Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646269 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TheDuDuS

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #2340 dnia: Grudnia 07, 2013, 09:16:02 »
    Witam.
    Mam pewne pytanko, ponieważ nie jestem doświadczonym graczem M&B ale też i tego moda.
    Jak polepszyć sobie relacje z różnymi zakonami ?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2341 dnia: Grudnia 07, 2013, 09:50:13 »
    Witam.
    Mam pewne pytanko, ponieważ nie jestem doświadczonym graczem M&B ale też i tego moda.
    Jak polepszyć sobie relacje z różnymi zakonami ?

Z góry dzięki za odpowiedź.
    wykonuj dla nich zadania pomagaj w walkach

Offline TheDuDuS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2342 dnia: Grudnia 07, 2013, 13:44:35 »
    tylko że na początku ma się chyba z nimi -10 i jak to poprawić ?

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2343 dnia: Grudnia 07, 2013, 13:50:27 »
    tylko że na początku ma się chyba z nimi -10 i jak to poprawić ?
    pisałem już pomagaj, im w walkach jest jeszcze jeden sposób, kiedy masz miasto - zamek, to, kiedy założysz ten zakon, z którym masz -10, to automatycznie spadnie ci na 0

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2344 dnia: Grudnia 11, 2013, 18:18:16 »
    Czy jest jakaś sprawdzona metoda na rekrutowanie lordów. Z kim nie zagadam to psioczy na swojego króla, czuł by się lepiej w moim towarzystwie, był by przy mnie bezpieczniejszy a i tak żaden się nie dołącza:/... Wszystkim to samo powtarzam bo jak zmieniałem to narzekali, że mówię każdemu to co chce usłyszeć.
    Prawa do rządzenia mam 90+, jestem w dobrych stosunkach z zaczepianymi lordami i nawet cheatem dałem sobie perswazję 10 i nadal to samo.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2345 dnia: Grudnia 11, 2013, 18:30:45 »
    Czy jest jakaś sprawdzona metoda na rekrutowanie lordów. Z kim nie zagadam to psioczy na swojego króla, czuł by się lepiej w moim towarzystwie, był by przy mnie bezpieczniejszy a i tak żaden się nie dołącza:/... Wszystkim to samo powtarzam bo jak zmieniałem to narzekali, że mówię każdemu to co chce usłyszeć.
    Prawa do rządzenia mam 90+, jestem w dobrych stosunkach z zaczepianymi lordami i nawet cheatem dałem sobie perswazję 10 i nadal to samo.
    Ja miałem to samo ale w FAQ jest napisane "Trzeba wrogiego lorda schwytać, a następnie porozmawiać z nim i zaproponować mu dołączenie do twojego państwa. Aby lord przeszedł na twoją stronę wymagane jest minimum +7 w relacjach z danym lordem". Nie wiem czy to działa ale możesz spróbować ja osobiście tego nie testowałem.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2346 dnia: Grudnia 11, 2013, 20:47:17 »
    To w PoPie można było rekrutować pojmanych lordów? Pamiętam, że gdzieś była ta opcja ale tyle tych modów było i tak dawno temu:D... Zaraz sprawdzę. Oby to był Pop;d.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2347 dnia: Grudnia 11, 2013, 23:23:27 »
    To w PoPie można było rekrutować pojmanych lordów? Pamiętam, że gdzieś była ta opcja ale tyle tych modów było i tak dawno temu:D... Zaraz sprawdzę. Oby to był Pop;d.
    No przecież to już jest od jakiejś wczesnej wersji PoPa na starego M&B. W FAQu jest napisane co i jak.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2348 dnia: Grudnia 11, 2013, 23:38:53 »
    Wiem, wiem;]. Po prostu wracam do warbanda po dłuuugiej przerwie i już nie bardzo pamiętam co w którym modzie było.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2349 dnia: Grudnia 12, 2013, 07:46:06 »
    Wiem, wiem;]. Po prostu wracam do warbanda po dłuuugiej przerwie i już nie bardzo pamiętam co w którym modzie było.
    Nie chcę być złośliwy ale poczytaj sobie http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1825.msg108046#msg108046

Offline kfilich

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2350 dnia: Grudnia 12, 2013, 11:17:57 »
    A ja właśnie się ostro zdenerwowałem. Przegrałem dwie bitwy i straciłem pechem dwa qualis gemy, które zbierałem na armię noldorów.

Don't worry, be happy!

Jest jakiś sposób na cheatowanie qualisa? Chcę je odzyskać, bo mam w tej chwili załamkę... Zaraz poszukam :/

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2351 dnia: Grudnia 12, 2013, 13:16:11 »
    A ja właśnie się ostro zdenerwowałem. Przegrałem dwie bitwy i straciłem pechem dwa qualis gemy, które zbierałem na armię noldorów.

Don't worry, be happy!

Jest jakiś sposób na cheatowanie qualisa? Chcę je odzyskać, bo mam w tej chwili załamkę... Zaraz poszukam :/
    Wpisz pod czas gry CHEATMENU i tam sobie poszukaj
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2013, 17:40:00 wysłana przez mk1 »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2352 dnia: Grudnia 12, 2013, 17:29:30 »
    no nie w samym cheatmenu, ale po jego aktywacji przez menu obozu i przeglądarkę itemów
    Granie w PoPa w trybie realistycznym to masochizm :P

Offline Neluril

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2353 dnia: Grudnia 13, 2013, 08:07:41 »

Don't worry, be happy!

Najlepszym cheatem na to jest  SAVE. Gra realistyczna w ten mod to masochizm jak napisał HutH.

A co do lordów najlepiej mieć repe co najmniej 20.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2354 dnia: Grudnia 18, 2013, 13:33:26 »
    W jaki sposób (tak na prawdę) oblicza siłę lordów i wielkości ich oddziałów. W moim królestwie są lordowie z  800-900 renomy i jedną wioską a latają armiami po 140-200 chłopa. Z drugiej strony bywają lordowie z 1500 renomy, którym dałem np. miasto i przylegającą wioskę a ich oddział nigdy nie przekracza 100:/...