Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646196 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #2250 dnia: Sierpnia 10, 2013, 02:33:18 »
    Witam, mam problem z modem. Otóż pobralem i zainstalowałem wersję full: Prophesy of Pendor v3.611. Nie pobierałem żadnego spolszczenia, gdyż w folderze languages jest polski. Odpalam moda i pierwsze co zwraca moją uwagę to karawana, z którą mogę zabrać się do jednego z 4 królestw.. z tymże wszystkie 4 są to standardowe nacje z Warbanda. To samo na mapie. Mapa jest inna, frakcje są tylko 4, ale są.. zwykłe. Lordowie mają inne, angielskie nazwy, ale taki król Harlus nadal jest włodarzem Praven. Może ktoś doradzić co jest nie tak?

Chodzi o to że te pliki językowe są z "czystego" Warbanda, żeby mieć po polsku prophespy to pobierz spolszczenie i zamień wszystkie pliki w pl.

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #2251 dnia: Sierpnia 10, 2013, 14:59:31 »
    Nie pobierałem żadnego spolszczenia, gdyż w folderze languages jest polski
    Bo twórcy moda pomyśleli o kochanych Polakach i zrobili dla nich spolszczenie...
    Albo, jak to kolega wyżej napisał pobierasz spolszczenie i w konfiguracji wybierasz język polski, albo grasz bez niego i wybierasz angielski. Proste :)
    To normalne, że frakcje do wyboru są cztery, bo z jedną (zależnie od wyboru "kim był twój ojciec") jesteś od początku na -5.

Offline olafek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2252 dnia: Sierpnia 10, 2013, 16:27:11 »
    Bo twórcy moda pomyśleli o kochanych Polakach i zrobili dla nich spolszczenie...
    Albo, jak to kolega wyżej napisał pobierasz spolszczenie i w konfiguracji wybierasz język polski, albo grasz bez niego i wybierasz angielski. Proste :)
    To normalne, że frakcje do wyboru są cztery, bo z jedną (zależnie od wyboru "kim był twój ojciec") jesteś od początku na -5.

Wiem, że spolszczyli. Jednak nie sądziłem, że w pobranej pełnej wersji będzie ono wgrane od razu. Zwłaszcza, że widocznie wgrane jest, ale nie działa. A przynajmniej nie tak, jak powinno. Co do 4 frakcji wiem, że 4 to prawidłowa liczba, czytałem opis moda ;)  Pisząc to chciałem po prostu zaznaczyć, że mod działa prawidłowo, a coś nie tak jest tylko z nazewnictwem.

Dzięki Torguan, rozwiązaniem rzeczywiście było wgranie spolszczenia. I rozpoczęcie nowej gry, bo bez tego spolszczenie nie działało poprawnie (w "informacji", dialogach i rozpiskach garnizonu/oddziału widać poprawne nazwy lordów, ale już na mapie świata wielkimi literami każdy oddział podążał za przywódcą o starej nazwie. I tak przez 10min szukałem księcia Aelfwine goniąc za zdaje się Hrabią Deglanem.. )
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2013, 16:48:05 wysłana przez olafek »

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #2253 dnia: Sierpnia 10, 2013, 16:48:02 »
    olafek , nikt nie ma tego buga  tylko Ty..także wez za przeproszeniem..nie pier....l i poczytaj sobie ten watek.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Wojakpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2254 dnia: Sierpnia 17, 2013, 11:10:27 »
    Wszystko ładnie śmiga , fajnie się gra na tym modzie :D Tylko mam pytanie czy można zostać królem np. Imperium ?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2255 dnia: Sierpnia 17, 2013, 18:56:15 »
    Nie, ale oczywiście można np. zostać lordem Imperium i potem się zbuntować(przy odmowie prośby o przyznanie ci zdobytego zamku/miasta) i je pokonać i jakby "zastąpić", bo jeśli się miało wysokie relacje z lordami Imperium, to dołączą do gracza, kulturę w swoim państwie również można wybrać na Imperialną(zawsze można zmienić). To jest dobre na role-play, trzeba jednak się do tego przygotować dobrze, bo przez takie wyznaczone sobie ramy role-playowe(np. tylko jednostki i zakony imperialne i skupienie się na wojnie "domowej) jest nieco trudniej.

Offline Guzek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2256 dnia: Sierpnia 18, 2013, 11:32:27 »
    Witam
    Mam taki problem. Mianowicie po każdej bitwie z Natu i Noldorem (tylko te sprawdzalem do tej pory) wywala mi gre (czarny ekran i po chwili bład z opcją wyślij lub niewysyłaj). Gram na warbandzie 1.53 i pop 3.611. Wie ktos moze jak temu zaradzic?

Pozdrawiam

Offline Wojakpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2257 dnia: Sierpnia 18, 2013, 12:39:59 »
    Podaj parametry sprzętu może masz za słaby komputer ? Na innych modach wyskakiwał ci taki błąd ?

Offline Guzek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2258 dnia: Sierpnia 18, 2013, 13:08:01 »
    amd athlon 64x2Dual core proc 4000+ grafika 8600gt 2gb ramu win xp
    z innymi modami nie miałem problemów

po poszczeperaniu  w necie wydaje mi sie, ze to wina małej ilości ramu, ale pewności nie mam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2259 dnia: Sierpnia 18, 2013, 14:26:50 »
    Z tego co pamiętam, też miałem gdzieś na stepach Jatu taki teren gdzie pod koniec bitwy gra się zawieszała i niektórzy już pisali o tym, że są takie wadliwe (podobno 2) tereny.

Możesz jeszcze spróbować edytować plik boot.ini, o ile jeszcze tego nie zrobiłeś. Gdzieś w temacie było napisane jak to zrobić, podaję link: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.msg125846;topicseen#msg125846

Offline Guzek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2260 dnia: Sierpnia 18, 2013, 14:49:09 »
    Problem rozwiązany

Napisze tutaj rozwiązanie jakie znalazlem gdzies w internecie, jakby inni mieli takie problemy.

Wystarczy wyłaczyć muzyke w launcherze i wtedy grac (nie wiem jaki to ma wplyw ale pomogło).

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #2261 dnia: Sierpnia 18, 2013, 23:05:45 »
     Wojakpl ..im będziesz miał większą reputacje tym bardziej twój władca będzie ci przyznawał ziemie, które zdobyłeś. Chyba,że będziesz seryjnie zdobywał zamki czy miasta..być może wtedy ci odmówi oddania lenna. Także najlepiej w tym modzie grać żeńska postacią, raz..że u Noldorów możesz zdobyć baardzo dobra zbroje na 21 siły (męska 30)..i grając kobietą masz opcje secesji podczas rozmowy z małżonkiem. Także kiedy chcesz możesz własne  królestwo założyć..czego nie ma męska opcja.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2262 dnia: Sierpnia 19, 2013, 21:10:40 »
    Jest jakiś sposób żeby odblokować odbijanie jeńców (tych silniejszych np. Noldorów?)

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #2263 dnia: Sierpnia 20, 2013, 17:45:23 »
    Raczej nie ma takiej opcji ponieważ są zbyt silni aby móc ich odbić, nie jednokrotnie próbowałem tego walcząc z Imperium i nic.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2264 dnia: Sierpnia 20, 2013, 18:29:55 »
    Pewnie trzeba by było zmienić jakieś zewnętrzne oflagowanie w troops.txt, ale raczej w troop editorze tego nie zrobisz (jest tam właściwość "no capture", ale noldorowie nie mają jej zaznaczonej). Poza tym pamiętaj, że Noldorowie i inne elity są zablokowane do odbijania nie tylko dla Ciebie, ale też dla wszystkich oddziałów na mapie. Pomyśl teraz co by było gdyby jakiś lord przejął więźniów po pokonanym Aeldarianie na przykład... Z drugiej strony, kiedyś pewien lord przejął z więźniów kilku sierżantów z mojego własnego zakonu i musiałem z nim walczyć. Skosili mi trzy przewodniczki zagłady... :) Ale to i tak trochę bez sensu, że należąc do jakiegoś zakonu (a szczególnie będąc już grandmasterem) nie można werbować z niewoli rycerzy tego zakonu. Ten system powinien być trochę bardziej elastyczny.