Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 380319 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2220 dnia: Lipca 04, 2014, 15:47:57 »
    Co do dodania celownika-- przydałby się on w lunecie w trybie gdzie dowodzimy botami (warfare bodajże).
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #2221 dnia: Lipca 04, 2014, 18:27:17 »
    W bitwach morskich oprócz poważnego zmniejszenia wytrzymałości statków, sugerowałbym też zwiększenie "śmiercioności" kul armatnich i/lub zwiększenie ilości odprysków po uderzeniu kuli w kadłub.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #2222 dnia: Lipca 04, 2014, 22:45:51 »
    Warto dodać taki celownik, albo po prostu kropkę na środku ekranu dla osoby kierującej wozem  (siedząc na nim)

Machnij kropkę flamastrem na środku ekranu, dobre no quickscope xD

W tej chwili według mnie balans jest znacznie lepszy niż w poprzednich wersjach, konnica i szabelki zostały mocno osłabione, jednak kawaleria teraz nie zatrzymuje się o swoich, co wyrównuje szansę. Jedno co bym zmienił, to polskiemu łusznikowi konnemu (bodajże Pancerny, nie wiem jak to jest po polsku) zabrałbym koncerz - dzisiaj na bitwie brałem go, i nie dość że wszystkich ostrzeliwywałem, to potem dojeżdżałem i koncerzem po pysku.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #2223 dnia: Lipca 04, 2014, 22:52:49 »

Najlepiej wszystkim zabrać koncerze, w końcu ta broń zabija :v
    (click to show/hide)

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2224 dnia: Lipca 04, 2014, 23:12:25 »
    W tej chwili według mnie balans jest znacznie lepszy niż w poprzednich wersjach, konnica i szabelki zostały mocno osłabione, jednak kawaleria teraz nie zatrzymuje się o swoich, co wyrównuje szansę. Jedno co bym zmienił, to polskiemu łusznikowi konnemu (bodajże Pancerny, nie wiem jak to jest po polsku) zabrałbym koncerz - dzisiaj na bitwie brałem go, i nie dość że wszystkich ostrzeliwywałem, to potem dojeżdżałem i koncerzem po pysku.
    Rajca zapomniałem o nim, tym bardziej że nie jest to typowy pancerny (jak za Sobieskiego gdzie mógł już mieć koncerz jako jazda średnia), a jazda kozaka która okazjonalnie wciąga kolczugi na garb.
    Dodam do bugtrackera po sprawdzeniu jak to wygląda jeszcze, bo u Ottomanów więcej jednostek ma koncerze i nawet muszą je mieć.

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2225 dnia: Lipca 04, 2014, 23:48:15 »
    Oddajcie Ottomanom jatagany.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2226 dnia: Lipca 05, 2014, 00:44:27 »
    Oddajcie Ottomanom jatagany.
    Taka prośba sprawdzajcie bugtracker nim coś tutaj napiszecie. Na angielskim też powinno się coś teraz dziać, więc i tam sprawdzajcie.
    https://sites.google.com/site/wfasmod/home

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #2227 dnia: Lipca 05, 2014, 13:42:05 »
    Temat z propozycjami gdzieś znikł, to wyleje swą wene tutaj.

Myśleliście nad dodaniem tzw staminy? Żeby nie dało sie biegać przez całą mape.

Oraz nad podzieleniem pancerza na ten z przodu i tyłu? Bo teraz napierśniki działają jak pełna pucha :P
    (click to show/hide)

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2228 dnia: Lipca 05, 2014, 16:26:14 »
    Popieram modyfikację pancerza, ponieważ aktualnie do takiego husarza/rajtara moskiewskiego po 2 razy strzelać z muszkietu. W 0.5 strzał oznaczał śmierć a pucha przydawała się do ochrony na broń białą.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #2229 dnia: Lipca 05, 2014, 16:31:43 »
    To nie będzie takie proste na tym silniku z tymi oddzielnymi obrażeniami.

O staminie myśleliśmy i będziemy pewnie jeszcze myśleć.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2230 dnia: Lipca 05, 2014, 18:18:43 »
    Będzie problem, zważywszy na już spieprzone przez TW hitboxy xD

Co do staminy - Deluge już i tak jest bardzo napakowany bajerami które osłabiają lepszych graczy - pls no

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2231 dnia: Lipca 05, 2014, 18:40:07 »
    Stamina jest bez sensu, nie róbmy z tego drugiej Brytenwaldy. Więcej będzie narzekania i złości niż pożytku.

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #2232 dnia: Lipca 07, 2014, 07:47:02 »
    Witam, moglibyście dodać poola na zmienienie czasu?, na większości serwerów jest 4 minuty ustawione i nie można w spokoju grać na bitwach morskich.
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2233 dnia: Lipca 07, 2014, 08:41:49 »
    Cytat: Krystian80 link=topic=6528.msg282325#msg282y325 date=1404712022
    Witam, moglibyście dodać poola na zmienienie czasu?, na większości serwerów jest 4 minuty ustawione i nie można w spokoju grać na bitwach morskich.

Albo jakoś dodać możliwość przypisania czasu rindy do danego trybu gry w ustawieniach servera. Ostatnio na bitwie jakiejś był czas 149 minut, i jeden koleś przez ponad 20 minut afczył w krzakach i wszyscy powychodzili bo reszta nie mogła go znaleźć.

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #2234 dnia: Lipca 07, 2014, 09:04:09 »
    Z tym czasem to lepiej nie, ponieważ jest wiele eventów na które czas jest potrzebny a także bitwy klanowe i treningi :).
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png