Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 383328 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2310 dnia: Lipca 25, 2014, 20:21:25 »
    Wiesz bartuś nie ruszysz tego, lepiej dla mnie i dla klanów które specjalizują się w kawalerii. Wiec tak naprawdę to dzięki :) zauważyłem bug u kozaków. Respiąc się jako konny kozak z najlepszym muszkietem (ten, z którego nie można strzelać z konia) można z niego strzelić raz. Możliwe że w innych jednostkach też to tak działa.

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2311 dnia: Lipca 25, 2014, 20:25:06 »
    O ile się orientuję, to nie tylko tu, ale i w innych modach z bronią palną, jeśli dana strzelba/muszkiet itp. posiada cechę nie pozwalającą strzelać z grzbietu konia, tyczy się to tylko przeładowania a nie strzału. Czyli strzelać możesz, ale by przeładować trzeba niestety zejść z wierzchowca :)

Jeśli dobrze zrozumiałem o co Ci chodzi.

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #2312 dnia: Lipca 25, 2014, 20:30:32 »
    Nie. Jak przeładujesz będąc na ziemi to jak chcesz wejść na konia to zakłada ci muszkiet na plecy, na koniu też zmienić broni nie możesz.

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2313 dnia: Lipca 25, 2014, 20:49:08 »
    Łuki na koniu są bardzo dobrze zbalansowane. Trzeba po prostu nie strzelać w galopie. Sam dzisiaj napsułem sporo krwi grając nim.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #2314 dnia: Lipca 27, 2014, 16:35:12 »
    Z konia spada się za każdym razem, zróbcie coś z tym!

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2315 dnia: Lipca 27, 2014, 17:36:47 »
    Spadanie z konia powinno być zarezerwowane dla kilku broni, łuk raczej nie powinien do niej należeć.
    Wydaje mi się że powinno być tak:
    -oszczepy(po uprzednim zrobieniu z nimi porządku, maksymalnie jedna paczka do zabrania)
    -ciężka broń palna
    -broń drzewcowa, typu halabarda i w sumie każda drzewcowa którą można uderzać z zamachu.

Offline FińskiMenel

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Taki menel.
    « Odpowiedź #2316 dnia: Lipca 27, 2014, 17:46:52 »
    A pika? Piką moim zdaniem też można by zrzucać z konia.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2317 dnia: Lipca 27, 2014, 18:06:04 »
    Pika to też broń drzewcowa.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #2318 dnia: Lipca 27, 2014, 19:01:47 »
    Pika to też broń drzewcowa.

Ale nie można tłuc nią z zamachu.
    (click to show/hide)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2319 dnia: Lipca 28, 2014, 11:30:21 »
    Pika może zatrzymywać, ale raczej nie zrzucać. Z kolei prawdopodobieństwo zrzucenia też jest trochę przesadzone, potrąciłem jednego kolesia, wsadziłem mu koncerz w twarz, a on nim zginął uderzył mnie, jakąś rochatyną czy coś, i mimo że nie zabrał mi nic życia, to spadłem z konia. W następnej rundzie wjechałem i zabiłem typka, a tuż za nim były deski z których się buduje, inny przeciwnikł podbiegł, dogonił nim zdąrzyłem się rozpędzieć, i zrzucił mnie uderzeniem kolbą muszkietu.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2320 dnia: Lipca 28, 2014, 15:46:56 »
    Trzeba by sprawdzić jak duże są te szanse na zrzucenie daną bronią.

Kolba muszkietu też powinna się do takich celów nadawać, ale tylko przy tych mocnych ciosach.
    Na pewno powinna być broń która powinna móc ściągać graczy za każdym razem(lub prawie za każdym razem), np broń z hakiem jak np halabarda, z tym że może by tak dodać halabardzie dodatkowy atak po wciśnięciu x, gdzie x oznacza odwrócenie halabardy i atak tym hakiem zamiast toporem. Nie wiem czy nie za dużo kombinacji ;).

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2321 dnia: Lipca 28, 2014, 19:29:55 »
    Dokładnie, to już trochę niepotrzebne. Ja bym to widział tak
    Bronie drzewcowe mają określone prawdopodobieństwo na zrzucenie z konia (błagam tylko, by było to nie więcej niż 60%), przy czym wpływ na zrzucenie miałaby też prędkość - tudzież łatwiej strącić kogoś zasuwającego pełną prędkością, niż stojącego w miejscu, a możliwość zrzucenia dają tylko ataki lewa/prawa oraz to "górne pchnięcie" piką.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 29, 2014, 10:12:15 wysłana przez NeToMaN »

Offline Leo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2322 dnia: Lipca 29, 2014, 11:25:18 »
    Czy możliwość kupienia botów w trybie inwazji została wprowadzona teraz czy zależy to od danego serwera? Taka opcja psuje ten tryb, robi się nudno... :/

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #2323 dnia: Lipca 29, 2014, 16:50:22 »
     Pewno chodzi o serwer Lucky Dogsów. W panelu admina włączyli ilość botów do kupienia.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2324 dnia: Lipca 29, 2014, 18:28:29 »
    Zapobiegawczo podniosę ceny botów ;). 2-3 razy więcej. Będzie mniej botów ;).