Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 380379 razy)

Opis tematu:

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2655 dnia: Sierpnia 28, 2015, 00:21:58 »
    RW juz nie ma kawalerii, musialem ratowac dzisiaj wasz honor i wystawiac kajojowi fragi, bo mi sie smutno na serduszku robilo ;-;

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2656 dnia: Sierpnia 28, 2015, 00:23:50 »
    haha jakie konie, wam wystarczył nerf koncerza i się kawaleria RW skończyła :)

Jak to, przecież RW przerzuciło sie na tryb huzarów :( Musze wrócić na Deluge i wam wszystkim spuścić porządny wp*** bo sie rozprosiaczyliście.
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2657 dnia: Sierpnia 28, 2015, 02:44:50 »
    Ty kowidz mozesz co najwyzej oszczepy przyniesc.  ^^

Czekamy na patcha ktory zrobi z puszki ludzi, wowow

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline kasztan

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • REF_kasztan
    « Odpowiedź #2658 dnia: Sierpnia 28, 2015, 04:59:14 »

straszne z nas Kasztany jesli o to chodzi

Nawet trochę się pośmiałem, ale pragnę przypomnieć, że to ty zamykałeś tabele :D

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #2659 dnia: Sierpnia 28, 2015, 05:41:53 »
    Nawet trochę się pośmiałem, ale pragnę przypomnieć, że to ty zamykałeś tabele :D

Ayyy lamo

Ja mówie o zabijaniu jeźdźca bez uszkadzania konia Ty zwyrodnialcu :P

Przecież chodzi o to, by nikt potem na niego nie wsiadł! Skąd można wiedzieć że nie ma jakiegoś spieszonego konnego niedaleko?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2660 dnia: Sierpnia 28, 2015, 08:44:53 »
    Dobrze nawet uznając, że ktoś tutaj umie obsługiwać te armaty chociaż nie uwierzę dopóki nie zobaczę. Na eventach gdy banda jest zbita w niewyobrażalną często mało mobilną kupę to nie dziwne, że ktoś zginie a i nadal dość rzadko. Teraz praktyka. Większość ludzi w tym ja gdy dostanie w łapkę armatę to jest zachwycona mechaniką ale zawiedziona totalną nieskutecznością. Rozumiem, że nie może to być zbyt łatwe i proste w obsłudze dlatego zaproponowałem tylko podwojenie zasięgu rażenia i obrażeń, to naprawdę mało. Bo nie może być tak, że no nie uważam, się za omnibusa tej gry ale dość jestem bystry, katuje tę armatę naprawdę sporo rund i moje jedyne osiągniecie to zabicie jednego pamperka z bliska i statecznej grupy 2 kanonierów. To już o czymś to świadczy.. tym bardziej, że to nie moje jedyne zdanie tylko Ty Mango jesteś w tej mniejszości, która mitycznie ponoć opanowała armaty. Nie przeczę chociaż nadal sądzę, że to wyjątki na eventach gdzie jest banda statecznych mas ludzkich a i tak to przypadki, ale no tak jak napisałem jesteś w 0.1% a więc Twoja satysfakcja jak masz skilla jeszcze bardziej się powiększy i nic na tym nie ucierpisz jeśli to prawda a większości szaraczkom da w ogóle możliwość pogrania armatami.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2661 dnia: Sierpnia 28, 2015, 08:57:51 »
    Y u do this kasztane :-: to nie bylo agresywno zaczepne :(! Poza tym, to Lew nic nie robił, ja to chociaz mówiłem w którym miejscu mmają słabsze strony :(

Co do armat, boost i idac na ugode delikatnie dluzsze ladowanie i wszyscy beda zadowoleni.

Kasztam, pamientaj, koham ciem ksionze ^^

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #2662 dnia: Sierpnia 28, 2015, 09:24:26 »
    Ja nic nie robiłem? Ja was carrowałem... no, prawie. No i nosiłem IvEmu pałasz w czasie groupfighta, ale nie chciał go. No i ciebie teamhittowałem żebyś za dobrych statów nie miał. Reasumując, osobą odpowiedzialną za urwane rundy jest Bojar !
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2015, 09:34:49 wysłana przez Lew »

Offline ManGo

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    • Za Ślůnsk i gumiklejzy
    « Odpowiedź #2663 dnia: Sierpnia 28, 2015, 09:26:37 »
    Dobrze nawet uznając, że ktoś tutaj umie obsługiwać te armaty chociaż nie uwierzę dopóki nie zobaczę. Na eventach gdy banda jest zbita w niewyobrażalną często mało mobilną kupę to nie dziwne, że ktoś zginie a i nadal dość rzadko. Teraz praktyka. Większość ludzi w tym ja gdy dostanie w łapkę armatę to jest zachwycona mechaniką ale zawiedziona totalną nieskutecznością. Rozumiem, że nie może to być zbyt łatwe i proste w obsłudze dlatego zaproponowałem tylko podwojenie zasięgu rażenia i obrażeń, to naprawdę mało. Bo nie może być tak, że no nie uważam, się za omnibusa tej gry ale dość jestem bystry, katuje tę armatę naprawdę sporo rund i moje jedyne osiągniecie to zabicie jednego pamperka z bliska i statecznej grupy 2 kanonierów. To już o czymś to świadczy.. tym bardziej, że to nie moje jedyne zdanie tylko Ty Mango jesteś w tej mniejszości, która mitycznie ponoć opanowała armaty. Nie przeczę chociaż nadal sądzę, że to wyjątki na eventach gdzie jest banda statecznych mas ludzkich a i tak to przypadki, ale no tak jak napisałem jesteś w 0.1% a więc Twoja satysfakcja jak masz skilla jeszcze bardziej się powiększy i nic na tym nie ucierpisz jeśli to prawda a większości szaraczkom da w ogóle możliwość pogrania armatami.

Na wstępie muszę cię zaskoczyć bo nie jestem w mitycznej mniejszości która ma skilzy na arcie, to że dość dużo gram w Delunga i piszę że armatki nie potrzebują boosta nie oznacza że jestem dobry w grze artylerią. :)

Czyli sądzisz że artylerią powinien każdy głupi zgarniać co wystrzał fragi? Powiem ci że akurat te 5 fragów na arcie nie są przypadkami i nie są rzadkością która zdarza się raz na kilka eventów, a pojedyncze fragi z arty przy każdym wystrzale to całkowita norma u powiedzmy w miarę dobrego artylerzysty. Artyleria nie tylko służy do zgarniania fragów ale i również niszczenia umocnień, bram i wozów. Poza tym na randomowej bitwie rzadko kiedy liczba graczy przekracza 40 osób, jak jest 40 osób to coś tam można ugrać tą artylerią, ale przy standardzie czyli około 20 osób na serwerze to już ciężko coś nią ugrać (no chyba że jakim kartaczem przywalimy na mapie pokroju wagenburg). Zastanówmy się też czy te działa kiedy dostaną boosta nie będą zbyt "niehistoryczne"? Nie chcę się tutaj kłócić o historyczną skuteczność artylerii ale z tego co mi wiadomo to korzystano je przy większej ilości żołdaków na polu bitwy (to chyba dość logiczne) no i przede wszystkim podczas oblężeń. A poza tym artyleria wymagał zawsze dość dobrze wyszkolonej i doświadczonej obsługi.

Nie jestem za boostowaniem arty ponieważ nie chcę żeby to się skończyło jak w NW gdzie arta służy do snajpienia, kiedy podniesiemy celność i obrażenia tak żeby każdy mógł sobie z niej postrzelać i pofragować to wyobraź sobie co by robili wyskilzowani ludzie na arcie.
    Fajnym ficzerem zaczerpniętym z NW byłoby odbijanie się kuli od ziemi, to by mogło naprawdę fajnie urozmaicić grę, zboostować nieco artę (wtedy dojdziemy chyba do konsensusu) i zachować przy tym historyczną skuteczność artylerii.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #2664 dnia: Sierpnia 28, 2015, 09:44:06 »
    Ja tam obstaję twardo przy tym co napisałem czyli 2x rażenie i obrażenia. Sądzę, że nie zaburzyło by to balansu i idę o to w zakład. Jednak szczerze mówiąc najchętniej bym po prostu pograł z Tobą Mango i podzielił się uwagami, sądzę, że sporo bym się nauczył od Ciebie i może Ty ode mnie też ;) Zapraszam w poniedziałek w godzinach wieczornych, jak jesteś chętny to szczegóły podam na PW.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2665 dnia: Sierpnia 28, 2015, 09:50:53 »
    Zastanowmy sie. Chcemy tego moda pod historycznosc, czy jednak zeby byl grywalny xD?

Offline KripsuPL

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2666 dnia: Sierpnia 28, 2015, 10:16:02 »
    Chcemy moda w którym Berdysz is love, berdysz is life. W którym puszkę husarską zabijesz na hita tym berdyszem :v
    Ostatnio zauważyłem, czyli wczoraj, że jak było 2k golda ustawione to można było brać u kozaków 2x dwustrzałowe pistole i tym samym r3kt'ować wszystko co się rusza. Tym samym, w drużynie przeciwnika było podobnie, moim zdaniem dwulufka powinna kosztować z 1500 golda, przynajmniej, a ten puffer dwulufowy to z 2200.
    Na chorążym w polszy darmowy miecz "good batory sabre" (chyba tak sie nazywa) jest lepszy od ... w sumie wszystkich mieczy wzwyż aż do szabli husarskiej (też jest gorsza, następne miecze MOGĄ być lepsze, zależy kto co lubi)
    Miecze dwuręczne mają być cudowne <3 niech każda frakcja ma jakieś op2h bo inaczej pozostałe frakcje są chujowe. Szczerze. Nawet dwie największe puchy z polszy nie mogą się równać ze strzelcem (załóżmy bez pistoletu, sam długi berdysz) i zazwyczaj umierają bez zadania żadnego ciosu,a jeśli już to i tak za dużo nie zrobią. Bo zasięg, bo szybkość, bo dmg.

Sekret Mangoła Tkwi w tym, że odpala armatę wąsem ślunska, co sprawia, że kule są samonaprowadzające, pozdrawiam serdecznie.

Offline JakubII

• Użytkownik
    • Piwa: 11
      • 9
    « Odpowiedź #2667 dnia: Sierpnia 28, 2015, 10:27:17 »
    Fajnym ficzerem zaczerpniętym z NW byłoby odbijanie się kuli od ziemi
    Takie coś już jest w delunge tyle że te kule się kijowo odbijają, ale ma to też sens, koziołkowanie i rykoszetowanie kuli to zupełnie losowa rzecz. Jedynymi mapami na których to ma sens to valley i Kircholm, a przynajmniej tam da sie używać odbijania.

Takim już w ogolę pro zajebistym ficzerem były by realistyczne granaty artyleryjskie (kule wybuchowe dla nie kumatych) takie coś działało dosłownie jak odpalany granat wystrzeliwany przez działo,
    więc często te pociski wybuchały zanim doleciały do celu, lub uderzały w ziemie i dopiero po chwili wybuchały.

Arta w deluge jest idealna i nie trzeba jej zmieniać, na zwykłej bitwie da się ustrzelić parę fragów i nie koniecznie trzeba być do tego mistrzem armatnim :)
    (click to show/hide)

Offline kasztan

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • REF_kasztan
    « Odpowiedź #2668 dnia: Sierpnia 28, 2015, 13:11:26 »
    Chcemy moda w którym Berdysz is love, berdysz is life. W którym puszkę husarską zabijesz na hita tym berdyszem :v

Wczoraj grałem w Deluga i zdarzyła mi się pewna rzecz. Byłem średnią puszką z two handem vs jakaś zwykła klasa bez pancerza z mandible mace (kij z żuchwą). Ja go pierwszym ciosem nie zabiłem z berdysza, chociaż powinienem go przeciąć na pół jeżeli mówimy już o realizmie, a on zabił mnie na hita, kiedy byłem średnią puszką. Jak ?

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #2669 dnia: Sierpnia 28, 2015, 13:34:04 »
    Wczoraj grałem w Deluga i zdarzyła mi się pewna rzecz. Byłem średnią puszką z two handem vs jakaś zwykła klasa bez pancerza z mandible mace (kij z żuchwą). Ja go pierwszym ciosem nie zabiłem z berdysza, chociaż powinienem go przeciąć na pół jeżeli mówimy już o realizmie, a on zabił mnie na hita, kiedy byłem średnią puszką. Jak ?

Obuchowe - 131% obrażeń puszkom