Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 380381 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kasztelan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • znacie mnie jako blood_Kasztelan lub Sierzant_PL
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #840 dnia: Stycznia 12, 2012, 19:05:52 »
    Ale ta architektura nie jest już tak średnioeiczna jak była do tej pory a tamten fort z palisady mi się podoba , na invasion będzie super ;)

EDIT: Oktawian szybszy ;)

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #841 dnia: Stycznia 12, 2012, 19:43:47 »
    umm.. chcecie łączyć pikiniera ze strzelcem, by dac miejsce na jednostkę obcego autoramentu? IMO bezsens. Już lepiej połączyć pikiniera naszego i obcego aut. w jedno, oraz hajduka i muszkietera w jedno. To chyba jest trochę bardziej sensowne, nie sądzicie?
    No to w takim razie zostanie jak jest, ten pomysł do mnie nie przemawia. Moje pomysły zresztą też nie mnie nie przekonują. Najbardziej przekonuje mnie w tej chwili dodanie nowych jednostek, ale też nie na tyle by je dodawać.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #842 dnia: Stycznia 12, 2012, 19:48:27 »
    No to w takim razie zostanie jak jest, ten pomysł do mnie nie przemawia. Moje pomysły zresztą też nie mnie nie przekonują. Najbardziej przekonuje mnie w tej chwili dodanie nowych jednostek, ale też nie na tyle by je dodawać.

Czyli będzie powoli dodawane uzbrojenie obcego autoramentu?

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #843 dnia: Stycznia 12, 2012, 20:06:21 »
    Czyli będzie powoli dodawane uzbrojenie obcego autoramentu?
    Czyli na razie nic nie będę z tym robił.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #844 dnia: Stycznia 12, 2012, 20:51:44 »
    I....dobrze. Moim zdaniem powinniście skupić się na dużych ficzerach i ekwipunku tam, gdzie jest on naprawdę potrzebny. Obcy autorament należy zdecydowanie zostawić do czasu, aż Rosja będzie gotowa, uważam, że jest to znacznie wyższy priorytet. Aczkolwiek oczywiście nie będę wam dyktował jak i co robić, to wasz projekt. :)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #845 dnia: Stycznia 12, 2012, 21:03:21 »
    Też proponuję zamykać już patcha. Wystarczająco dużo zostało już w modzie od wersji 0.4 namieszane.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #846 dnia: Stycznia 12, 2012, 21:09:27 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:17:02 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #847 dnia: Stycznia 12, 2012, 21:26:05 »
    A,tak z innej beczki.Macie w planach zmianę systemu strzelania z działa ? Np. Na taki jak w MM modzie ?

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #848 dnia: Stycznia 12, 2012, 21:35:46 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:16:50 wysłana przez Sefirot »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #849 dnia: Stycznia 12, 2012, 21:46:26 »
    A,tak z innej beczki.Macie w planach zmianę systemu strzelania z działa ? Np. Na taki jak w MM modzie ?

Nie.

Offline podest6

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #850 dnia: Stycznia 12, 2012, 22:45:18 »
    Taki luźny pomysł, jak już ważniejsze rzeczy będą ukończone; może frakcja bandytów? Kupy swawolne, zbieranina z gościńców, infamisi, Kiemlicze, warchoły itp.? A jak już będą bitwy morskie, to dorzuci się tam kuternogę czy innego korsarza. :)
    (klik) (klik)

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #851 dnia: Stycznia 12, 2012, 22:45:55 »
    Z tego co pamiętam, Daedulus nie planował wprowadzenia systemu z mm moda - mają one tutaj za małe znaczenie.

Ale o co chodzi? Znaczenie dział zależy tylko i wyłącznie od tego jak będą zrobione i jak wiele osób będzie ich używało. Nie wydaje mi się, żeby broń, która jednym strzałem może zlikwidować pół wrogiego oddziału można uznać za mało znaczącą. Jako osoba często używająca armat ucieszyłbym się, gdybyście jakoś je rozwinęli. Wiele osób mogłoby zainteresować się modem właśnie dzięki działom (wystarczy zobaczyć, ile osób na TW ma jakieś armaty w sygnaturach ;) ) System w MM jest wg mnie przegięciem, ale moglibyście trochę ulepszyć WFaSowy.

A tak przy okazji, co w sprawie dział z wieloma lufami? Temat był już poruszany, ale nie padły wtedy żadne konkretne decyzje. Mowa o czymś takim.. Mogłoby to być coś pomiędzy kartaczami, a normalną armatą - zasięg i siła mniejsze niż w normalnym dziale, ale celność większa niż przy kartaczach
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #852 dnia: Stycznia 12, 2012, 23:24:37 »
    Ale o co chodzi? Znaczenie dział zależy tylko i wyłącznie od tego jak będą zrobione i jak wiele osób będzie ich używało. Nie wydaje mi się, żeby broń, która jednym strzałem może zlikwidować pół wrogiego oddziału można uznać za mało znaczącą. Jako osoba często używająca armat ucieszyłbym się, gdybyście jakoś je rozwinęli. Wiele osób mogłoby zainteresować się modem właśnie dzięki działom (wystarczy zobaczyć, ile osób na TW ma jakieś armaty w sygnaturach ;) ) System w MM jest wg mnie przegięciem, ale moglibyście trochę ulepszyć WFaSowy.

A tak przy okazji, co w sprawie dział z wieloma lufami? Temat był już poruszany, ale nie padły wtedy żadne konkretne decyzje. Mowa o czymś takim.. Mogłoby to być coś pomiędzy kartaczami, a normalną armatą - zasięg i siła mniejsze niż w normalnym dziale, ale celność większa niż przy kartaczach

Raddeo się wścieka, bo armata to jedyne, z czego potrafi strzelać. :p Działa są bronią masowego rażenia tylko na inwazji, w bitwie bardzo rzadko przyczyniają się do wygranej którejś ze stron. Jak dla mnie system jest perfekcyjny - prosty, efektywny, intuicyjny, nie trzeba się go uczyć. Dodajcie tylko ładne animacje i chwacit.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #853 dnia: Stycznia 12, 2012, 23:37:58 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:16:42 wysłana przez Sefirot »

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #854 dnia: Stycznia 13, 2012, 00:11:16 »
    Taki luźny pomysł, jak już ważniejsze rzeczy będą ukończone; może frakcja bandytów? Kupy swawolne, zbieranina z gościńców, infamisi, Kiemlicze, warchoły itp.? A jak już będą bitwy morskie, to dorzuci się tam kuternogę czy innego korsarza. :)
    Nie, zdecydowanie nie. To by zupełnie zniszczyło klimat moda. Frakcja bandytów? Co jeszcze, frakcja kurtyzan?