Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 380362 razy)

Opis tematu:

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2265 dnia: Lipca 17, 2014, 18:18:03 »
    były taki cuda jak szable kombinowane?

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2266 dnia: Lipca 17, 2014, 18:41:17 »
    były taki cuda jak szable kombinowane?
    Szabla węgierska:
    (click to show/hide)

Offline Mati44

• Użytkownik
    • Piwa: -78
    • Zbieram piwo dla Peterova
    « Odpowiedź #2267 dnia: Lipca 17, 2014, 18:59:31 »
    Czy byłaby opcja aby dodać kruszenie kopi po uderzeniu w ziemię lub budynek?

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2268 dnia: Lipca 17, 2014, 19:02:21 »
    Jak wszystko to wszystko - łamanie koncerza na budynku, łamanie szabli, rapiera, palasza etc
    Dodać jeszcze możliwość rozwalania budynków droższą kopią to będę się czuł niczym w Red Faction.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #2269 dnia: Lipca 17, 2014, 19:09:33 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 22:42:43 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2270 dnia: Lipca 17, 2014, 19:15:55 »
    chcesz mur rozwalić drewnianą kopią?(chyba spróbuje)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2271 dnia: Lipca 17, 2014, 19:19:53 »
    W sumie fajnie by to wyglądało, szarża husarii na mury zamku...
    Na przykład zamiast wchodzić po drabinach lub bramą do Zbarażu, to szarża husarii rozwala mury zamku, robi wyrwę jak w Total War i wszyscy szarżują.
    #Husaria #XVII-wieczny #Taran
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Mati44

• Użytkownik
    • Piwa: -78
    • Zbieram piwo dla Peterova
    « Odpowiedź #2272 dnia: Lipca 17, 2014, 19:21:33 »
    Czy w swojej wypowiedzi napisałem o niszczeniu tychże obiektów? Nie, napisałem żeby kopia się łamała.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #2273 dnia: Lipca 17, 2014, 19:44:18 »
    Szabla węgierska:
    (click to show/hide)

Chcę to. W każdej jednostce. Najlepiej żeby było całkiem szybkie, z przeciętnymi obrażeniami : )

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2274 dnia: Lipca 17, 2014, 21:08:27 »
    nie mati nie napisałeś o niszczeniu obiektów ale prussak tak

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #2275 dnia: Lipca 17, 2014, 21:29:46 »
    No co, w znamienitym filmie świetnego rosyjskiego kina pt.: "1612" husaria szarżowała frontalnie na bramę XD

A tak na serio: fajnie by było jakby ogólnie się bronie łamały (czyli szable, rapiery, pałasze itd.). Co do łamania kopii (broni) o ściany: kto do jasnej anielki szarżuje na Bogu ducha winne chałupy?

Jeszcze taki jeden pomysł chociaż pewnie nie realny bo silnik Łorbanda, otóż jeżeli podczas szarży kopią husarską można by było nabić kogoś na takową broń? W sensie: Szarżujemy --> wjeżdżamy w kogoś kopią --> kopia się łamie i zostaje w ziemi (wbita) z nabitym ciałem.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #2276 dnia: Lipca 17, 2014, 22:20:58 »
    A tak na serio: fajnie by było jakby ogólnie się bronie łamały (czyli szable, rapiery, pałasze itd.).

W 0,5 jak biłeś darmową szablą to sie mogła złamać :)
    (click to show/hide)

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #2277 dnia: Lipca 17, 2014, 23:10:52 »
    A tak na serio: fajnie by było jakby ogólnie się bronie łamały (czyli szable, rapiery, pałasze itd.).
    Dobrej broni nie jesteś wstanie złamać podczas bitwy. Jesli używasz jej zgodnie z jej przeznaczeniem oczywiście.

Offline JakubII

• Użytkownik
    • Piwa: 11
      • 9
    « Odpowiedź #2278 dnia: Lipca 17, 2014, 23:26:40 »
    Mam taki szalony pomysł o ,którym trochę myślałem. Zapewne uczynilo by to husarię zbyt pro, ale gdyby dało się zabić dwie osoby kopią na raz, oczywiście max dwie i to stojące w jednej linii blisko siebie, nie jestem historykiem ale te "legendy" jak to husarz w x bitwie nabił na kopię y jednostek.

Oczywiście może przecież być to zrobione tak jak z edycją celności muszkietów, w panelu admina była by opcja "Przebijanie kopią" lub coś w tym stylu.
    Nie wiem, czy to wykonalne na Warbandzie, ale pomysł wydaje mi się dobry.
    (click to show/hide)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #2279 dnia: Lipca 18, 2014, 10:02:40 »
    Zwolnijcie trochę ataki kolbą, bo można nią każdego zaspamować.

Niby czemu? Muszkiety są w miarę lekkie, i krótkie. Trzymasz go  dwóch rękach. Nie widzę powodu, dla którego atak kolbą miałby być wolniejszy. A to, że niby każdego można zaspammować to tylko takie wrażenie. Dobry gracz sobie poradzi.