Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 380401 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #1935 dnia: Marca 03, 2013, 18:03:21 »
    Ja bym wolał dodać kary trwające np 30sec. po stracie oficera, hetmana i chorążego(tutaj raczej po stracie flagi). Coś na znak spadku morale.

Offline BiLLyPL

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Respice finem
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balan
    « Odpowiedź #1936 dnia: Marca 04, 2013, 09:48:19 »
    To by też był dobry pomysł,jednak przydałoby się zwiększone morale gdy oficer jest blisko (co skutkowałoby jakimiś bonusami) lub malutki bonus (np. do szybkości ataku) jeżeli w danej frakcji w ogóle jest.
    Wtedy dowódcy mieli podobny wpływ na armię jak w epoce napoleońskiej.

Fajnie by było zobaczyć coś takiego i poczuć ten wpływ dowódcy,który był naprawdę.

A propo,pytanie: Będzie po prostu np. Hetman Wielki Koronny,czy będzie podobnie do Napoleonica,chociaż po jednym rzeczywistym dowódcy na frakcję?
    O mnie: W M&B od 08.2011.
     m.i : były dowódca Regimentu Hetmańskiego (OiM: DP), Generał Regimentu Gwardii Pieszej Koronnej (The Deluge), Twórca i dowódca pierwszej wśród polskich pułków formacji piechoty lekkiej (Woltyżerowie 5. Pułku Piechoty), reprezentant Polski w NWEC (2014), były Sierżant, zaś po przerwie szeregowy, następnie gwardzista 5. Pułku Piechoty (mm russia 3, Napoleonic Wars).
    Od momentu wystąpienia z Pułku 7 czerwca 2014, samotny wilk w każdym zakątku M&B.

Offline Morzan122

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • spod łuku i strzały
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #1937 dnia: Marca 04, 2013, 16:46:00 »
    Pytanie z trochę innej beczki. Czy już wymyśliliście jak uniemożliwić gliczowanie muszkietu i ten bug z nożami?

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #1938 dnia: Marca 04, 2013, 19:49:41 »
     Ja znam najlepszy. Banować delikwenta, perma, żeby tak zarył o glebę że aż zęby wypluje i się będzie krztusić własną krwią. A ciekawskich jak to zgliczować, także nie szczędzić losu, ba, to samo plus podziabanie dziabakiem. Tak ku przestrodze dla innych. Hej!

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #1939 dnia: Marca 04, 2013, 20:06:46 »
    Ja znam najlepszy. Banować delikwenta, perma, żeby tak zarył o glebę że aż zęby wypluje i się będzie krztusić własną krwią. A ciekawskich jak to zgliczować, także nie szczędzić losu, ba, to samo plus podziabanie dziabakiem. Tak ku przestrodze dla innych. Hej!

+1

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #1940 dnia: Marca 04, 2013, 20:56:30 »
    Filc sadysta :o Nie lepiej tego glitcha skasować? :D
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1941 dnia: Marca 05, 2013, 07:31:39 »
    Prościej zbanować, przynajmniej debili się eliminuje z rozgrywki.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #1942 dnia: Marca 05, 2013, 18:50:19 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 21:51:34 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1943 dnia: Marca 05, 2013, 20:03:02 »
    Kłopot w tym, że admina nigdy na serwerze nie spotkałem. Zdarzało się, że w grze 5 vs 5, 7 czy 8 glitchowało muszkiety. I to nie tylko randomy ale także członkowie szanujących się klanów. Też uważam, że ban byłby najwłaściwszy ale nie jest to takie proste. Likwidacja samego buga załatwiłoby wszystko.

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1944 dnia: Marca 05, 2013, 20:21:08 »
    Admin nie zawsze jest na serverze, lepiej naprawić. Błąd i tak pewnie jest już dawno temu naprawiony. ;o

to na co czekaja z wydaniem nowej wersji?Jak dlugo jeszcze?

Offline RErErty

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1945 dnia: Marca 06, 2013, 15:02:11 »
    Nowa wersja będzie, gdy cała Moskwa będzie gotowa, bo nie wiem jak ty, ale ja nie chciałbym mieć niedopracowanej frakcji...

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #1946 dnia: Marca 06, 2013, 16:58:08 »
    O to powinniście być spokojni, taką drobnostkę jak bug muszkietu pewno już dawno usunięto ;)  A co do bugów to robią to ludzie z naprawdę czołowych klanów bez żadnego opamiętania, a z banami zwyczajnie się nie nadąży ;)  A mnie ciekawi kwestia innych bugów jak choćby wędrowanie po podziemiach uliczek Krakowa i bynajmniej nie mam na myśli katakumb.
    Jestem rozczarowany :oo ze nikt na mnie nie  głosuje :)
    Chociaż się przyznam nie zasługuję.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #1947 dnia: Marca 06, 2013, 17:42:36 »
    Jeszcze na uliczkach włażenie w sciane na jednym ze spawnów ;)
    (click to show/hide)

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1948 dnia: Marca 09, 2013, 16:05:45 »
    Mały progres:
    Legenda:
    Zrobione
    Prawie skończone
    In progres
    Nie ruszone

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Wkrótce więcej na temat koni i broni.

Offline Shamble

• Użytkownik
    • Suede
    « Odpowiedź #1949 dnia: Marca 10, 2013, 10:49:49 »
    SICZ
    CZAPKI:
    -4xCzapki+LOD(0/4)+sporo przeróbek
    UBRANIA:
    -27xUbrań dla wszystkich kozaków+LOD(0/27)[/spoiler]
    Wszystko razem 4?Jakoś mało w porównaniu z innymi
    W Kozaków nie będzie hełmów, кolczug, i inne. zbroje, tylko lekka odzież i czapki?