Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 650126 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #2295 dnia: Września 19, 2013, 08:11:00 »
    piotr111 olej zakon zmierzchu załóż swój... Będziesz miał satysfakcje większą ;)

Offline piotr111

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2296 dnia: Września 19, 2013, 12:11:56 »
    tylko swój zakon będę rozwijał ze 100 lat samo założenie dobrej zbroi trwa 64 dni a gdzie broń tarcza czy chociażby buty :D

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #2297 dnia: Września 19, 2013, 13:56:43 »
    Najpierw to się daje broń, potem resztę, bo co może zrobić opancerzony jak czołg wojownik z drewnianym kijem? :D
    A wracając do Zakonu Zmierzchu, to u Ciebie w ogóle coś jest nie tak, bo oni nie powinni atakować heretyków (to mniej więcej to samo co Zwiadowcy Srebrnej Mgły i Noldorowie). A nie grzebałeś wcześniej w plikach? Bo już naprawdę nie wiem co mogło spowodować takie bugi :(

Offline piotr111

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2298 dnia: Września 19, 2013, 14:30:11 »
    zadziałało ale przy bardzo dużej przewadze  5 rycerzy do 30 przeciwników co nie zmienia faktu że będę musiał latać za nimi jak palant
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2013, 21:17:52 wysłana przez piotr111 »

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2299 dnia: Września 19, 2013, 16:02:47 »
    Najlepiej zagonić ich w okolice Valonbray (o ile to jest mały oddział) - tam już korsarze i Zakon Świtu znajdą dla nich zajęcie. Sam kiedyś wstąpiłem do Zakonu Zmierzchu i poprzez pomaganie im w bitwach na wybrzeżu zdobyłem +20 relacji z zakonem. A do założenia zakonu wystarczy, że będziesz z nimi mieć -10 (bo założenie siedziby polepsza stosunki z zakonem o 10, czyli wyjdziesz na 0).

Offline piotr111

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2300 dnia: Września 21, 2013, 15:46:01 »
    Teraz mam takie pytanie: jaki plik może odpowiadać za czas zakładania ekwipunku jeżeli założę własny zakon?

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2301 dnia: Września 21, 2013, 16:17:30 »
    Też chciałbym to wiedzieć. Na forum Talewords pisali, że odpowiada za to wartość "abundance" w morgh's editorze, ale ja tam żadnej reguły nie widzę - niektóre zbroje, które mają to na 1, mają niewielki czas aktualizacji, a np. inne przedmioty, które też mają to ustawione na 1, ulepszają się bardzo długo. Mogę tylko powiedzieć z czego wynika koszt ulepszenia - oczywiście z ceny pojedyńczego przedmiotu, która jest pomnożona razy 14 - 15 (zależy to od umiejętności handlu zarządcy).

Offline piotr111

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2302 dnia: Września 21, 2013, 23:27:30 »
    ale te wartości masz w troops.txt?

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2303 dnia: Września 22, 2013, 14:27:19 »
    W item_kinds1.txt. Przecież tu chodzi o przedmioty. Chyba że masz na myśli handel zarządcy, ale jego możesz wyszkolić normalnie w grze.

Offline piotr111

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2304 dnia: Września 22, 2013, 15:10:06 »
    Według moich obserwacji ten parametr odpowiada za częstotliwość występowania danej rzeczy u kupców. Może w troops.txt da się coś pozmieniać żeby skrócić czas zakładania zbroi czy broni. Jak przetestuje to napisze.

Offline piotr111

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2305 dnia: Września 24, 2013, 22:03:40 »
    Jeszcze jedno pytanie jak można zmienić rodzaj najemników w karczmach? np.: najemny lansjer meltine na wojownik kobry?

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2306 dnia: Września 25, 2013, 14:37:29 »
    To jest losowe (przy czym wojownik kobry nie jest najemnikiem, więc nigdy nie pojawi się w karczmie). Od dziś chyba zacznę umieszczać "cheaterskie" wskazówki w spojlerze, więc umieszczam tam resztę posta:

(click to show/hide)

Offline nekkoru

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2307 dnia: Października 17, 2013, 14:30:46 »
    Witam. Mam mały polem z tym modem.

Grałem wcześniej w PoP w wersji na zwykłego M&B, na moim starym grzmocie pentium 4 (szedł bez zadyszki). Ostatnio przesiadłem się na wersje pod WB (wersja 1.153, mod 3.611 + fix) na 4 rdzeniowcu z 8gb ramu i GF Gt440 (far Cry 3 na wysokich itp).

Gra chodzi ogólnie bardzo płynnie, nawet na wysokich detalach i 150 battle size. Problem pojawił się po godzinie grania. W bitwach na początku mam 50fps (nawet jak patrzę na armie). Wszystko zaczyna się, gdy dochodzi do zwarcia. Nagle robi mi się 1-2 fps (niezależnie czy patrzę na armie czy w niebo - więc karta graficzna odpada). Czego może być to problem, i jak go wyeliminować? Nie pomaga odciążenie CPU zmniejszeniem detali graficznych (cienie, oświetlenie), ani zmniejszenie wielkości bitw (przy 50 jest tak samo).

Ktoś wie jak temu zaradzić ?

Offline Coper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2308 dnia: Października 17, 2013, 14:46:36 »
    4. Problemy techniczne.
    PoP 3.42 zawiera bardzo dużą ilość nowych zasobów, z którymi silnik Warbanda sobie nie radzi, ładując je wszystkie do pamięci, obciążając nadmiernie system, co powoduje, crashe, zacinanie, totalną niemożność gry.
    W związku z zapychaniem pamięci wirtualnej na systemach 32bitowych, konieczne jest zwiększenie limitu rozmiaru pliku stronicowania pamięci wirtualnej. Jak to zrobić - TUTAJ(pierwsze dwa spoilery, ewentualnie następne), a TU tłumaczenie. Po zmianach trzeba zrobić restart kompa :P
    nie dziękuj.

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #2309 dnia: Października 31, 2013, 19:27:43 »
    Witam.
    Zdobyłem po pokonaniu drużyny kultu węża księgę o nazwie: Snake Cult Rituals. Do czego mógłbym ją wykorzystać?
    Z góry dzięki za odpowiedź.