Kiedyś, gdzieś w jakimś temacie była rozmowa o łukach dla Tufekczi.
Zostaną one dodane?
Raczej nie.
Zgadzam się. Jeśli mielibyśmy być super historyczni to z piechoty wybranieckiej trzeba by zrobić inżynierów z samymi toporkami inżynierskimi i łopatami.
A swoją drogą co robi piastun w delugu, przecież nie ma takiej jednostki...
Hajduk= nie do końca tak. Hajduk "spadł" do rangi czegoś w rodzaju gwardii rotmistrza, lub innego wodza. Nie walczyli zbyt często.
Piastun= jaki Piastun? gdzie?
EDIT:
Błagam, przywróćcie do nowej wersji stare ubranka i kapelusze w Szwecji i dla Rojtrów w Polsce oraz Niebieskie i zielone zbroje husarskie :_:
Poprzednie były nie historyczne, więc nie ma takiej opcji. Możesz natomiast napisać co Ci się w nich nie podoba, może coś poradzimy.
Odniosę się do tego co jest w bugtackerze(tego ważniejszego):
1. Problem z ikonami itemów(cześciowe braki), to zostanie poprawione jeśli czas na to pozwoli.
2. Lanca husarza z opisu (6,5 metra, w ekwipunku jest 5,5), sprawdzę o co chodzi.
3. Jazda Kozacka RON, Petyhorcy jeszcze nie zostali wprowadzeni, a opis jest gotowy, stąd nieporozumienie.
4. Lekka kawaleria, będzie miała ubrania tatarskie, póki co brak na to czasu.
5. Szustokory oficerów i chorążych u niektórych nacji są jeszcze w toku przerabiania.
6. Chorwat i polskie konie, po protu nie ma nowych koni jeszcze...
7. Szabla vs płyta, ogólnym założeniem było uniemożliwienie wygrania pojedynku z przeciwnikiem w płycie, wychodzi na to że może posunąłem się zbyt daleko. Możliwe rozwiązania:
-podniesienie obrażeń
-poniesienie szybkości
-ogólnie zmniejszenie pochłaniania ciętych przez pancerze(chyba to najlepsze).
8. Berdysze, będą przede wszystkim spowolnione i to dość mocno, miało być to zrobione przed wydanie patha, lecz zapomniałem...
9. Rapiery, ogólnie występujące w grze na tą chwilę to rapiery tzw cywilne, wąskie ostrza nadające się tylko do pchnięć.
10. Ktoś pisał o szybkości broni że 102 ptk to maks, wydaje mi się że broń krótka jak np jakaś karabela powinna mieć więcej, słucham jednak sugestii jak to według Was powinno wyglądać, najlepiej na konkretnym przykładzie.
11. Ogólnie randomowe itemy. Z założenia mają to być nakrycia głowy i ubrania zwykłej piechoty, która raczej nie powinna mieć możliwośći dobierania sobie spodni do koloru kurtki. Więc albo tak i różnorodność, albo góra 3 itemy do wyboru, różniące się sam nie wiem teraz czym... Słucham jednak sugestii.
12. Nadziaki, rozumiem że są op, możliwe rozwiązania:
-dodanie łamliwości
-obniżenie prędkości i obrażeń w jakimś stopniu
-podniesienie ich ceny.
13.Krótkie piki i możliwość blokowania. Podobno można to robić do pewnej długości. Zostało dodane dla potrzeb samotnych wilków. Jeśli przeszkadza to możliwe rozwiązania:
-zwiększenie ceny, do stopnia wyboru pomiędzy dobrą płytą lub taką piką(długie dostawali, sami sobie skracali, jako wytłumaczenie ceny).
-wasza sugestia?
14. Opis kirasjerów dotyczący występowania rapierów jest pomyłką.
15. Celność broni palnej, podobno za wysoka?
Jak coś Wam przyjdzie jeszcze do głowy to piszcie. Nie pisaliście nic o pałaszach, rozumiem że są ok? Jakaś inna broń jeszcze jest op lub za słaba?