Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 380444 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2235 dnia: Lipca 07, 2014, 09:40:28 »
    Chyba mnie nie zrozumiałeś. Przy przypisaniu czasu, do takiego on by się resetował przy zmianie trybu, jednak w panelu opcja zawsze była by opcja jego zmiany. Coś jak w Vincenzo admin tools

Offline Michał Warszawiak

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • 4pp_XW_KprGr_WarszawiaK
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2236 dnia: Lipca 07, 2014, 23:58:38 »
    http://www.kresy.pl/kresopedia,historia,rzeczpospolita?zobacz%2Fjak-to-jest-strzelac-do-ludzi

Panowie, to może nerf muszkietów ;)

Ale się zdziwiłem po przeczytaniu tego O_0, jeżeli tak było jak w tych źródłach, to muszkiety są W CH*J za celne.
    Polecam przeczytać całe.

DOWN: To może nerf umiejętności strzeleckich xDD
    « Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2014, 00:37:44 wysłana przez Michał Warszawiak »

Offline iwomichu1

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Porucznik kawalerii Regimentu Wielkopolskiego
    « Odpowiedź #2237 dnia: Lipca 08, 2014, 00:25:54 »
    Z tym, że artykuł opisuje głównie aspekt psychologiczny strzelania. Techniczne możliwości muszkietów zostają takie same, tylko człowiek nie może trafić.

RW_Porucznik_Iwomichu

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2238 dnia: Lipca 08, 2014, 05:57:27 »
    Założyliśmy że gracz steruje urodzonym zabójcą bez skrupułów ;).

Sama broń wydaje mi się że jest teraz nieźle zrobiona. Postarałem się nawet o zasięg skuteczny danej broni, wiec każdą gra się inaczej.

Jedynie rozbawiły mnie arkebuzy zdobione z ceną taką samą jak jakiś inny w wersji wojskowej, tutaj się trochę pobawię jeszcze.

Z tego co się orientuję broń gwintowana powinna zadawać większe obrażenia(pocisk kręci się) i być nieco celniejsza(raczej brak luzu między kulą a ścianką lufy wewnątrz), za to powinno się ją dłużej ładować.

Edit:
    Swoją droga świetnie zrobili w Red Orchestra wpływ pola bitwy na postać, wiadomo że gracz się nie przestraszy, więc dodali postaci pewne zachowania gdy ta jest pod ostrzałem. Przymykanie oczy trzęsienie się rąk itd..

Offline FińskiMenel

• Użytkownik
    • Taki menel.
    « Odpowiedź #2239 dnia: Lipca 08, 2014, 09:24:48 »
    Widzę, że nie tylko ja to doceniam :) Muszkiety mają, według mnie, idealną celność i najlepiej by było już je zostawić.
    Te zachowania podczas ostrzału na silniku Warbanda? Turasy będą skamleli, żeby już nic nie dodawać :D

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #2240 dnia: Lipca 08, 2014, 11:14:54 »
    Ale plox kawalerii już nie ruszaj, nie słuchaj płaczu randomów którzy przegrali w te gre 3h :(
    (click to show/hide)

Offline FińskiMenel

• Użytkownik
    • Taki menel.
    « Odpowiedź #2241 dnia: Lipca 08, 2014, 18:48:46 »
    Ale plox kawalerii już nie ruszaj, nie słuchaj płaczu randomów którzy przegrali w te gre 3h :(
    Podłączam się do prośby :)

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2242 dnia: Lipca 08, 2014, 18:51:46 »
    Podniosłem koniom manewrowość trochę i już ich nie ruszam zresztą jest informacja w zmianach patha 0.82.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #2243 dnia: Lipca 08, 2014, 19:10:20 »
    Konnica nadal jest op, ale tak powinno być. Jedną rzecz jedynie można by było zapożyczyć z pewnego moda. W Mercenaries gdy spadasz z konia, tracisz troszkę hp. Są to małe liczby, zależne też jak szybko jechałeś. Nie wiem jak to by się miało z zaawansowaniem, ale myślę że wszystko co jest do tego potrzebne mogę wam dostarczyć.

Offline iwomichu1

• Użytkownik
    • Porucznik kawalerii Regimentu Wielkopolskiego
    « Odpowiedź #2244 dnia: Lipca 08, 2014, 21:09:29 »
    ^ To jest całkiem dobry pomysł. Tym bardziej, że taki skrypt nie obciąża zbytnio serwera. Tak mi się przynajmniej wydaje.

RW_Porucznik_Iwomichu

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2245 dnia: Lipca 08, 2014, 21:43:30 »
    W sumie to już był taki skrypt i w sumie nie pamiętam czemu został usunięty, działał bardzo dobrze i był testowana zaraz po wydaniu 0.5. Męczcie Daedala żeby na nowo go dodał ;).

Offline Leo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2246 dnia: Lipca 08, 2014, 22:26:32 »
    Zamierzacie może dodać głosy, rozkazy i okrzyki postaci w językach odpowiednich dla każdej frakcji? Czy jest w ogóle taka możliwość? Grając np. Imperium Osmańskim i krzyczeć "po polskiemu" jest troszkę nieklimatyczne, a lubię tego używać :P Pewnie padło już takie pytanie, więc wybaczcie, ale nie przeglądałam całego tematu dokładnie i jego 150 stron...
    Przydałby się również delikatny "rework" (bez urazy twórco! ;) samych głosów, ponieważ ton niektórych rozkazów jest hmm.... nieadekwatny do sytuacji na polu bitwy :D

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #2247 dnia: Lipca 08, 2014, 23:11:01 »
    Jak nagrasz to będzie. :P

Offline Leo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2248 dnia: Lipca 08, 2014, 23:22:47 »
    Oj tam, raczej nie nadaję się do tej roboty, więc poczekam na specjalistów :P

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #2249 dnia: Lipca 09, 2014, 00:04:00 »
    Co do krzyków/rozkazów w językach odpowiednich dla danej frakcji to taki zbędny dodatek i kupa pracy (znaczy fajnie jakby było ale nie jest to jakieś super potrzebne). Z własnych obserwacji wiem że 90% graczy używa głównie krzyku który brzmi jakoś tak: "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..."
    Suprajs, podpisu brak!