Łuki, pistolety i muszkiety
Z tego, co wiem łuki nie były normalnie używaną bronią. Wiem, że jeżeli jakiś koleś nauczył się strzelać z łuku w dzieciństwie, to byłby bardziej użyteczny niż na przykład jeździec z pistoletem. Niestety w Delugu działa to na zasadzie, że każdy umie świetnie strzelać z łuku, co sprawia, że pistolety wymiękają.
To, co jednak jest najsłabsze to muszkiety. Naprawdę nie warto ich brać, kawaleria sprawdza się znacznie lepiej. Pistolet/łuk mają lepszą celność, większą szybkostrzelność, a na dodatek pistoletem przeważnie można zabić na hita, chyba, że wróg ma ciężką zbroję.
Zdaję sobie sprawę, iż może to i historycznie poprawne, że kawaleria jest dużo lepsza niż piechota, ale na najczęściej granych rozgrywkach randomowych prawie każdy może wziąć kawalerię. Bardzo ceniłem Deluga za balans między piechotą a kawalerią, ostatnio niestety kawaleria wydaje się być dużo lepsza.
Prosiłbym o mocne obniżenie celności łuku, a także mniejszą ilość strzał do dyspozycji. Myślę też, że pistolet powinien być mniej celny od muszkietu, obecnie jest odwrotnie.
Z góry dzięki