Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646435 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #2175 dnia: Lipca 21, 2013, 12:30:33 »
    wiem że ten temat był poruszany w sprawie żołdu czy jest może jakiś pr.do zmniejszenia tego żołdu bo to jest denerwujące kiedy się traci 20 000tys. co tydzień. A walczyć cały czas i ganiać po mapie za bandytami jest strasznie irytujące.

Offline Hyper

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • PJONTALA!
      • Reborn - Polska Gildia RP
    « Odpowiedź #2176 dnia: Lipca 21, 2013, 21:56:39 »
    Hello. Taki biznes mam do załatwienia. Kojarzy ktoś czy da się w jakikolwiek sposób uzyskać zbroję jak i hełm Imperatora Mariusa? Potrzebuje to do filmiku (machinima). Prawdopodobnie nie da się tych rzeczy zdobyć w grze, ale mam nadzieję, że za pomocą jakieś magicznej konsoli da się je przywołać. Może ktoś z was pomoże znaleźć mi kody do niej, na razie moje poszukiwania kończą się na szperaniu bezskutecznym w google. Dzięki z góry ludziki!

edit: w innym temacie kolega powiedział, że mogę dodać te itemy zaczynając nową grę, chyba dobrze go zrozumiałem. Ja natomiast mam już przygotowane "meteriały" na zapisie gry, więc nie bardzo mi się to uśmiecha ustawiać od nowa te rzeczy pod filmik. Jest możliwość po prostu wrzucenia tych rzeczy do mojego ekwipunku?
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2177 dnia: Lipca 21, 2013, 23:08:42 »
    Przed grą - Skonfiguruj - "włącz oszustwa"
    Na zapisie (w grze) - przytrzymać ctrl i kliknąć ` (klawisz pod esc) - wpisać w konsoli "cheatmenu" - wejść w "obóz" - MENU OSZUSTW, i na samej górze będziesz miał możliwość wyboru każdego przedmiotu w grze lecz bez dodatków (np. nie można wybrać żelaznych rękawic ""o dostojnym wyglądzie""). Cheatmenu anulujemy wpisując w konsoli "nocheatmenu" lecz caly czas musisz mieć włączone oszustwa do tych operacji. Słabe jest trochę to iż nawet gdy wyłączysz oszustwa przed gra cheat menu nadal będzie aktywny.

Offline Hyper

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • PJONTALA!
      • Reborn - Polska Gildia RP
    « Odpowiedź #2178 dnia: Lipca 21, 2013, 23:44:56 »
    Okay dzięki wielkie ziomeczku, chyba najlepiej jednak będzie skorzystac z modyfikacji tych itemów i zaczecia od ustawienia tego wszystkiego od nowa, jeszcze raz dziękuje serdecznie za pomoc :)
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2179 dnia: Lipca 22, 2013, 00:10:17 »
    To w końcu robisz to na WB czy MB.......
    Na WB powinno dać się wyciągnąć te itemy właśnie przez cheatmenu, te itemy powinny być w przeglądarce itemów w menu obozu.

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2180 dnia: Lipca 22, 2013, 10:40:31 »
    wiem że ten temat był poruszany w sprawie żołdu czy jest może jakiś pr.do zmniejszenia tego żołdu bo to jest denerwujące kiedy się traci 20 000tys. co tydzień. A walczyć cały czas i ganiać po mapie za bandytami jest strasznie irytujące.

Nie narzekaj, miałem i po 38k w tył i jakoś się wyżyło ;) Jak jest wojna to i nawet więcej się dostaje za jeńców (wybieram tych najmocniejszych).

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2181 dnia: Lipca 22, 2013, 11:02:15 »
    Nie narzekaj, miałem i po 38k w tył i jakoś się wyżyło ;) Jak jest wojna to i nawet więcej się dostaje za jeńców (wybieram tych najmocniejszych).
    wiem o tym tylko moim zdaniem jak masz miasta to powinno się na nich zarabiać a nie tracić.Wiem że można napewno zmiejszyć ten żołd jakimś edytorem tylko nie wiem jakim.Raz się bawiłem itemeditor w który można zmieniać bronie pancerze itp.dlatego napisałem może ktoś z was mi pomoże.

Offline krutek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2182 dnia: Lipca 22, 2013, 11:14:16 »
    Neluril i Czarnoksiężnik, dzięki za info i motywację :)

To o czym zostało napisane czyli obuch. Moich 10 bohaterów walczy obuchami + kusze/luki których nie można używać na koniach, oraz po tarczy na plecach - ujmując krótko zarabiają na swój ekwipunek wikt i opierunek + małe co nie co dla mnie. Ja również ganiam z młotem wybijając szczególnie tych co się koni już pozbyli. Na zwarcia z cięższym przeciwnikiem mam masywny berdysz przynajmniej na razie nie znalazłem nic ciekawszego: obrażenia (52), długi zasięg (118), oraz premia przeciw tarczom. Zresztą berdysza używam okazjonalnie, gdyż zabijanie = utrata zysków z jeńców.

Zakon założony i szkolony - śmieszne obdartusy na warcie stoją :) Ze szkoleniami za kasę u kasztelana poczekam, aż bohater ich wszystkiego nauczy. Potem inwestycja w ekwipunek - tutaj widzę, że kupa kasy pójdzie. Na tę chwilę mam odłożone ok. 250,000 oraz wyekwipowanych bohaterów.

Jak wg. was najlepiej obstawić garnizon w mieście, by nie płynąć z kasą za żołd, ale i w przypadku oblężenia była szansa się wybronić?

Na koniec techniczne doprecyzowanie dotyczące szkolenia zakonników. Czarnoksiężnik, jeśli dobrze zrozumiałem codziennie o stałej porze (dla uproszczenia przyjmijmy północ) zakonnicy nabywają umiejętności podczas szkolenia przez bohatera. Jeśli zakonnicy nauczą się zbyt mało, ładuje save z "wieczora", czekam na naukę podczas "północy" i sprawdzam ile się nauczyli. Jeśli jest za mało to znowu ładuje save, jeśli jest OK, to gram dalej?

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #2183 dnia: Lipca 23, 2013, 05:35:45 »
    Tak, o to właśnie chodzi. Tylko nie warto też przesadzać z wczytywaniem bo można się zamęczyć i obrzydzić sobie grę - do 5 wczytań na jedną dobę w grze i starczy :) Zresztą na początku i tak to szybko idzie. I nie ma za bardzo możliwości, że ktoś się wyszkoli w czymś za mało, bo to jest system "zerowo - jedynkowy", czyli +1 albo 0 (dla biegłości +10 albo 0) na dobę. Dla wszystkich atrybutów, umiejętności i biegłości odbywa się oddzielne losowanie i szansa na to, że coś się wylosuje wynosi kilka procent - jest zależna od różnicy między umiejętnością towarzysza i "zakonnika" oraz umiejętności "szkolenie" towarzysza. Dla ciekawskich dokładny wzór na procentową szansę, że coś się wylosuje (drugi post od góry, w spoilerze): http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,267392.360.html. Dla mnie to jest trochę bez sensu, że cały ten system jest losowy i bez wczytywania można czekać wieki, aż zakonnik będzie miał takie umiejętności jak towarzysz.

Ja do garnizonu w zamkach dawałem zawsze 200 pendorskich ciężkozbrojnych łuczników, do miast także ale dodatkowo też 100 "regionalnych" jednostek, np. w Cezie zostawiłem 100 Imperialnych ciężkozbrojnych kuszników itp. Pendorscy ciężkozbrojni łucznicy szkolą się super szybko, a do tego niewiele kosztują i mają przyzwoite umiejętności - a do garnizonów najbardziej opłaca się dawać strzelców, bo w razie obrony mogą w nieskończoność ładować amunicję. Mając 10 przywództwa, koszt utrzymania takiego garnizonu jak mój w zamku wynosi 2800 denarów tygodniowo, czyli można być spokojnie na plusie.

Mk1, żołd można edytować w TweakMB, przynajmniej widziałem tam taką zakładkę, ale nigdy tego nie stosowałem, więc nie wiem jak to wygląda w praktyce.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2013, 05:47:06 wysłana przez Czarnoksiężnik z Angmaru »

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2184 dnia: Lipca 23, 2013, 08:14:14 »
    a możesz mi powiedzieć skąd go pobrać i który folder odpowiada za zmianę żołdu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2185 dnia: Lipca 23, 2013, 10:33:56 »
    Jasne. Pobrać możesz stąd: http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=101731.0

Jak już uruchomisz TweakMB, wybierasz zakładkę Budget management i dalej Troop wages. Dalej niestety nie wiem co zrobić, bo nigdy mnie nie interesowała zmiana żołdu, a tam jest kilka różnych właściwości do ustalenia.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2186 dnia: Lipca 23, 2013, 11:22:49 »
    Jasne. Pobrać możesz stąd: http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=101731.0

Jak już uruchomisz TweakMB, wybierasz zakładkę Budget management i dalej Troop wages. Dalej niestety nie wiem co zrobić, bo nigdy mnie nie interesowała zmiana żołdu, a tam jest kilka różnych właściwości do ustalenia.
    dobra dzięki pobawię się i zobaczę

Czarnoksiężniku z Angmaru udało się i teraz gra ma jakiś sens dzięki wielkie
    « Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2013, 14:11:44 wysłana przez mk1 »

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    « Odpowiedź #2187 dnia: Lipca 28, 2013, 19:27:31 »
    Witam

Mam własne państwo i posiadam kilku lenników, nie którzy  z nich ma sarleońskich żołnierzy a druga Pendorskich czy mogę ustawić tak żeby lordowie szkolili tylko pendorskich?

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2188 dnia: Lipca 29, 2013, 07:54:59 »
    Pewnie jak gdzieś pogrzebiesz w plikach to Ci się uda. Ja nie widzę sensu zmieniania tego.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2189 dnia: Lipca 29, 2013, 08:14:56 »
    Nie trzeba grzebać w plikach. Wystarczy pogadać z lordem i powiedzieć aby szkolił ludzi zgodnie z twoją kulturą (skutkuje to spadkiem relacji o 5). Jakby coś, ta opcja jest nieprzetłumaczona.