Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Która część heroesów podoba Ci się najbardziej?

Heroes 1
    1 (0.5%)
    Heroes 2
    5 (2.3%)
    Heroes 3
    140 (65.7%)
    Heroes 4
    23 (10.8%)
    Heroes 5
    39 (18.3%)
    Żadna :p
    5 (2.3%)

Głosów w sumie: 210

Autor Wątek: Seria Heroes of Might and Magic  (Przeczytany 43237 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Odp: Seria Heroes of Might and Magic
    « Odpowiedź #165 dnia: Sierpnia 20, 2012, 15:47:06 »
    Mi się nie podobała żadna część. Ogólnie prawie żadna turówka do gustu mi nie przypadła.
    Przypominam sobie teraz, że prawie każdy kto lubi z moich znajomych serie Hirołsów nie lubi Gothica, i na odwrót.
    Dziwne... :P

Ja tez lubie Gothica i nie lubie "Hirołsów"
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #166 dnia: Sierpnia 20, 2012, 19:15:06 »
    Trójka była The Best, zwłaszcza że działała nawet na słabym kompie dość płynnie.

Do dziś czasami sobie w nią popykam.
    Zaraz po trójce bardzo polubiłem piątkę.
    Czwórka była do dupy za przeproszeniem.
    W jedynkę i dwójkę nigdy nie zagrałem.

A szóstka to niewypał, aczkolwiek po kilku patchach grałem w nią prawie z taką przyjemnością, jaką w Gothic: Zmierz Bogów (czytaj. znikomą)
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #167 dnia: Sierpnia 20, 2012, 20:15:18 »
    Takie pytanie - da się zwiększyć rozdzielczość H3 samej? Bo wiem że z dodatkami da się.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #168 dnia: Sierpnia 20, 2012, 22:06:42 »
    Obawiam się, że nie. Musiałbyś pogrzebać w plikach głównych gry, albo pobrać WideScreen moda (nie jestem pewien tylko, czy WS mod będzie zgodny z H3, ale cóż, na większość starych gier działa).
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Kolega

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #169 dnia: Października 05, 2012, 21:45:08 »
    Jak dla mnie te prawdziwe heroes'y skończyły się na 3 części . Ta cukierkowa grafika w HoMM V i VI tylko odstrasza D:

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    « Odpowiedź #170 dnia: Lipca 26, 2013, 23:16:04 »
    Jak dla mnie te prawdziwe heroes'y skończyły się na 3 części . Ta cukierkowa grafika w HoMM V i VI tylko odstrasza D:

Cóż co do piątki to sie zgodzę ale co do 6 już nie.

już myślałem że nikt nie założył tematu o hirosah ale do rzeczy ja zaczołem grać od II i podobnie jak ktoś wczesniej to była jedna w pierwszych gier jakie grałem na kompie ale średnio mi sie podobał III była super IV słaba V taka soie a co do VI mam mieszane uczucia.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #171 dnia: Lipca 27, 2013, 01:08:16 »
    Nie wiem co Wam sie nie podoba w IV... Według mnie hejtujecie ją bo jest trudniejsza niż III.
    W III rozwija sie zamek "na pałe" i nie ma zbytnio ogarnięcia taktycznego. W czwórce już trzeba myśleć i być elastycznym, dopasować się do wroga i sytuacji.. I są lepsze umiejętności dla herosów.
    (click to show/hide)

Offline Piastun

• Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #172 dnia: Lipca 27, 2013, 09:44:51 »
    Mylisz się. Zamku "na pałe" nie rozwija się w żadnym wypadku, tylko zależnie od sytuacji. Jeśli masz mało złota dążysz do jak najszybszej budowy kapitolu. Jeśli spodziewasz się inwazji rozbudowujesz zamek (mury, wieże, fosa) oraz budynki produkujące jednostki o dużej wytrzymałości i jednostki strzelające. Jeśli twój bohater jest magiem rozbudowujesz gildię oraz wszystkie budynki wspomagające gildię (np. forteca). Rozbudowa zamku losowa jest możliwa tylko w tedy jeśli nie musisz się spieszyć i nie masz przeważającej liczby wrogów.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #173 dnia: Lipca 27, 2013, 14:30:36 »
    No właśnie NIE. Do kapitolu każdy dąży na samym początku, potem do cytadeli i zamku bo zwiększają przyrost. W czwórce natomiast one dają TYLKO obrone zamku więc to tam sie do sytuacji dostosowujesz. Potwory robi się po kolei aby surowce pozwolą. H3 to tylko rush jednostkami. No offence, ale po prostu w H4 taktyka [jeśli tak można nazwać rozbudowywanie zamku zależnie od sytuacji (Niektóre jednostki są lepsze na jedne frakcje inne na inne.)] ma większe znaczenie. Zasłanianie ważniejszych jednostek (bohaterów) jakimś gunwem co sie na mapie świata przypałętało do nas, unieszkodliwianie czasowe wrogów i pozbawianie przeciwnika możliwości ucieczki z pola bitwy (zabicie bohatera). Oczywiście w h3 możesz się bawić w taktyka i sobie wmawiać że to ma jakiś sens, jednak mija się to z celem.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2013, 14:41:29 wysłana przez Gregoriian »
    (click to show/hide)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #174 dnia: Lipca 27, 2013, 14:44:23 »
    Mylisz się. Zamku "na pałe" nie rozwija się w żadnym wypadku, tylko zależnie od sytuacji. Jeśli masz mało złota dążysz do jak najszybszej budowy kapitolu. Jeśli spodziewasz się inwazji rozbudowujesz zamek (mury, wieże, fosa) oraz budynki produkujące jednostki o dużej wytrzymałości i jednostki strzelające. Jeśli twój bohater jest magiem rozbudowujesz gildię oraz wszystkie budynki wspomagające gildię (np. forteca). Rozbudowa zamku losowa jest możliwa tylko w tedy jeśli nie musisz się spieszyć i nie masz przeważającej liczby wrogów.

Za każdym razem najpierw buduję kapitol, jak się przepieprzy kasę na głupoty, nie na kapitol to później jest problem z kupowaniem lepszych jednostek.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #175 dnia: Lipca 27, 2013, 17:46:02 »
    Nie wiem co Wam sie nie podoba w IV... Według mnie hejtujecie ją bo jest trudniejsza niż III.
    W III rozwija sie zamek "na pałe" i nie ma zbytnio ogarnięcia taktycznego. W czwórce już trzeba myśleć i być elastycznym, dopasować się do wroga i sytuacji.. I są lepsze umiejętności dla herosów.
    Czwórka też mi się podoba, ale trzecia część lepsza - więcej zamków, ulepszanie jednostek itp. W trójce bardzo rzadko narzekałem na brak kasy, a w czwórce to nieczęsto mi starczyło na wszystkie jednostki. W dwójce i jedynce... Tam to masakra z finansami.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #176 dnia: Lipca 27, 2013, 19:40:47 »
     Mnie się obie podobają 3 jak i 4. W czwórce jest baaardzo rozwinięty ,,maszynopis,, w kampaniach, więc jak komuś się nie chce czytać to go boli ;) Nie wiem, jak dla mnie te całe ulepszanie jednostek to trochę sztuczne wydłużanie rozbudowy się wydawało, lecz z drugiej strony, dawało to 2 razy więcej nowych stworzeń, a i jest na czym oko zawiesić. Taktyka jest w obu. Weź sobie hard poziom, małą mape w h3. Wróg podejdzie pod ciebie tak szybko, ze nim zdążysz wybudować kapitol i siedliska, to pierw błagasz o zamek, by cię ochroniły 3 wieże i silne mury przed nawałnicą wroga xD W h4 można było rozwalić całą armię wroga samym bohaterem jak był silnym wojownikiem, znający czary grupowe. Hehe. Albo lubiłem łazić samym barbarianem z cyklopami/nekromanta z wampirami ^^

Offline Piastun

• Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #177 dnia: Lipca 27, 2013, 22:35:45 »
    Tak, zgadza się. Bez kapitolu nie dasz sobie rady na dłużą metę, w końcu dopadnie cię kryzys finansowy. U ludzi nie wiem czemu nigdy nie brałem gryfów. Chyba że miałem już całe miasto na maxa rozwinięte i miałem ogrom złota. Trójka ma swój klimat i to daje jej taką wysoką ocenę. Jak już ktoś tu napisał V ma za bardzo cukierkową grafikę.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #178 dnia: Lipca 28, 2013, 00:54:31 »
    W h4 można było rozwalić całą armię wroga samym bohaterem jak był silnym wojownikiem, znający czary grupowe. Hehe. Albo lubiłem łazić samym barbarianem z cyklopami/nekromanta z wampirami ^^

To jest miód tej gry właśnie, w końcu to bohater a nie jakiś tam byle czarny smok :P Jednak zanim takiego bohatera sie zrobi to troche mija i czasami wróg zdąży się wyeliminować :(
    (click to show/hide)

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #179 dnia: Lipca 28, 2013, 01:33:26 »
    Tak, zgadza się. Bez kapitolu nie dasz sobie rady na dłużą metę, w końcu dopadnie cię kryzys finansowy. U ludzi nie wiem czemu nigdy nie brałem gryfów. Chyba że miałem już całe miasto na maxa rozwinięte i miałem ogrom złota. Trójka ma swój klimat i to daje jej taką wysoką ocenę. Jak już ktoś tu napisał V ma za bardzo cukierkową grafikę.

Gryfy to akurat jedna z najlepszych jednostek swojego poziomu, o ile nie najlepsza...