@Matti44
Rzeczywiście Rajtar Moskiewski ma większa obronę niż husarz, trochę przegiąłem, przyjrzę się temu raz jeszcze, jest tam różnica około 10 ptk na korzyść Rajtara.
Uzytkownik ManGo dodał już to do bugtrackera także nie zginie. Podejrzewam że obniżę po prostu staty pancerzy rajtarskich u Moskali.
@Argoren
Konnica została celowo osłabiona, ze względu na to że RON-em można było samemu tak namieszać że ludziom grającym w stylu pike&shoot się odechciewało...
Wydaje mi się(przed wczoraj spędziłem chyba 1/3 dnia na graniu w 0.8 na serwerach) że konnica nadal może wiele. ChW robi to tak że można by stwierdzić że konnica nadal jest OP, gracze randomowi atakujący bez ładu i składu byli zdejmowani przez grupy kozaków z widłami. Wychodzi na to że samemu na koniu już nie wiele można, a o to mi chodziło.
Grając kozakami, razem z chyba dwoma innymi graczami konno potrafiliśmy skutecznie wspierać dość sporą grupę kozaków przed husarią, na pewnej mapie z wioską na środku(nie przypomnę sobie nazwy teraz). Dawaliśmy im radę przede wszystkim dlatego że działaliśmy jak kozacy konni z okresu, nie ruszaliśmy frontalnie, tylko czekaliśmy aż stracą impet i zdejmowaliśmy ich samopałami albo szablą(tutaj ciekawostka, skoro Ja potrafiłem przez kilka rund zdejmować szablą husarzy walcząc konno tzn że można).
Na mapie wygrywaliśmy co rundę, bo zapewne polscy gracze uparcie brali co rundę kawalerię na mapę która temu nie sprzyjała, bo jest tam dużo pagórków i kawaleria traci impet, często atakowali pod górkę, na kozaków za wozami w szyku.
Ogólnie jest całkiem nieźle moim zdaniem, zobaczymy jak będzie to wyglądało dalej.
@Rivet
Kopia z tarczą to jakieś niedopatrzenie, można też zabrać możliwość trzymania tarczy z lancami, pozostanie zachowany jakiś balans. Lance i kopie bez tarczy, rohatyna z tarczą.
Można też pomyśleć nad zabraniem takiej możliwości również koncerzom, mnie osobiście wkurzają gracze wyposażeni w kałkan i koncerz= maszynka do mięsa.
Do przemyślenia i wpiszę to do bugtrackera.
Kozacy będą mieli łopaty.
@Rivet i Argoren
Pobawię się jeszcze manewrowością koni.
Dodane do bugtrackera.
@Gregoriian
Będzie taka broń, zabrakło mi tylko czasu na jej zrobienie.
Dodane do bugtrackera.
Jak coś pominąłem to piszcie.