Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 383365 razy)

Opis tematu:

Offline iwomichu1

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Porucznik kawalerii Regimentu Wielkopolskiego
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2205 dnia: Lipca 02, 2014, 20:59:49 »
    Kawaleria nie została aż tak mocno osłabiona. Wiadome jest, że 1vs1 trudno jest pokonać piechociarza i nie jest to nic nowego. Jak na razie balans jest utrzymany, tylko lepiej nie przeginać w żadną ze stron.

RW_Porucznik_Iwomichu

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2206 dnia: Lipca 02, 2014, 21:03:07 »
    Powiem Ci, że teraz jest i tak ciężej z racji tego że prawie wszyscy grają pikinierami :D Ogólnie nie powinno sie też rozgrywki piechocie ułatwiać, bo grać sie trzeba nauczyć. Ta kawaleria która rozjeżdża randomów też nie zawsze była taka dobra.
    Przetestujemy nowe zmiany i się okaże.
    Hej co powiecie na to żeby Moskiewskimi glewiami dało sie sensownie atakować konno (jak u Khergitów w Native) . Ponieważ nie mają oni sensownej broni drzewcowej a zawsze by to wprowadziło świeżość i odmiennośc we frakcji, do tego poprawiło by balans :)
    Rozumiem że chodzi o machanie z boku sovią pomiestnych?
    Myślałem o tym ale zapomniałem to wprowadzić.
    W nowej wersji nie zauważyłem jataganów, które powinny wrócić chociażby do Ottomanów, bo to typowa broń tej frakcji. Kopia sihildara- jest niewiele dłuższa od "dobrej kopii" bodajże, a nie można wykonywać nią pchnięcia, co czyni tą broń praktycznie bezużyteczną. Kawaleria- została zbyt mocno osłabiona. Wiem co mówię, bo w na multi grałem kawalerzystą jeśli to było możliwe. Wczoraj grając kawalerzystą kiedy mój oponent stracił konia wolałem zejść z wierzchowca żeby go wykończyć pieszo. Żeby piechota niszczyła kawalerię?
    Jatagan będzie. Kopiami się nie robiło pchnięć.
    O kawalerii była już mowa.
    Te prze*ebane Walony lekko by było można, nawet randomy nimi klanowców kroją jak dochodzi do szabla vs Walon :\
    Dodatkowo może tym ottomańskim botom na inwazji zamiast kopii dać coś czym mogą jednak uderzyć xD?
    Wystarczy je spowolnić czy coś jeszcze im jest? I o które chodzi dokładnie kawaleryjskie czy piechotne?

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #2207 dnia: Lipca 02, 2014, 21:08:06 »
    Te najdrozsze, bodajze Zdobione Palasze Walonskie Kawalerii, nie dosc ze mozna uderzyc kolesia 3 razy zanim on sie ruszy to jeszcze bija porzadny dmg, 30 to jednak jest sila.

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #2208 dnia: Lipca 02, 2014, 21:13:49 »
    No i dodaj do tego duży zasięg co czyni tą broń groźniejszą od koncerza który został znacznie spowolniony.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2209 dnia: Lipca 02, 2014, 22:15:07 »
    Dodałem ozdobny pałasz do bugtrackera.

Offline Czeremis

• Użytkownik
    • Piwa: 81
    « Odpowiedź #2210 dnia: Lipca 03, 2014, 00:58:12 »
    nie widziałem jeszcze by Szwedzi wygrywali z Polską kawalerią.

Nie tylko takie klany jak RW i ChW lubią roznosić rajtarami...

Jako jedna z osób bardziej zainteresowanych tą jednostką szwedzką stwierdzam, że balans jest w 100% w porządku.
    Wystarczy zmyślne korzystanie z pistoletów, trochę współpracy z kolegami i bardzo łatwo idzie sobie poradzić nawet ze spammerami i lansjerami :)

Vid Breitenfeld vi togo Pappenheim i vår famn;
    vi skrefvo på Kronenbergs brynja vårt namn;
    vi svedde grått skägg för Tilly vid Lech;
    vi blödde med kungsblod vid Lützens häck.  

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2211 dnia: Lipca 03, 2014, 14:00:08 »
    Może dorzucić paru jednostkom piechoty halabarde? Osobiście lubię nią grać, dodatkowo Gwardia jednak lepiej wygląda z halabardą niż berdyszem/piką. Co się stało ze szkockimi najemnikami tak właściwie, ktoś żołdu nie opłacił? Jedna z moich ulubionych jednostek. Dodatkowo można dodać jednak piesze puszki, przynajmniej Szwedom C:

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2212 dnia: Lipca 03, 2014, 14:12:46 »
    Nie ma to jak na randomowych bitwach, opierając się na randomowych sytuacjach, randomowych graczach, umiejętnościach itd.. dywagować nt. balansu.

Sry mistrzowie, zróbcie jakieś rozgrywki tam niech klany się srają o to.

Tutaj cieszcie się modem. Chyba, że naprawdę jakieś bugi będą..

Offline iwomichu1

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Porucznik kawalerii Regimentu Wielkopolskiego
    « Odpowiedź #2213 dnia: Lipca 03, 2014, 15:02:14 »
    "[Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu"

Tak, ten wątek służy tylko do tego żeby cieszyć się modem, ani słowa ma tutaj nie być o balansie.

RW_Porucznik_Iwomichu

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2214 dnia: Lipca 03, 2014, 16:02:22 »
    Limity do przedyskutowania:

RON
    Husarz=10
    Jazda Kozacka=10
    Rajtar=10
    Lekka Kawaleria=20
    Dragon=20
    Kozacy
    Konny Rejestrowy Mołojec=10
    Konny Mołojec=20
    Rezun=10
    Rejestrowy Mołojec=20
    Tatarzy
    Bogaty Wojownik=20
    Ordyniec=35
    Segban=25
    Turcy
    Silahdarowie=5
    Sipah gwardii=10
    Sipah pospolite ruszenie=10
    Deli=5
    Lekka Kawaleria=20
    Janczar=35
    Szwedzi
    Najemny Rajtar=15
    Rajtar=25
    Dragon=20
    Muszkieter Najemny=10
    Pikinier Najemny=20
    Moskale
    Rajtar Moskiewski=15
    Pomiestni=15
    Tatar=10
    Kozak Doński=10
    Strzelec=10
    Dragon=20
    Pikinier=30

Zniesiono limity:
    RON: Pikinier; Hajduk; Muszkieter
    SICZ: Mołojec; Czerń
    OTTOMANI: Tufekczi; Azab
    TATARZY: Kaźindżi
    SZWECJA: Pikinier i Muszkieter Narodowy
    MOSKALE: Muszkieter

EDIT:
    Według mnie w  RON w kawalerii trzeba kawalerię podnieść o powiedzmy 5%, pytanie którą?

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2215 dnia: Lipca 03, 2014, 16:35:38 »
    Lekką

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2216 dnia: Lipca 03, 2014, 17:11:39 »
    Tylko i wyłącznie lekką.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2217 dnia: Lipca 04, 2014, 02:57:09 »
    Poprawiono już trochę rzeczy z bugtrackera, wszystko można śledzić tutaj:
    https://sites.google.com/site/wfasmod/home
    Staram się w miarę sensownie odpisywać na zgłoszenia.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #2218 dnia: Lipca 04, 2014, 12:38:37 »
    Warto dodać taki celownik, albo po prostu kropkę na środku ekranu dla osoby kierującej wozem  (siedząc na nim)

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #2219 dnia: Lipca 04, 2014, 14:39:36 »
    Warto dodać taki celownik, albo po prostu kropkę na środku ekranu dla osoby kierującej wozem  (siedząc na nim)
    Podpisuje rękoma i nogami.