Bo twórcy moda pomyśleli o kochanych Polakach i zrobili dla nich spolszczenie...
Albo, jak to kolega wyżej napisał pobierasz spolszczenie i w konfiguracji wybierasz język polski, albo grasz bez niego i wybierasz angielski. Proste :)
To normalne, że frakcje do wyboru są cztery, bo z jedną (zależnie od wyboru "kim był twój ojciec") jesteś od początku na -5.
Wiem, że spolszczyli. Jednak nie sądziłem, że w pobranej pełnej wersji będzie ono wgrane od razu. Zwłaszcza, że widocznie wgrane jest, ale nie działa. A przynajmniej nie tak, jak powinno. Co do 4 frakcji wiem, że 4 to prawidłowa liczba, czytałem opis moda ;) Pisząc to chciałem po prostu zaznaczyć, że mod działa prawidłowo, a coś nie tak jest tylko z nazewnictwem.
Dzięki Torguan, rozwiązaniem rzeczywiście było wgranie spolszczenia. I rozpoczęcie nowej gry, bo bez tego spolszczenie nie działało poprawnie (w "informacji", dialogach i rozpiskach garnizonu/oddziału widać poprawne nazwy lordów, ale już na mapie świata wielkimi literami każdy oddział podążał za przywódcą o starej nazwie. I tak przez 10min szukałem księcia Aelfwine goniąc za zdaje się Hrabią Deglanem.. )