W takim razie ja sobie pozwolę na sarkazm - jeśli dostarczycie twórcom moda oteksturowany model to zapewne nie będzie problemów z dodaniem go w następnym patchu.

A tak na serio to po pierwsze nie ma w necie innych zdjęć niż to, a aby zrobić model potrzeba więcej niż jedno ujęcie. Po drugie nie wiele to wnosi nowego do rozgrywki (ot drugi kartacz), więc może czas, zasoby i energię przeznaczyć na pilniejsze rzeczy. Po trzecie nie wiele w ogóle o tym wiadomo np. o mechanizmie spustowym. Wiadomo że ma 20 luf, było montowane na wozie i ładowanie to 20 razy czas ładowania muszkietu (więc co? Strzelamy raz na bitwę?). Reasumując moim zdaniem szkoda zachodu.

Offline Samowar

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #506 dnia: Kwietnia 08, 2012, 15:02:40 »
    (click to show/hide)

(click to show/hide)

Zdjęcia od tyłu narazie nie znalazłem. Jak tak o tym myślę... Trochę racji macie. Trudne (cholernie) w zrobieniu, czasochłonne. Fajny bajer byłby, ale lepiej chyba skupić się na czymś innym.

I nie, nie byłby to drugi kartacz. Raczej armata mniejszego kalibru, o możliwości szybkiego wystrzelenia sporej ilości kul (Odpalane pojedynczo). A potem ładowanie mało opłacalne 2 minuty.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #507 dnia: Kwietnia 08, 2012, 19:03:20 »
    Nie zmienia to faktu ,że milo było by zobaczyć więcej rodzajów dział a szczególnie kalibrów.

Offline Xavart

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #508 dnia: Kwietnia 08, 2012, 19:12:04 »
    mam jeszcze dwie propozycje ;-).

Pierwsza to dodanie Forkietu, głównie dla muszkieterów szwedzkich. Co by taki dawał? Móglby zwiększać celność( zmniejszałby celownik) muszkietowi

druga jakaś była ale zapomniałem :3
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2012, 19:18:00 wysłana przez Xavart »

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #509 dnia: Kwietnia 08, 2012, 19:21:02 »
    Forkiet był sugerowany już kilka razy, zarówno tutaj, jak i na TW. ;)