Jeszcze nie widziałem żeby było więcej niż 1700 kasy, a na ogół jest 1500. To jest tak straszliwie dużo? Mniej niż kosztują dwa dobre muszkiety z zamkiem kołowym.
Mam myśl odnośnie pogodzenia frakcji. Ja jestem obojętnie nastawiony odnośnie frakcji niemieckich bliskich Polsce, ani by mnie to zachwyciło ani przeszkadzało. Ale Anglia w Deluge to coś, co po prostu zniszczyłoby bezpowrotnie jego klimat... Już nie wspominając o tym, że nigdy na zagranicznych serwerach by się nie pojawiała inna frakcja niż ona, pewnie przeciwko Rosji i Szwecji - Tatarzy, Kozacy i prawdopodobnie Polacy też odeszli by w zapomnienie. Mam nadzieję że nie dojdzie do skutku wprowadzenie tej frakcji, podobnie ma się sprawa z Francją.
Ale z drugiej strony... wprowadzenie tych frakcji do bitew morskich nie byłoby złe. Ba, przy obecnych frakcjach byłoby to wręcz konieczne, bo nie ma wystarczająco dużo państw posiadających flotę. Oprócz Szwecji, Polski, i zdaje się że Rosji, do starć morskich można dołączyć Hiszpanię i Anglię, albo nawet oba te kraje. I wilk syty, i owca cała - frakcje zachodnie są, ale wschodnie pozostają bezpiecznie na bitwach lądowych.