Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 381502 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #270 dnia: Czerwca 25, 2011, 15:38:40 »
    Faktycznie ta kamizelka wygląda jak namalowana na tym gościu. Albo zróbcie po prostu model tej kamizelki (wytłoczenie wtym miejscu powinno wystarczyć), albo wzmocnijcie normalkę. No i skóra na kalcie zbyt różni się od skóry na szyi i twarzy.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #271 dnia: Czerwca 25, 2011, 16:16:40 »
    A ja nie mam wrażenia jakby to była wyłącznie tekstura. Bardzo mi się podoba wygląd ogólny turków;)

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #272 dnia: Czerwca 25, 2011, 16:55:24 »
    Zobaczycie w następnej wersji jak to będzie wyglądało w grze, bo screen jest robiony na laptopie z 256MB ramową grafiką(trochę już stary model).
    A w grze nie odnosiłem wrażenia by kamizelka była mało uwidoczniona, ale mogłem się zapatrzyć w model i tego nie widzieć.
    Pozdrawiam.

EDIT:
    Rzeczywiście ta kamizelka wyglądana płasko, to wina za słabego cienia kamizelki na ciele i nie wytłoczenia tej kamizelki na modelu.
    Wyszło to trochę z lenistwa trochę z oszczędności.
    W najbliższym czasie to poprawie, mam nadzieję że przed łątką.
    Pozdrawiam
    Bartek
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2011, 12:54:20 wysłana przez b@rtu$ »

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #273 dnia: Czerwca 27, 2011, 23:44:48 »
    Ponownie muszę zacząć narzekać na siłę husarii. Kopie husarii (i spahisów) są zdecydowanie za silne, przez co, mimo iż jednostka występuje w grze, to istnieje nieoficjalna umowa, że nie należy grać husarią. I większość ludzi jej przestrzega, przez co mod traci sporo ze swojego klimatu... Gdyby mocno osłabić kopie, np. poprzez zablokowanie normalnego ataku, a zostawienie tylko z przysiadu i to z długim czasem ładowania, to ponownie możnaby grać tą wspaniałą jednostką. Aktualnie jeśli ktoś gra jako husarz, to rozgrywka automatycznie traci sens, bo druga drużyna praktycznie nie ma szans. Czasami trzeba zrezygnować z poprawności historycznej na rzecz grywalności. Niestety przez husarię, muszę stwierdzić, że WFAS to jeden z najbardziej niezbalansowanych modów do Warbanda.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline shady

• Użytkownik
    « Odpowiedź #274 dnia: Czerwca 28, 2011, 07:01:45 »
    (click to show/hide)

Historycznie husaria byla silna jednostką.
    Moim zdaniem wszystkie cechy husarii w grze są trafne i nie ma co zmieniać.

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #275 dnia: Czerwca 28, 2011, 08:00:21 »
    Ponownie muszę zacząć narzekać na siłę husarii. Kopie husarii (i spahisów) są zdecydowanie za silne, przez co, mimo iż jednostka występuje w grze, to istnieje nieoficjalna umowa, że nie należy grać husarią. I większość ludzi jej przestrzega, przez co mod traci sporo ze swojego klimatu... Gdyby mocno osłabić kopie, np. poprzez zablokowanie normalnego ataku, a zostawienie tylko z przysiadu i to z długim czasem ładowania, to ponownie możnaby grać tą wspaniałą jednostką. Aktualnie jeśli ktoś gra jako husarz, to rozgrywka automatycznie traci sens, bo druga drużyna praktycznie nie ma szans. Czasami trzeba zrezygnować z poprawności historycznej na rzecz grywalności. Niestety przez husarię, muszę stwierdzić, że WFAS to jeden z najbardziej niezbalansowanych modów do Warbanda.
    Już pisaliśmy że zablokujemy normalny atak.
    Pozdrawiam
    Bartek

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #276 dnia: Czerwca 28, 2011, 08:37:06 »
    Nie mogę się zgodzić. Późnym wieczorem na Niedzielnej zbiórce było 4-6 osób(wahało się). Polska vs. Kozacy.
    Ja grałem kozakami.
    Mapa - dolina.
    Mogłoby się wydawać, że idealna sytuacja dla Husarii, prawda? I owszem, wszyscy trzej grający Polską wybrali Husarię, a mimo to, kozakom rejestrowym na koniach(w tym oczywiście Mnie) udawało się wygrywać. Fakt, husarska kopia jest zabójczą bronią, ale przy odpowiedniej taktyce, pomyślunku i wprawie można ją pokonać.

Jeśli husarz nie może Cię dogonić albo wymanewrować a Ty masz pistolet(lub znacznie lepiej, łuk) z zapasem amunicji i umiesz strzelać to Husarz ma małe szanse by wygrać.

Często nawet udawało mi się zrabować husarską kopię z pola bitwy, wtedy Polacy byli bezsilni. Miałem przewagę ogniową(dobry pistolet), w walce na trochę mniejszy dystans oraz (najwyraźniej) w umiejętnościach.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #277 dnia: Czerwca 28, 2011, 10:36:45 »
    Wracając do kopi husarskiej, ja przede wszystkim zablokował bym normalny atak by nie można było używać jej pieszo... Każdego konnego wtedy można ściągnąć bez problemu...
    Pozdrawiam
    Bartek

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #278 dnia: Czerwca 28, 2011, 16:19:54 »
    Wracając do kopi husarskiej, ja przede wszystkim zablokował bym normalny atak by nie można było używać jej pieszo... Każdego konnego wtedy można ściągnąć bez problemu...
    Pozdrawiam
    Bartek
    Jak najbardziej popieram.
    To samo chyba powinno dotyczyć kopii Turków. ;)

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #279 dnia: Czerwca 28, 2011, 17:06:02 »
    Mam kilka pytań.
    Dlaczego tak mało osób gra w tego moda, najczęściej na serwerze jest  0/64
    Czy jest sens tworzenia moda, jeżeli wyszło już coś podobnego ?

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #280 dnia: Czerwca 28, 2011, 18:27:07 »
    WFaS to popularny mod lecz niestety posiada małą liczbę graczy.
    Gracze Warbanda bardziej wolą WFaS od Dzikich Pól
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #281 dnia: Czerwca 28, 2011, 18:31:14 »
    Jak najbardziej popieram.
    To samo chyba powinno dotyczyć kopii Turków. ;)
    Tak będzie.
    Mam kilka pytań.
    Dlaczego tak mało osób gra w tego moda, najczęściej na serwerze jest  0/64
    Czy jest sens tworzenia moda, jeżeli wyszło już coś podobnego ?
    Ponieważ mod jest jeszcze w fazie bety.
    Bo tak, a tak na poważnie to widząc oficjalny dodatek, ludzie i tak pewnie będą grać w naszego moda. Chyba że go nie skończymy.

WFaS to popularny mod lecz niestety posiada małą liczbę graczy.
    Gracze Warbanda bardziej wolą WFaS od Dzikich Pól
    Trochę słabo rozreklamowaliśmy moda na taleworlds i przez to polegliśmy.

Pozdrawiam.
    Bartek.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #282 dnia: Czerwca 28, 2011, 18:32:58 »
    Problemem tego moda jest słaba promocja. Wynika ona z braku reklamy, a brak reklamy na TW wynika z braku subforum. A brak subforum wynika ze sprzeczności moda z interesami TW, proste.

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #283 dnia: Czerwca 28, 2011, 20:52:32 »
    Problemem tego moda jest słaba promocja. Wynika ona z braku reklamy, a brak reklamy na TW wynika z braku subforum. A brak subforum wynika ze sprzeczności moda z interesami TW, proste.
    A ktoś chociaż próbował postarać się o subforum? Bo jeśli chcielibyśmy takowe, to musielibyśmy ostro wziąć się za dyskutowanie w aktualnym temacie moda, by było widać, że jest zainteresowanie.
    W końcu jeśli temat moda jest półmartwy to poco dawać cały dział?

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #284 dnia: Czerwca 28, 2011, 22:11:05 »
    Proponuję ruszyć stary temat na TW: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,14261.300.html
    Ja sam też wrzucę tam kilka screenów wkrótce. Myślę że nowego zakładać nie ma sensu.

Pozdrawiam.
    Bartek