Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 380300 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2400 dnia: Kwietnia 20, 2015, 21:13:05 »
    Wieksza kara do obrazen dla berdyszy -10 i moze wieksza do szybkosci.
    Wyjdzie tyle co pałasz, chyba trochę słabo?

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2401 dnia: Kwietnia 20, 2015, 21:21:12 »
    Berdysz jest ok, musi mieć większe obrażenia bo co innego jest dostać z siekiery a z toporka :>
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2402 dnia: Kwietnia 20, 2015, 21:27:48 »
    Wieksza kara do obrazen dla berdyszy -10 i moze wieksza do szybkosci.
    Dałem -10, i -6ptk do prędkości, źle spojrzałem do arkusza...

Offline ManGo

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    • Za Ślůnsk i gumiklejzy
    « Odpowiedź #2403 dnia: Kwietnia 20, 2015, 21:42:53 »
    Post całkowicie frustrujący, podajesz jakieś problemy ale bez konkretów, poproszę zatem o konkrety.

Cóż... nie rozpisywałem się bo byłoby to co najmniej długie niczym praca magisterska, a po części rzeczy "drażniące" zostały wypisane, ale postaram się wypisać chociaż parę najważniejszych i irytujących rzeczy:

-zbyt szybki i mocny berdysz oraz pozostałe sieczne bronie drzewcowe (halabardy, kosy etc.)
    -zbyt silny czekan (44 obrażeń to przesada)
    -zbyt mocne nadziaki
    -zbyt słabe szable
    -zbyt słabe piki (nie ma sensu kombinować i dzielić piki na przebijające i cięte)
    -piki którymi da się blokować
    -zbyt mocne puszki
    -Turcy i Tatarzy którzy mogą wziąć osiem rzutek na plecy
    -piki i halabardy które można wziąć na plecy
    -przeładowywanie podczas galopu
    i to chyba tyle.

Nowa wersja bardzo mi się spodobała (świetne nowe modele, nowa frakcja i ożywienie sceny) ale jednak ten balans i granie na tylko jedną broń i jednostkę naprawdę psuje całą rozgrywkę.

EDIT: co do pik to się myliłem, piki są dobre ale zbyt krótkie jak dla mnie (nie chodzi mi o realizm ale o rozgrywkę).
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2015, 13:10:20 wysłana przez ManGo »

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #2404 dnia: Kwietnia 20, 2015, 21:44:15 »
    Dodajcie widłom z 3-5 pkt obrażeń, bo aktualnie nie są w stanie się równać z innymi broniami drzewcowymi

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #2405 dnia: Kwietnia 20, 2015, 22:18:33 »
    Dodajcie widłom z 3-5 pkt obrażeń, bo aktualnie nie są w stanie się równać z innymi broniami drzewcowymi
    Pytaniem jest czy widły powinny dorównywać innym broniom drzewcowym. :P

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #2406 dnia: Kwietnia 20, 2015, 22:36:06 »
    ODDAJCIE HUSARII STARE WARIANTY KOLORYSTYCZNE !!!

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline JakubII

• Użytkownik
    • Piwa: 11
      • 9
    « Odpowiedź #2407 dnia: Kwietnia 20, 2015, 23:05:45 »
    Oddajcie Husarii co husarskie a rajtarom co rajtarskie.

Polski rajtar wygląda... nie wygląda.

Oddajcie ciuszki z białymi, czerwonymi i najważniejsze niebieskimi rękawami :)
    No i kapelutki wymienić.
    (click to show/hide)

Offline Muzg

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    « Odpowiedź #2408 dnia: Kwietnia 21, 2015, 05:52:25 »
    Rzutki należy porządnie znerfić - wczoraj grałem tatarami i i postanowiłem sprawdzić jak działają oszczepy na nowej wersji.
    Efekt? Niemieccy kirasjerzy w puchach 40+ padają na hita (nawet po oberwaniu w noge), a w samej walce wręcz oszczep jest cholernie szybki i zadaje duże obrażenia.
    Swoją drogą zauważyłem też, że złamaną piką można uderzać z wszystkich stron. Tak ma być?
    - Muzgu co będziemy robić dziś w nocy?
    - To samo co zawsze, spróbujemy przejąć władze nad Delugem!

Offline Dawry

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #2409 dnia: Kwietnia 21, 2015, 08:47:31 »
    Akurat kapelusze nowe z wyłączeniem najgorszego są bardzo ładne. Do puli jednakże jak już pisałem można dodać kilka ze starej wersji.
    Co do koletów to się zgadzam w 100 procentach zwłaszcza z tym niebieskim lub też tym co wklejałem zdjęcie wcześniej "kurlandzkim" ;p
    Husarii może by tak jeśli już dodawać te kolorki to nie dodawać wszystkich niebieskich i zielonych zbroi, tylko powiedzmy, że dać te najlepsze bez futra lub z futrem zależnie jak gracze będą chcieli :)

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #2410 dnia: Kwietnia 21, 2015, 09:18:46 »
    Pytaniem jest czy widły powinny dorównywać innym broniom drzewcowym. :P

Z 24 obrażeniami od pchnięcia i tak będą gorsze od innych (szczególnie tych zbuffowanych)

Offline Dawry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2411 dnia: Kwietnia 21, 2015, 17:30:32 »
    Szable powinny dostać +5 do obrażeń, ale niektóre. Oczywiście te mające poniżej 20.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2412 dnia: Kwietnia 21, 2015, 17:56:37 »
    Cóż... nie rozpisywałem się bo byłoby to co najmniej długie niczym praca magisterska, a po części rzeczy "drażniące" zostały wypisane, ale postaram się wypisać chociaż parę najważniejszych i irytujących rzeczy:

-zbyt szybki i mocny berdysz oraz pozostałe sieczne bronie drzewcowe (halabardy, kosy etc.)
    -zbyt silny czekan (44 obrażeń to przesada)
    -zbyt mocne nadziaki
    -zbyt słabe szable
    -zbyt słabe piki (nie ma sensu kombinować i dzielić piki na przebijające i cięte)
    -piki którymi da się blokować
    -zbyt mocne puszki
    -Turcy i Tatarzy którzy mogą wziąć osiem rzutek na plecy
    -piki i halabardy które można wziąć na plecy
    -przeładowywanie podczas galopu
    i to chyba tyle.

Nowa wersja bardzo mi się spodobała (świetne nowe modele, nowa frakcja i ożywienie sceny) ale jednak ten balans i granie na tylko jedną broń i jednostkę naprawdę psuje całą rozgrywkę.

EDIT: co do pik to się myliłem, piki są dobre ale zbyt krótkie jak dla mnie (nie chodzi mi o realizm ale o rozgrywkę).

No i to to Ja rozumiem.
    To jedziemy:
    -o berdyszach, nadziakach i szablach już pisałem, więc tutaj będzie to do przetestowania w kolejnej wersji...
    -O czekanach zapomniałem, muszę sobie to dopisać.
    -Pikami da się blokować tylko najkrótszymi, bo ogólnie można to robić. Założyłem że postać w grze ma około 1,7 metra i pod to dopasowałem piki maksymalnie 5,5 metra. Dłuższych nie było i nie wszystkie nacje mają te najdłuższe.
    -Co do typu obrażeń to nie ma problemu by zostawić tylko przebijające. Jeśli tak będzie wola ludu.
    -Puszki są mocne ze względu na przestawione pochłanianie obrażeń przez pancerz, za co już się zabrałem...
    -Sprawa rzutek była poruszana, i wydaje mi się że wystarczy dodać to do listy przedmiotów które można kupić tylko w jednej sztuce, ich obrażeniom się przyjrzę.
    -Piki halabardy na plecach to chyba jakiś bug, trzeba sprawdzić
    -przeładowywanie chyba już zajął się Daedal

Widły zostały zapomniane przez świat stąd takie staty...

ODDAJCIE HUSARII STARE WARIANTY KOLORYSTYCZNE !!!
    Husaria to czerwone sukna, inne kolory pozostaną dla potrzeb klanów lub konkretnych osób.
    Oddajcie Husarii co husarskie a rajtarom co rajtarskie.

Polski rajtar wygląda... nie wygląda.

Oddajcie ciuszki z białymi, czerwonymi i najważniejsze niebieskimi rękawami :)
    No i kapelutki wymienić.
    Polski rajtar jest jak najbardziej zgodny z realiami. Co dokładnie Ci przeszkadza?
    Kolory ubrań musiały ulec zmianie ze względu na dodanie frakcji zachodniej, trzeba było to jakoś odróżnić.
    Kapelusze są takie same jak wcześniej, tylko w pakietach, brakuje na tą chwilę pakietu z piórami.
    Swoją drogą zauważyłem też, że złamaną piką można uderzać z wszystkich stron. Tak ma być?
    Dlaczego nie można by było machać kawałkiem kija?
    Szable powinny dostać +5 do obrażeń, ale niektóre. Oczywiście te mające poniżej 20.
    Te mające poniżej 20 ptk są przeważnie szybsze, więc łatwiej dostać bonus od szybkości.

Offline Dawry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2413 dnia: Kwietnia 21, 2015, 18:10:10 »
    Jakub napisał, że chce czerwone i niebieskie kolety u polskiego rajtara ;d

Offline Muzg

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    « Odpowiedź #2414 dnia: Kwietnia 21, 2015, 18:13:34 »
    Dlaczego nie można by było machać kawałkiem kija?
    Problem w tym, że kawałek kija jest cholernie szybki i spamerski oraz zadaje duże obrażenia. Obecnie więc bardziej opłaca się walczyć złamaną piką niż normalną.
    - Muzgu co będziemy robić dziś w nocy?
    - To samo co zawsze, spróbujemy przejąć władze nad Delugem!