co do samych odgłosów wystrzałów, sugerowałbym wzmocnienie przynajmniej pistoletów
Z tym jest bardzo ciężko z uwagi na to, jak dźwięki działają w WB. A działają okropnie. Obecnie odgłosy wystrzałów są ustawione na maksymalnej głośności, wielokrotnie już tę głośność podbijałem edytując same pliki dźwiękowe i balansując na granicy rozsądku (krótko mówiąc, jeśli podbijesz za mocno - będzie słychać wyraźne trzaski). Niewiele więcej można tu zdziałać poza zmuszeniem gry do odegrania w tym samym czasie kilku dźwięków, by efekt spotęgować... ale tego nie chcę robić puki nie jestem do tego zmuszony, bo przy większych potyczkach taki system może być wręcz udręką, a nawet całkiem się wysypać.
Inna sprawa, że przyjrzałem się tym efektom echa, o których pisałeś. W L'Aigle działa to jednak na nieco innej zasadzie, niż u nas. To znaczy, w obydwu modach dźwięki zależą od odległości, ale w The Deluge odtwarzane były dźwięki przestrzenne i można było określić skąd dźwięk dochodzi, zaś w L'Aigle dźwięki są dwuwymiarowe i bez względu na to gdzie strzelający się znajduje i jak daleko jest od kamery, zawsze brzmiały tak samo.
Oba systemy mają swoje plusy i minusy. Po dłuższych testach uznałem, że w nowej wersji spróbujemy z dźwiękami dwuwymiarowymi (z kilkoma stopniami "oddalenia" od kamery), bo dają poczucie świeżości i dość fajnie tworzą złudzenie odległego pola walki. Dorobiłem więc nowe, odpowiednie efekty dźwiękowe i przeniosłem na ten system również armaty, aby miały lepszego kopa. Zobaczymy jak się to sprawdzi na dłuższą metę...