Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646158 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2850 dnia: Kwietnia 28, 2016, 15:14:32 »
    Jeśli to sa screendhoty to wrzuć je np. na imgur czy inną stronę hostingową obrazków, bo nikt nie będzie pobierał jakiegoś archiwum

Offline King Hed

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2851 dnia: Maja 02, 2016, 13:10:21 »
    Witam mam pytanie co do tego moda(jak zły temat to proszę o przekierowanie.)
    Jakim modem zmienić eq  wojowników pendoriańskich?I jak to zrobić?
    Bo przyznajcie Wojownicy nawet na max. ulepszeniu maja słaby sprzęt.
    Hed

Offline rasterus

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2852 dnia: Maja 02, 2016, 14:21:40 »
    Morgh's M&B WB/WFAS Editor - możesz zmienić co chcesz. Nie trzeba żadnego modu.

Offline LetoHess

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2853 dnia: Maja 02, 2016, 23:03:56 »
    witam. Czy do moda istnieje spolszczenie? Widziałem że na wcześniejszych stronach pisali że prace nad spolszczeniem trwają, ale temat nagle zamilkł. Może ktoś ma jakieś info na temat tego spolszczenia? :) Z góry dziękuję :)

Offline Bartholomaios

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2854 dnia: Maja 02, 2016, 23:49:40 »
    Z tego co wiem to spolszczenie jest ale do wersji 3.6. Do nowszych wersji nie ma. Ktoś tu na forum chyba nawet wgrywał je do 3.7 ale nie działało jak należy, za dużo zmian w nowych wersjach.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Offline rasterus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2855 dnia: Maja 03, 2016, 01:02:31 »
    I nie ma sensu robić teraz spolszczenia do 3.7. Szykuje się następna wersja.

Mam wgraną wersję od 3.6 na 3.7. Ogólnie w miarę działa, problem jest, że pojawiają się kwiatki typu, że zamiast imienia jakiegoś lorda lub nazwy oddziału pojawia się data. Jak pojawi się wersja 3.8 to może jak znajdę czas wezmę się za tłumaczenie. W obecnym (sorry Huth) nie podobają mi się m.in. nazwy oddziałów, bo są za długie i w bitwie zasłaniają sporo miejsca.

Offline Bartholomaios

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2856 dnia: Maja 03, 2016, 09:16:35 »
    Data zamiast nazwy lorda pojawiała mi się po dłuższym czasie i na 3.6. Co do spolszczenia 3.8 jeżeli zrobisz to i ja się może skuszę i trochę pogram. Bardzo zachęcam. :-)

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2857 dnia: Maja 03, 2016, 10:26:32 »
    Takiego błędu z datą nigdy nie miałem...
    spolszczaliście popa już na rozpoczętej kampanii?
    Możliwe też, że to byli jacyś lordowie co zmienili frakcję i coś się wtedy wali.

W obecnym (sorry Huth) nie podobają mi się m.in. nazwy oddziałów, bo są za długie i w bitwie zasłaniają sporo miejsca.
    Prawie że w ogóle nie zwracałem uwagi na długości nazw, chodziło o to, żeby przetłumaczyć to jakoś. Niestety w polskim opisowym języku trzeba dodawać przeróżne końcówki i przedrostki, żeby było poprawnie, w angielskim jedno słowo może być czasownikiem, rzeczownikiem, przymiotnikiem i przysłówkiem :P

Offline LetoHess

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2858 dnia: Maja 03, 2016, 13:27:16 »
    ok, dziękuję za odpowiedzi :)

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2859 dnia: Maja 03, 2016, 14:34:35 »
    Witam wszystkich!!!

Po długiej przerwie postanowiłem wrócić do Popa...Jestem wasalem Revensternu...Czy ktoś mi powie jak założyć Zakon gryfa będąc wasalem? Spotkałem tego Sir Darlion z Pendoru ale on jest pretendentem do tronu Sarleonu. Czy jest jakaś możliwość założyć zakon bez niego?  Mam Qualis gema ale założyć zakonu nie mogę.

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #2860 dnia: Maja 03, 2016, 16:35:45 »
    Jeżeli masz spolszczoną wersję, to przy robieniu postaci wybierz sobie za cel wyruszenia do Pendoru chęć bogactwa i przygód, cz jakoś tak. Wtedy dostajesz "traita" na robienie zakonu gryfa.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2861 dnia: Maja 03, 2016, 17:54:45 »
    Jeżeli masz spolszczoną wersję, to przy robieniu postaci wybierz sobie za cel wyruszenia do Pendoru chęć bogactwa i przygód, cz jakoś tak. Wtedy dostajesz "traita" na robienie zakonu gryfa.
    Tylko ja jestem wasalem i mam już 400 dzień w grze. Nie ma innego sposobu?

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #2862 dnia: Maja 03, 2016, 19:45:36 »
    Na starej wersji można było z qualisem. Ale dopóki jesteś wasalem kogokolwiek to nawet nie ma sensu szkolić gryfitów, ponieważ robi się ich z pendorskich rycerzy. I dopóki przynależysz do kultury Ravensternu no to mamy trochę przykrą sprawę.

Offline rasterus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2863 dnia: Maja 03, 2016, 22:47:57 »
    Prawie że w ogóle nie zwracałem uwagi na długości nazw, chodziło o to, żeby przetłumaczyć to jakoś. Niestety w polskim opisowym języku trzeba dodawać przeróżne końcówki i przedrostki, żeby było poprawnie, w angielskim jedno słowo może być czasownikiem, rzeczownikiem, przymiotnikiem i przysłówkiem :P

To jest jeden z największych problemów tłumaczeń, odpowiednie dać rzeczy słowo. Jest to też problem osób tworzących interfejsy do różnych programów, żeby było wiadomo o co chodzi, a jednocześnie napis na ikonce nie zajmował 30 znaków. Jest też kilka błędów innych w tłumaczeniu, np rolnik w tawernie szukający pomocy. Rozumiem, że przyjąłeś, że chłop to nazwa typu jednostki i nie chciałeś powtarzać, ale można np dać też włościanin. Rolnik to dość nowoczesne słowo i nie pasuje klimatycznie.

P.S. Zauważyłem  jedną rzecz. Nie da się poślubić żadnej niewiasty po zostaniu władcą i jeśli wybranka jest z własnej frakcji. Nie organizowane są uczty. Jeśli ktoś chce brać ślub to albo jako wasal albo trzeba szukać żony w innych frakcjach. To jest pewnie jakiś bug modułu, brak organizacji uczt we frakcji gracza.
    « Ostatnia zmiana: Maja 05, 2016, 03:58:23 wysłana przez rasterus »

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2864 dnia: Maja 08, 2016, 20:12:04 »
    Jak można oddać posiadaną wioskę będąc wasalem? Próbowałem nawet przez menu oszustw ale nie mam nigdzie takiej opcji. Dodam że mam miasto i trzy wioski a chcę się pozbyć tych wiosek.