Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 380307 razy)

Opis tematu:

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2670 dnia: Sierpnia 28, 2015, 14:56:02 »
    Ja nic nie robiłem? Ja was carrowałem... no, prawie. No i nosiłem IvEmu pałasz w czasie groupfighta, ale nie chciał go. No i ciebie teamhittowałem żebyś za dobrych statów nie miał. Reasumując, osobą odpowiedzialną za urwane rundy jest Bojar !

I teraz to każdą porażkę na mnie będziesz zwalać? Za co? Co ja ci takiego zrobiłem...? Czy to chodzi o to mówienie prawdy o twoim potencjalnym braku zaangażowania w sędziowanie. To jest dość podejrzane, bo ilekroć podchodziłem do przeciwnika z moim czekanem to ty zawsze czekałeś, żeby mnie w plecy rąbnąć. A później było: "ping mam". Po za tym chyba byłem jedyną osobą w drużynie, która nie miała puszki, bo wszystkie były zajęte. Po za tym chciałbym zauważyć, że to nie ja zamykałem tabele...

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2671 dnia: Sierpnia 28, 2015, 15:23:01 »
    I teraz to każdą porażkę na mnie będziesz zwalać? Za co? Co ja ci takiego zrobiłem...? Czy to chodzi o to mówienie prawdy o twoim potencjalnym braku zaangażowania w sędziowanie.
    Bullshit. (!)
    To jest dość podejrzane, bo ilekroć podchodziłem do przeciwnika z moim czekanem to ty zawsze czekałeś, żeby mnie w plecy rąbnąć. A później było: "ping mam".
    W wyścigu po fragi nie ma miejsca na dawanie pardonu.
    Po za tym chciałbym zauważyć, że to nie ja zamykałem tabele...
    Ja też nie, byłem wyżej od ciebie ^^
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2015, 16:15:07 wysłana przez Lew »

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #2672 dnia: Sierpnia 28, 2015, 16:31:33 »
    Wczoraj grałem w Deluga i zdarzyła mi się pewna rzecz. Byłem średnią puszką z two handem vs jakaś zwykła klasa bez pancerza z mandible mace (kij z żuchwą). Ja go pierwszym ciosem nie zabiłem z berdysza, chociaż powinienem go przeciąć na pół jeżeli mówimy już o realizmie, a on zabił mnie na hita, kiedy byłem średnią puszką. Jak ?
    I to oburzenie na tsie: GANCZO MOWILES ZE TO DOBRA BRON! No jak on to przezyl?!
    xDDDD

@Bojar,Lew zostawcie ta tabele, bo na nastepnym groupfightcie bede zmuszony wziac muszkieton i pokazac wam jak sie robi fragi... Dwa gimby. TABELA TO NIE WSZYSTKO. JA DBALEM O MORALE. POZA TYM NA KONCU ZAMYKAL LEW BO WZIALEM PUSZKE.

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #2673 dnia: Sierpnia 28, 2015, 16:40:00 »
    ODWÓĆ TABELE GANCZO NA CZELE

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #2674 dnia: Sierpnia 28, 2015, 16:42:42 »
    Tak właściwie, to skoro używacie tabeli w liczbie pojedynczej, to warto brać pod uwagę oba słupki. A wtedy według mojego screena zamykał ktoś z ChR :)

ODWÓĆ TABELE GANCZO NA CZELE

Nie odwracajmy, bo nie chcę znaleźć się na dole :/
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #2675 dnia: Sierpnia 28, 2015, 16:54:35 »
    Nie odwracajmy, bo nie chcę znaleźć się na dole :/

Dykciu nie przechwalaj się bo z tego co pamiętam to Oktawian "topował" u nas. Chyba, że ma ktoś screena, że było inaczej :P

Edit: Po upomnieniu przez pewną osobę i sprawdzeniu screena stwierdzam, że topował dykcio :P
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2015, 17:03:45 wysłana przez Dyktator »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2676 dnia: Sierpnia 28, 2015, 16:59:45 »
    Oktawian nie grał na groupfighcie. Pierwszy był Dykcio albo kasztan.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #2677 dnia: Sierpnia 28, 2015, 17:03:18 »
    Dyktator jak widać dobrze reprezentuje Wściekłe Kucyki = )

I na tym poście zakończmy już dyskusję o statach, meczach etc. Mimo wszystko ten temat służy devom i jest to niepotrzebny offtop, który może im tylko utrudnić pracę. // Dykcio

Dokładnie spartoliliście to a jeszcze się kłócicie kto bardziej to spartolił o takich rzeczach to powinno się zapomniać raczej a nie rostrząsać //IvE
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2015, 17:21:50 wysłana przez ^IvE »

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #2678 dnia: Sierpnia 28, 2015, 18:46:46 »
    Jeśli mowa o dwulufówkach (oczywiście przed wywodem nt statów tabel ulic placów drzew) to w 0,5 było to dobrze rozwiązane. Jak nam wiadomo jest to taka typowa fanaberia i nowinka technologiczna, którą w w/w wersji posiadała jedynie Szwecja. Spytacie dlaczego? Ano dlatego, że była gównem jako frakcja. Nie miała łuków ani tarcz, koncerz miała jedna jednostka. Nie mając takiego zacofanego ekwipunku nadrabiała jakkolwiek swoje minusy fajnymi bajerami typu dwulufówka czy kombinowany rapiero-miecz tak kochany przez randomów (Filcu - dojade Cie kradzieju). W obecnej wersji natomiast taki pistolet może mieć nawet największy gówniak z siczy. Gdzie tu sprawiedliwość ja sie pytam? W czasach gdy Szwecja stała się najbardziej no-nameową frakcją tego moda powinna mieć jakieś coś, które ją by wyciągało z tego mułu.
    Dlaczego Szwecja jest nołnejmowa? Wszystko co nadawało jej wyjątkowość zostało wdrożone do Moskwy i HRE (Puszkinierzy, wyopiona puszkowa rajtaria itp). Za brak przejrzystości w tekście przepraszam, jestem debilem, którego nikt nie nauczył nigdy retoryki.
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2679 dnia: Sierpnia 28, 2015, 18:49:01 »
    Jeśli mowa o dwulufówkach (oczywiście przed wywodem nt statów tabel ulic placów drzew) to w 0,5 było to dobrze rozwiązane. Jak nam wiadomo jest to taka typowa fanaberia i nowinka technologiczna, którą w w/w wersji posiadała jedynie Szwecja. Spytacie dlaczego? Ano dlatego, że była gównem jako frakcja. Nie miała łuków ani tarcz, koncerz miała jedna jednostka. Nie mając takiego zacofanego ekwipunku nadrabiała jakkolwiek swoje minusy fajnymi bajerami typu dwulufówka czy kombinowany rapiero-miecz tak kochany przez randomów (Filcu - dojade Cie kradzieju). W obecnej wersji natomiast taki pistolet może mieć nawet największy gówniak z siczy. Gdzie tu sprawiedliwość ja sie pytam? W czasach gdy Szwecja stała się najbardziej no-nameową frakcją tego moda powinna mieć jakieś coś, które ją by wyciągało z tego mułu.
    Dlaczego Szwecja jest nołnejmowa? Wszystko co nadawało jej wyjątkowość zostało wdrożone do Moskwy i HRE (Puszkinierzy, wyopiona puszkowa rajtaria itp). Za brak przejrzystości w tekście przepraszam, jestem debilem, którego nikt nie nauczył nigdy retoryki.
    Troche racji masz. Ale niemcow bym nie oslabial, bo jakos w moim odczuciu to taka troszke gorsza Szwecja jednak. Napewno bolem Szweci jest brak tarcz, ale to mozna wyrozumiec. Moze te zweihandery cos naprawia, bo jak nie to Szwecje bedzie gralo nadal tylko hakka :/

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #2680 dnia: Sierpnia 28, 2015, 21:04:11 »
    Kurde, kolorowa husaria i lepsze konie. Jestem w niebie ?

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2681 dnia: Sierpnia 28, 2015, 21:12:01 »
    A co z puszkami, jakie wrazenia?

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #2682 dnia: Sierpnia 28, 2015, 21:32:01 »
    A co z puszkami, jakie wrazenia?
    Najlepsze puszki straciły prawie 25% pancerza. ;)

Offline Dawry

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #2683 dnia: Sierpnia 28, 2015, 21:39:17 »
    Ogólnie po tych 2,5 h w patchu:
    Claymore ciutek za szybki. Z  tych 89 dać na 84-85 i będzie w sam raz.
    Konie, łuki, szable, puchy na wielki plus.
    Są braki w eq. Duże. Bolą. Przykłady wysłałem do bugtrackera.
    Był wielki cyrk o tarcze ale są w porządku.
    Nie rozumiem czemu w deathmatchach nie można brać kawalerii ciężkiej, oficera i chorążego...

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2684 dnia: Sierpnia 28, 2015, 21:42:33 »
    Tarcze i Tuhend imo sa gut. Tuhend jak dostanie nerfa, to Szwecja znowu bedzie biedniejsza od wszystkich, a tak to jakos gra :v