Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Która część heroesów podoba Ci się najbardziej?

Heroes 1
    1 (0.5%)
    Heroes 2
    5 (2.3%)
    Heroes 3
    140 (65.7%)
    Heroes 4
    23 (10.8%)
    Heroes 5
    39 (18.3%)
    Żadna :p
    5 (2.3%)

Głosów w sumie: 210

Autor Wątek: Seria Heroes of Might and Magic  (Przeczytany 43191 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria Heroes of Might and Magic
    « Odpowiedź #150 dnia: Maja 28, 2012, 18:01:27 »
    Własnie !

Jakie jest wasze zdanie, Magia czy Miecz?

Ja tam zawsze bohatera jednego robiłem na woja, drugiego do podróż, trzeciego do obrony miast a kolejne to wypierdki noszące itemy i jednostki.

Nigdy nie robiłem w sumie bohatera maga.. widziałem już parę razy co magia potrafi jednak chyba siłka jest lepsiejsza.
    Retarded are everywhere

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #151 dnia: Maja 28, 2012, 18:33:54 »
    magia jest przekozaczona na początku rozgrywki, kiedy taki na przykład Syolmirowski łancuch błyskawic praktycznie sam rozprawia się z grupami pilnującymi kopalni. Za to w late game'ie moim zdaniem miecz przewyższa magię. Jednakże twórcy dość dobrze wyśrodkowali te dwie drogi. Grając wojownikiem zawsze kupowałem księgę czarów, w końcu po coś troche many się ma. A teleport do miasta czy przywołanie okrętu piechotą nie chodzi.

Offline Lutter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #152 dnia: Maja 28, 2012, 18:34:22 »
    Tutaj powiem o H3.
    Moc. Również nie robiłem nigdy bohaterów-magów, z czasem nawet wojownik może posługiwać się przydatnymi czarami dzięki artefaktom. Natomiast bonusy ataku i obrony są przydatne dla armii, co w połączeniu z umiejętnościami bojowymi [jak łucznictwo, płatnerz itp.] daje bardzo dobre rezultaty.
    Zwykle robiłem jednego głównego bohatera, którego starałem się wyposażyć zarówno w umiejętności bojowe, logistykę a także jedną ze szkół magicznych. Oprócz tego od jednego do kilku bohaterów pomocniczych, nastawionych na wsparcie militarne, oraz bohaterowie broniący miast tudzież ważnych punktów [portale, gdy jeszcze nie odkryłem co jest po drugiej stronie lub był to wylot jednostronnego portalu]. 

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #153 dnia: Maja 28, 2012, 22:48:58 »
    Jeśli chodzi o H5, to ja wolę magię. Ale nie zawsze. Po pierwsze bohater musi dysponować dużą wiedzą i siłą czarów. Ja preferuję Magię Mroku. Jak się pofarci i dorwie się Hipnozę (albo przynajmniej Szał), to im liczniejsza armia wroga, tym lepiej.
    Ach te epickie walki z kilkukrotną przewagą gracza komputerowego ...
    Magia Przywołania - całkiem niezła. Widmowe zastępy to według mnie najlepszy czar tej szkoły.
    Wymaksowana Magia Zniszczenia, to także bardzo potężne narzędzie. Wzmocniona Implozja, miodzio. Gdy grałem kampanię Raelagiem (Mrocznym Elfem), to kładłem wszystko na Magię Zniszczenia, i grało się świetnie.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #154 dnia: Maja 29, 2012, 07:40:26 »
    mam H5 ale jakoś nie ciągnie mnie do tej gry...

W H3 moje ulubione zaklęcia to:
    Ogień: szaleństwo? - nie wiem czy nie pomyliłem nazwy - efekt taki, że jednostka atakuje najbliższą, na mistrzu 3 jednostki. Oślepienie -  świetne do wyeliminowania najniebezpieczniejszych oddziałów.
    Woda - klonowanie? - zdublowanie najsilniejszego oddziału piękna sprawa :)
    Ziemia - spowolnienie, tarcza, implozja, powrót do zamku - chyba najlepsza szkoła
    Powietrze - portal, piorun, łańcuch piorunów, przyspieszenie.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #155 dnia: Sierpnia 10, 2012, 09:52:32 »
    Muszę troszkę odkopać temat bo mam pewien problem z grą Heroes III

Wczoraj postanowiłem sobie rozegrać kampanię Niech żyje królowa. No i pierwsza misja zdana, wszystko elegancko. Była wiadomość że czterech moich najlepszych bohaterów przejdzie do następnego etapu itp. Tylko że kolejny etap rozgrywam bohaterami z.... Inferno. Co prawda mam czterech bohaterów, ale mają się oni nijak do poprzedniej misji. Więc pytam czy to normalne że tak to wygląda, czy ja coś robię źle?
    No i troszkę dziwnie ratuje się Erathię grając Inferno... :P
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #156 dnia: Sierpnia 10, 2012, 11:19:37 »
    Muszę troszkę odkopać temat bo mam pewien problem z grą Heroes III

Wczoraj postanowiłem sobie rozegrać kampanię Niech żyje królowa. No i pierwsza misja zdana, wszystko elegancko. Była wiadomość że czterech moich najlepszych bohaterów przejdzie do następnego etapu itp. Tylko że kolejny etap rozgrywam bohaterami z.... Inferno. Co prawda mam czterech bohaterów, ale mają się oni nijak do poprzedniej misji. Więc pytam czy to normalne że tak to wygląda, czy ja coś robię źle?
    No i troszkę dziwnie ratuje się Erathię grając Inferno... :P

Spróbuj zagrać rozdział od nowa. Wiem że to może nużyć, ale może coś da.

Offline Haller

• Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Sierpnia 10, 2012, 16:29:02 »
    Hmmm, niestety nic a nic to nie dało. Tylko tym razem w misji Anioły gram umarlakami... :P
    No nic spróbuję tak to przejść, chociaż to dziwne, bo niby po co w poprzedniej misji miałbym zbierać taką masę artefaktów które się znajdowały na mapie?

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #158 dnia: Sierpnia 11, 2012, 11:24:32 »
    O ile pamiętam, to twoi najmocniejsi bohaterowie będą w OSTATNIEJ misji kampanii. A to z innymi bohaterami... ja przechodziłem tą mapę fortecą (magami). Głupio, zawsze mamy bohaterów innej frakcji, ale to pewnie dlatego, żeby nie nudzili nas ciągle tymi samymi. Kto by to wiedział...

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    • Za Imperium! DaRKsIDer is BACK!
    « Odpowiedź #159 dnia: Sierpnia 11, 2012, 17:10:43 »
    Mi się nie podobała żadna część. Ogólnie prawie żadna turówka do gustu mi nie przypadła.
    Przypominam sobie teraz, że prawie każdy kto lubi z moich znajomych serie Hirołsów nie lubi Gothica, i na odwrót.
    Dziwne... :P

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #160 dnia: Sierpnia 11, 2012, 18:34:08 »
    Mi się nie podobała żadna część. Ogólnie prawie żadna turówka do gustu mi nie przypadła.
    Przypominam sobie teraz, że prawie każdy kto lubi z moich znajomych serie Hirołsów nie lubi Gothica, i na odwrót.

Są gusta i guściki. Ja zaś lubię obie gry.

Offline Haller

• Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Sierpnia 11, 2012, 18:46:35 »
    Obie gry są świetne. Ale w obu przypadkach prawdziwymi grami są te stare, klasyczne wersje. Nowe odsłony to chłam.
    Co do mojego problemu kampanii, to już sobie z tym poradziłem. Wprawdzie nie wiem jak, po prostu ponownie zainstalowałem i przeszedłem pierwszą misje. W kolejnych miałem już odpowiednich bohaterów :)

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #162 dnia: Sierpnia 12, 2012, 09:55:53 »

Obie gry są świetne. Ale w obu przypadkach prawdziwymi grami są te stare, klasyczne wersje. Nowe odsłony to chłam.

Są gusta i guściki.

... No właśnie. Z "Hirołsów" najbardziej przypadła mi piątka. Na poziomie Heroicznym jest niezwykle trudna (wyrywam sobię włosy z głowy w drugiej misji przedostatniej kampanii), grafika trochę może bajkowa, ale mi się podoba.

A co do Gothiczków, to uważam, że wszystkie części były kapitalne (nie mówię o Arcanii, w którą nie dane mi było zagrać). Trójka też mi się podobała. Nołlajfiłem w nią długo, jednak bez patchy, to lekka kaszana.

Offline maknow1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Sierpnia 14, 2012, 15:10:59 »
    Witam
    Zaznaczyłem Heroes 3, jak dla mnie najlepszą część. Według mnie 4 też była bardzo ciekawa, może nie jako kontynuacja ale jako bardzo fajna gra z ciekawymi nowymi możliwościami. 5 też ujedzie ale za cukierkowa grafika jak dla mnie. W 6 osobiście nie grałem ale widziałem ją. Jak dla mnie żadna z nią robota. Co do 1 i 2 to sie nie wypowiem, za mało w nie grałem, całą uwagę przykuła 3 ;)
    Pozdrawiam
    Bóg, Honor, Ojczyzna !

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #164 dnia: Sierpnia 20, 2012, 15:35:26 »
    Witam
    jak dla mnie najlepszą część. Według mnie 4 też była bardzo ciekawa,

4!? Te krzywe pole bitwy... to wygląda jak by się na ukos walczyło co mnie totalnie dobija.

Ale o gustach się nie dyskutuje ;)

Ja tam lubie jedno i drugie xD