Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 381335 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #705 dnia: Grudnia 29, 2011, 11:58:04 »
    Progres z Deliami:
    (click to show/hide)

Delie będą jeszcze w kolorze: szarym/wyblakłym niebieskim, czerwonym, oraz delie dragońskie.

Nie masz wrażenia, że są troszkę zbyt jaskrawe w kolorze? Rzeczywiście widać już gołym okiem że są lepsze porównując ze starymi, ale kolorystycznie bardziej pasowałyby takie mroczniejsze, ciemniejsze.

Co do topora, wydawało mi się, że na spisie bugów Daedalus to uwzględnił, i napisał, że zostało poprawione.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #706 dnia: Grudnia 29, 2011, 12:23:11 »
    Kolory są idealne. Chyba że chcecie Delie żołnierzy którzy ze 2 lata przesiedzieli w jakieś twierdzy obleganej przez kozaków:D
    Wiecie, w tamtych czasach prano ubrania :p No i kolory na polu bitwy ułatwiały dowodzenie.
    Sława!

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #707 dnia: Grudnia 29, 2011, 13:40:03 »
    Atak ma maksymalnie 255 punktów, powyżej tej liczby kończy się maska i np 257 zadaje jeden punkt obrażeń. Ale można to obejść dodając do danego scene propsa(np bramy lub palisady) skrypt sprawdzający czy agent zadający obrażenia ma topór bojowy i zadający dodatkowe obrażenia. W takim wypadku topór mógłby nawet nie ranić zwykłych graczy a niszczyć bramy jak się patrzy.

Tak też to zostało mniej więcej rozwiązane. Topór inżyniera ma zmniejszone obrażenia zwykłe (jest praktycznie bezużyteczny w walce, acz tonący brzytwy się chwyci...), ale za to ma bonus 4x przeciw drewnianym budowlom. Bardzo fajnie teraz rozwala się nim bramy. Pozostałe topory dostępne w grze również dostają podobny bonus, ale jest to tylko 1,5x.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #708 dnia: Grudnia 29, 2011, 13:50:04 »
    Bardzo ładne delie -.-
    Nie mogę się doczekać chwili kiedy zobaczę dragońskie... ;D

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #709 dnia: Grudnia 29, 2011, 13:53:17 »
    Tak też to zostało mniej więcej rozwiązane. Topór inżyniera ma zmniejszone obrażenia zwykłe (jest praktycznie bezużyteczny w walce, acz tonący brzytwy się chwyci...), ale za to ma bonus 4x przeciw drewnianym budowlom. Bardzo fajnie teraz rozwala się nim bramy. Pozostałe topory dostępne w grze również dostają podobny bonus, ale jest to tylko 1,5x.

Być może było to celowe, aczkolwiek nie sądzę: Tureckie noże do rzucania rozwalają bramy znaczniej szybciej niż jakiekolwiek topory. Nie chodzi o ich ogromną prędkość, ale o damage na drewniane przeszkody. Wystarczy kilkanaście cięć i brama leży - dla tak szybkiej broni to pół minuty.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Kasztelan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • znacie mnie jako blood_Kasztelan lub Sierzant_PL
    « Odpowiedź #710 dnia: Grudnia 29, 2011, 15:03:29 »
    Delie bardzo mi się podobają aczkolwiek albo moje słabe oczka źle widzą albo one trochę wyglądają jak .... bajkowe?

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #711 dnia: Grudnia 29, 2011, 15:55:00 »
    po włożeniu do gry też tak pomyślałem, dlatego zmniejszyłem nasycenie barw i przyciemniłem;)

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #712 dnia: Grudnia 29, 2011, 15:59:53 »
    Można prosić ss z gry z nową delią...
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #713 dnia: Grudnia 29, 2011, 16:40:39 »
    A i proponowałbym zmienić nazewnictwo tego ubrania żołnierskiego na ferezja. Bo jest konkretniejsze. Ferezja była taką delią tyle że z krótkim rękawem, bez kołnierza z futra. Dałoby to też możliwość stworzenia potem delii takich futrzastych z długim rękawem :)
    Sława!

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #714 dnia: Grudnia 29, 2011, 18:04:51 »
    Z gry:
    (click to show/hide)
    Jak widać trzeba poprawić skining.
    Pozdrawiam.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #715 dnia: Grudnia 29, 2011, 18:18:33 »
    Mnie się wydaje czy z pod czapek wystają włosyyy???
    Dorobiłeś do czapek fryzury???

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #716 dnia: Grudnia 29, 2011, 18:20:55 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:07:56 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #717 dnia: Grudnia 29, 2011, 18:22:21 »
    Szlachta raczej miała krótkie włosy, które nie wystawały z pod nakrycia głowy.
    Moim zdaniem nadal wyglądają trochę bajkowo. Poza tym dałoby radę zrobić skrypt, który by brudził ubrania?

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #718 dnia: Grudnia 29, 2011, 18:22:50 »
    No i szlachta długaśnych włosów nie miała. :P
    Sława!

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #719 dnia: Grudnia 29, 2011, 18:25:01 »
    Bump mappy są ewidentnie do poprawy, co widać zwłaszcza na żółtej delii. Są zbyt silne i odwrócone.

Przy okazji... czy tylko mnie drażni ta pierwsza czapeczka, która wygląda, jakby była uszyta z Nicości Absolutnej lub Czarnej Dziury? ;)