Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646191 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kfilich

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #2325 dnia: Listopada 27, 2013, 23:55:50 »
    Dzięki wielkie. Ja obecnie bawię się w mojej ulubionej frakcji (Ravenstern) i poluję na Gemy. Znalazłem tego w Rane i jednego u Czerwonych Braci w skrzynce, ale to na tyle. Już mi się odechciewa i chyba zacznę od nowa.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2326 dnia: Listopada 28, 2013, 00:59:18 »
    Haha, już ci się odechciewa? No do tego moda(w sumie do którego nie...) trzeba trochę cierpliwości :)

Offline kfilich

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2327 dnia: Listopada 29, 2013, 00:05:33 »
    Gram w tego moda z przerwami od długiego czasu, chociaż przyznam, że zdobywanie Qualisów jest coraz bardziej problematyczne. Wszyscy znacie ten ból, kiedy po długiej bitwie okazuje się, że Zulkar ucieka ://

Właśnie zacząłem od nowa. Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Mod jest bardzo ciekawy i rozbudowany, ale jedna rzecz nie daje mi spokoju: Zła tekstura łuku runicznego. Jest na to jakiś fix?

Offline huth

« Odpowiedź #2328 dnia: Listopada 29, 2013, 00:24:43 »
    Zła tekstura? Chodzi ci o to, że jest taki różnokolorowy?

Offline kfilich

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2329 dnia: Listopada 29, 2013, 21:26:52 »
    W ekranie ekwipunku jest dobra, podczas używania również, jednak kiedy wisi na plecach przypomina prosty Długi Łuk. Nie jest taki, jak na prawdę wygląda.

A tak przy okazji: Wyrazy uznanie za Clinta Eastwooda w avku :) Jeden z moich ulubionych aktorów :)

Offline huth

« Odpowiedź #2330 dnia: Listopada 30, 2013, 01:33:06 »
    Kurczę, to jeszcze tego nie zmienili w kolejnych wersjach? Dziwne...

Awek ze zdjęcia, które zrobiło na mnie bardzo duże wrażenie, taki wyłaniający się z mroku Clint :P

Offline Diegos62

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2331 dnia: Listopada 30, 2013, 22:30:58 »
    Drodzy koledzy i koleżanki mam problem z tym modem. Mianowicie mam Steamową wersję Warbanda, automatyczne aktualizacje M&B są włączone i mam teraz wersję 1.158. Mod działa poprawnie tylko na 1.153/4 jak zauważyłem :v. Na swoim Warbandzie mam zainstalowanego PoP'a, jednak mod działa tylko w 1/3 tj. jest nowa mapa, itemki, jednak stare nazwy miast, postacie, jest trochę nowych opcji..
    Chciałbym się dowiedzieć, czy wiecie coś o jakichś update'ach do tej wersji, bądź może o pokierowaniu do downdate'u mojego Warbanda.

Offline kfilich

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2332 dnia: Listopada 30, 2013, 23:01:24 »
    Huth. Powiem szczerze, że nie wiem. Na ostatniej wersji tego jeszcze nie było, może to mój błąd i w tej już jest. Nie zdobyłem jeszcze tego łuku, bo w ogóle nie zahaczyłem o RAvenstern, ale postaram się teraz to sprawdzić.

Diegos ja niestety nie wiem jak Ci pomóc, ale na pewno znajdzie się ktoś, kto wie :)

Offline Diegos62

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2333 dnia: Listopada 30, 2013, 23:28:35 »
    Co ciekawe, zainstalowałem wersję non Steam 1.153 i wciąż ten sam błąd :v

@edit
    Musiałem przerzucić na j angielski, nie wiem czemu, ale teraz działa :D

Offline huth

« Odpowiedź #2334 dnia: Listopada 30, 2013, 23:33:19 »
    Drodzy koledzy i koleżanki mam problem z tym modem. Mianowicie mam Steamową wersję Warbanda, automatyczne aktualizacje M&B są włączone i mam teraz wersję 1.158. Mod działa poprawnie tylko na 1.153/4 jak zauważyłem :v. Na swoim Warbandzie mam zainstalowanego PoP'a, jednak mod działa tylko w 1/3 tj. jest nowa mapa, itemki, jednak stare nazwy miast, postacie, jest trochę nowych opcji..
    Chciałbym się dowiedzieć, czy wiecie coś o jakichś update'ach do tej wersji, bądź może o pokierowaniu do downdate'u mojego Warbanda.
    PoP powinien działać tak samo dobrze na wszystkich wersjach od 1.153 wzwyż.
    Nie wiem czemu tak masz, może pobierz ponownie moda, bo coś z plikiem się stało przy pobieraniu?

Offline kfilich

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2335 dnia: Grudnia 01, 2013, 01:15:20 »
    Mam pytanko: Da się gdzieś zmienić opcję zapisu? Ustawiłem sobie realistyczną, a nie jestem na tyle doświadczony, aby utrata całej armii obeszła się bez pogorszenia humoru :P Nie chce mi się zaczynać od nowa.

Do kolegów z problemem nazw własnych. Przypominam sobie, że miałem ten sam problem, nie pamiętam jednak jak go rozwiązałem. Przestawcie język na polski i wklejcie spolszczenie do folderu pl, może pomoże.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2013, 02:00:52 wysłana przez kfilich »

Offline kapi5

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2336 dnia: Grudnia 01, 2013, 01:51:57 »
    Dołączam się do pytania Diegosa . Tak samo mam stare nazwy zamków , lordów . Wszystko prócz mapy jest w zasadzie z nativa.

Folder moda waży tam ok 800mb może więcej.

EDIT : Naprawione , trzeba włączyć grę po angielsku razem z trybem edycji.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2013, 15:59:55 wysłana przez kapi5 »
    Wygrana to początek krwawej bitwy.

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2337 dnia: Grudnia 01, 2013, 17:21:41 »
    Dołączam się do pytania Diegosa . Tak samo mam stare nazwy zamków , lordów . Wszystko prócz mapy jest w zasadzie z nativa.

Folder moda waży tam ok 800mb może więcej.

EDIT : Naprawione , trzeba włączyć grę po angielsku razem z trybem edycji.
    Nie wiem, czy to pomoże, ale ja tak miałem, jak pobrałem HOTFIX, kiedy to usunąłem, to wszystko wróciło do normy

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #2338 dnia: Grudnia 02, 2013, 14:25:55 »
    Huth wam pomoże, on tego moda już dawno czituje ...zresztą z dobrym skutkiem. Nie zaprzeczaj Huth^^.

Offline huth

« Odpowiedź #2339 dnia: Grudnia 02, 2013, 20:56:13 »
    Mam pytanko: Da się gdzieś zmienić opcję zapisu? Ustawiłem sobie realistyczną, a nie jestem na tyle doświadczony, aby utrata całej armii obeszła się bez pogorszenia humoru :P Nie chce mi się zaczynać od nowa.
    ymmm, nie wiem czy to w warbandzie tak samo jest, na M&B trzeba było edytować save'a hex edytorem, na forum taleworlds pewnie gdzieś jest instrukcja, poszukam za jakiś czas... ale ile dni jesteś w kampanii? Jeśli mniej niż 100 to nie jest aż taka strata...
    tu jest jakiś sposób, trochę to skomplikowane: http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2027621

Problem z nazwami jest wymieniony w FAQu, oczywiście trzeba mieć ustawiony język na angielski.

« Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2013, 21:16:36 wysłana przez HUtH »