Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646408 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #2310 dnia: Października 31, 2013, 19:32:56 »
    Jeśli jesteś w zakonie to dajesz to zakonnikowi w zamku i poprawia ci się ranga w zakonie. Jak zrobisz range na 300 i wykonasz jedną misje
    (click to show/hide)
    zostajesz arcymistrzem

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2311 dnia: Października 31, 2013, 19:35:50 »
    Jeśli współpracujesz z jakimś zakonem (wykonujesz dla niego zadania), to daj ją rycerzowi zakonu... cyt. za Czarnoksiężnik z Angmaru:
    "Snake Cult Rituals? Też dostałem taką książkę i mogę ją oddać zakonowi, do którego należę. Nie wiem, czy warto bo nagroda jest niewielka, a może się przydać przy tworzeniu własnego zakonu (pewnie są tam instrukcje, jak mutować konie, aby miały 500 zdrowia)."...
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #2312 dnia: Października 31, 2013, 20:27:12 »
    Dziękuję za odpowiedzi. A czy takie książki(lub jakieś przedmioty) są w innych pomniejszych frakcjach(np. Jatu)?

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #2313 dnia: Października 31, 2013, 20:36:00 »
    Mam pytanie: jak zdobyć tę księgę po upadku wężowej sekty? Pytam, bo jestem w nast. sytuacji: z niemałym trudem wyparłem wężowy kult z Pendoru: są "wymazani z historii", jak sugeruje postęp zwycięstwa. Ale mam problem: ani razu nie zyskałem tej księgi, a twierdzę kultu bardzo chcę zdobyć (mam 1 miasto, 1 zamek i parę wsi, ale ze względów strategicznych, twierdza w środku mapy byłaby idealną bazą wypadową dla mojej armii). Jest jakaś inna metoda zdobycia jej/odblokowania zamku w trakcie służby zakonnej?

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2314 dnia: Października 31, 2013, 21:00:47 »
    Rzokable, ja nie spotkałem innych, sądzę że jest tylko ta.
     adriankowaty, wypełniaj zadania i punktuj w jakimś zakonie, zostań jego członkiem, gdy będziesz miał koło setki punktów(w stosunkach z zakonem) wężyki napadną na twój zamek(w sali tronowej) i otrzymasz zadanie "arcymistrz zakonu" które wiąże się ze zlokalizowaniem i zdobyciem warowni kultu węża. Tyle że nie licz na wykorzystanie zamku w walkach, to będzie twierdza zakonu, a Ty będziesz mógł tam kupić żarcie, podklepać zbroję(praktycznie tylko hełm-koronę:) zmienić nazwę i posłać patrole...
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2315 dnia: Października 31, 2013, 21:11:56 »
    A są jakieś równie ciekawe questy ? Nie chodzi mi o kupowanie informacji od podróżników(np. gdzie się znajduje kryjówka ze skarbem). Tylko o jakieś bardziej rozbudowane zadania.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #2316 dnia: Października 31, 2013, 22:34:15 »
    Rzokable, ja nie spotkałem innych, sądzę że jest tylko ta.
     adriankowaty, wypełniaj zadania i punktuj w jakimś zakonie, zostań jego członkiem, gdy będziesz miał koło setki punktów(w stosunkach z zakonem) wężyki napadną na twój zamek(w sali tronowej) i otrzymasz zadanie "arcymistrz zakonu" które wiąże się ze zlokalizowaniem i zdobyciem warowni kultu węża. Tyle że nie licz na wykorzystanie zamku w walkach, to będzie twierdza zakonu, a Ty będziesz mógł tam kupić żarcie, podklepać zbroję(praktycznie tylko hełm-koronę:) zmienić nazwę i posłać patrole...
    W zakonie już jestem, relacje stopniowo rosną, pozycja też, tylko pytam, bo szukam sobie bazy zaopatrzeniowej (na kształt tego, co opisałeś) w środku mapy.

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2317 dnia: Października 31, 2013, 23:42:42 »
    Rzokable, nie jestem ekspertem, ale jest chyba tylko jeszcze quest z duchem damy, pojawi się gdy będziesz miał bodaj 6 miast. Quest z zamkiem noldorów, gdy się z nimi zaprzyjaźnisz (+40), ratowanie lordów z więzień (wiadomości u karczmarzy)...

adriankowaty, wiesz, gdy już będzie ten zamek, to będziesz miał takie państwo, że nie będzie Ci potrzebny :)

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2318 dnia: Listopada 01, 2013, 13:52:21 »
    Szkoda. Mam jeszcze jedno pytanie. W zamku noldorów jest ten gość który odpowiada na zadane przez ciebie pytania. Jest pytanie: Spytaj o więcej informacji. Zawsze odpowiada, że jest już zmęczony pytaniami i nie ufa mi jeszcze do końca. Mam z Noldorami już maksymalne relacje, czyli to tak ma być czy coś muszę jeszcze zrobić?

Offline Agis

• Użytkownik
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2319 dnia: Listopada 01, 2013, 18:59:32 »
    Rzokable, tu Ci niestety nie pomogę. Nie znam dobrze Noldorów, jak dochodziło do przyjaźni, byłem już tak przypakowany że nie robiło to większej różnicy... Ale może któryś ze znawców zabierze głos? :)
    Jak znasz ang, to może tu coś wyczytasz?:
    http://pop3.wikia.com/wiki/Noldor
    http://pop3.wikia.com/wiki/Elacrai

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2320 dnia: Listopada 01, 2013, 19:42:48 »
    Z Noldorami niestety o wszystkim w tej wersji nie pogadasz. Może jak czwóreczka wyjdzie twórcy o tym pomyślą.

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2321 dnia: Listopada 01, 2013, 20:28:01 »
    Aha. Dzięki za odpowiedzi. Teraz czekam na pełne spolszczenie i nową wersje.

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2322 dnia: Listopada 02, 2013, 09:27:17 »
    Na nową wersję to sobie poczekasz sporo a spolszczenia nikt nie robi jak chcesz je mieć musisz sam sobie zrobić.

Offline kfilich

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2323 dnia: Listopada 26, 2013, 22:47:33 »
    Witam serdecznie! Ostatnio wpadłem na coś, na co jeszcze nie miałem okazji. Zostałem napadnięty w karczmie przez dwóch ludzi na raz. Jeden wyglądał jak typowy "Pijany pieniacz", a drugi jak Rycerz Zmierzchu czy też jeden z Nieustraszonych Poszukiwaczy Przygód. Nie wiem w końcu kto to był, bo nie byłem na dalekim poziomie i tego opancerzonego nie pokonałem. Wie ktoś może co to było? Nic więcej nie pamiętam.

Mam też pytanie: Z kiedy jest ostatnie spolszczenie do nowej wersji pop? Temat przywołany w poprzednim poście jest przestarzały i nieaktualny. Ostatnie spolszczenie ściągałem jakość krótko po wyjściu najnowszej wersji, a teraz nie mogę odnaleźć linku.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2324 dnia: Listopada 27, 2013, 12:37:20 »
    Witam serdecznie! Ostatnio wpadłem na coś, na co jeszcze nie miałem okazji. Zostałem napadnięty w karczmie przez dwóch ludzi na raz. Jeden wyglądał jak typowy "Pijany pieniacz", a drugi jak Rycerz Zmierzchu czy też jeden z Nieustraszonych Poszukiwaczy Przygód. Nie wiem w końcu kto to był, bo nie byłem na dalekim poziomie i tego opancerzonego nie pokonałem. Wie ktoś może co to było? Nic więcej nie pamiętam.
    To akurat się tak złożyło, że naraz dwóch było. Ten rycerz to jest taki mały feature w PoPie, że jak cię jakaś grupa nie lubi, to chce cię wyeliminować.
    Mam też pytanie: Z kiedy jest ostatnie spolszczenie do nowej wersji pop? Temat przywołany w poprzednim poście jest przestarzały i nieaktualny. Ostatnie spolszczenie ściągałem jakość krótko po wyjściu najnowszej wersji, a teraz nie mogę odnaleźć linku.
    W pierwszym poście jest link do postu(masz tam 'edytowany czerwień 2013'), w którym są linki do spolszczenia, no nadal nie jest całe, ale jest zaktualizowane pod najnowszą wersję
    a zresztą jest masz link :P http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.msg223877#msg223877