Samotny fort(zamek?) też ma złe spawny (oba teamy spawnują się w obozie atakujących).
- Mimo wszystko, przywróciłbym możliwość atakowania z podskoku. Nie ważne, czy jest to realistyczne czy nie, jest to bardzo przyjemny element walki i daje dużo radości z użytkowania. Do tego ułatwia walkę z kawalerią, która nadal jest silna.
- Sugeruję by naprawdę mocno przypatrzeć się statystykom broni i reszty sprzętu, bo są naprawdę nieciekawe. Niektóre szable(te słabe) mają szybkość ok. 80. Ma to na celu odzwierciedlić słabość użytkownika w jej używaniu (plastuna, np)? Niestety, to nie działa, bo maczugi i toporki okazują się szybsze (odpowiednio ~90 i ~95 szybkości)
- Jak już wcześniej wspominałem, ubrania(zwłaszcza czapki i buty) powinny być(dość znacznie) tańsze. W 0.4 ich cena nie dawała się tak we znaki, bo broń była tańsza, a budżet 3 razy wyższy. teraz kupienie muszkietu w pierwszej rundzie zamyka nam furtkę do niemal wszystkiego innego.
Statystyki pancerzy.. W oczy pierwsza rzuciła mi się misiurka.. Domyślny, darmowy hełm pancernego daje mniej obrony niż zwykła czapka...
Zmniejszyłbym cenę kopii husarskich, bo towarzysz za nią nie płacił, dostawał ja od państwa. Nie sugeruję, by były darmowe, ale znacznie tańsze. (W końcu ciągle się łamią, co powoduje dodatkowe koszty)
- Minimalnie zwiększyłbym prędkość, przy której można przeładować pistolet. (teraz piechota jest niemal wstanie mnie złapać...)
- Popracowanie nad bronią Azaba tureckiego, bo jego broń drzewcowa nadal nie jest zbalansowana (voulge jest lepszy i tańszy niż teber)
- Sztandary.. Będą w jakimś fixie?