W tej chwili zastanawiamy się jak to upchnąć, więc trochę zejdzie.
Inne nacje też będą pozmieniane i to mocno. Mamy też już drzewko Carstwa Rosyjskiego. Moim zdaniem najbardziej rozbudowane.
Oprócz jednostek Rosyjskich, posiłkowano się wtedy też Tatarami kazańskimi i astrachańskimi, kozakami dońskimi i janickimi, oraz Baszkirami i Kałmukami(nie wiem czy dobrze odmieniłem;) ). Także Rosja wygląda bardzo pokaźnie.
U szwedów bez większych szaleństw, ale utracili Oni w wielu przypadkach(wojska narodowe) dostęp do uzbrojenia ochronnego. Zabraknie też kirasjerów.
Turcy to ogólnie dużo zmian, najważniejsza to brak Solaka i dostęp do jednostek typu: Tufekczi i kilku odmian Sipahów.
U Tatarów ciężko było coś zmienić, zmiany zaszły przeważnie w nazwach.
Kadrinazi postarał się przy jednostkach gwardii, są bardzo ciekawe i co najważniejsze brały udział w walce. Tu nie będę za wiele zdradzał;)
To chyba tyle;)
Rozszerzanie okresu nie jest zbyt dobrym pomysłem, mogą z tego wyjść naprawdę spore komplikacje, tym bardziej, że o ile dobrze zapamiętałem, to ktoś (Blitzwig?) wspominał, że zaczęły się pojawiać około XVIII wieku. poprawcie mnie, bo szczerze powiedziawszy nie wiem czy czegoś sobie nie ubzdurałem i nie plecę głupot. I przypomni mi ktoś kiedy dzieje się akcja moda? Bo nijak nie mogę sobie przypomnieć :D
Akcja moda to czas potopu szwedzkiego i bliskie okolice. Nie można było wrzucić też okresu wcześniejszego, ani późniejszego, bo zbyt wiele się tam zmieniało.
Karacena występowała za czasów Sobieskiego. Królował nam od 1674. Czyli już po potopie.