Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646459 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #1905 dnia: Maja 08, 2013, 12:04:36 »
    Ech..kolego Czarnoksiężnik, gdyby nie Huth..to Ty ciągle byś się upierał że to bug lub jakis inny błąd..uparty jesteś i upierdliwy. Neluril..dobre pytanie..cholera wie czy koniunktura w miastach nie zmienia się wraz założeniem nowej gry..chyba ta koniunktura jakimś schematem nie jest. Jak do tej pory nie myślałem nad tym.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1906 dnia: Maja 08, 2013, 12:05:04 »
    Strona 46, 5 minuta zajęło, ale ok masz racje wpisywanie strzały itp nie pomogło. Kiedyś "ścigali" za powtarzanie pytań ;)

Co do handlu to takie tam wykryłem jakby ktoś chciał wiedzieć: Laria - oliwa jakoś do 400 kupuje, Poinsburg skór koło 200, no troszkę powyżej. Senderfall głownie żelazo ale też na cene patrze. Windholm i Valonbray ryby do 50. Javiksholm płótno i lenn do 100, lenn się opłaca wtedy sprzedać bodajże w Avendor, Sarleon beczułki piwa. Nal tar, Torbach, Singal takie tam gałązki (zapomniałem jak się to nazywa ;) chyba daktyle ). Sól (koło 200) opłaca się kupić w Torbach i sprzedać np w Iskhoman (blisko jest). Ethos barwniki ale nie mam do tego przekonania ;). Za pomylenie nazw sorka ;).

A to jeszcze dodam, bardzo dobrze że w końcu postawili skrzynie przy obronie, bo zawsze brakowało mi moich strzał ;).
    « Ostatnia zmiana: Maja 08, 2013, 12:17:03 wysłana przez Neluril »

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #1907 dnia: Maja 08, 2013, 12:28:14 »
    Wcale nie jestem upierdliwy. Jestem, jak to wcześniej napisałeś, dociekliwy :) Raczej bym się nie upierał, że to ze strzałami jest błędem, bo miałem pewne podejrzenia, że to celowo wprowadzony skrypt. Ale skończmy już ten temat, bo nudny się robi. HUtH wszystko już wyjaśnił.

Co do ekonomii, sporo informacji na temat kupna/sprzedaży w konkretnych miastach jest dołączonych do pliku manual guide, czy jakoś tak, w folderze z modem (tak na końcu). W ogóle jest tam multum informacji, niestety wszystko po angielsku.

Offline Neluril

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1908 dnia: Maja 08, 2013, 13:00:55 »
    Czarnoksiężnik miałeś racje, nie zaglądałem tam, wkleję parę info dla leniwych ;).
    1. Iron - Buy between 0-170 and sell for around 300 or more
    2. Oil - Buy between 250-370 and sell for around 500-550 or more
    3. Salt - Buy between 0-170 and sell for around 300 or more
    4. Dates - Buy between 0-60 and Sell for around 170 or more
    5. Linen - Buy beween 0-180 and sell for around 280 or more
    6. Cloth - Buy between 0-260 and sell for around 400 or more
    7. Spices - Buy between 0-680 and sell for around 800 or more
    8. Flax - Buy between 0-60 and sell for around 160 or more

tak bardzo się nie myliłem w poprzednim poście;)

1.Iron - Almost everywhere, ironically you can make really good sell prices in Ravernstern, Rane, and Poinsbruk and sometimes D'Shar territories too so it's short and quick.
    2. Oil - Empire Lands of Cez, Ethos, Janos sell well here, and sometimes D'Shar Territories too.
    3. Salt - Ravernstern Lands sells Salt well, and makes a good route back and force from Ravenstern Lands to D'Shar Lands..
    4. Dates - Fierdsvain territories of Valonbray, Javiksholm, and Windholm is where you will be getting rid of most of this stock.
    5. Linen - Everywhere really, just need to find the right price if you have a good surplus of it based on the sell prices I suggested above.
    6. Cloth - Same as above, everywhere, just find the best prices you can for it.. Sometimes Avendor and Marleons can give you good sell prices on this too.
    7. Spices - Another everywhere, just find the best prices that sell your spices for over 800 Denars, so you can make maximum profit on it.
    8. Flax - Hands down Avendor, I've seen them sell there for over 250 a pop.. If you lucky you can get Flax really cheap in those Fierdsvain territories, so this would be a killer profit for you.

Offline Amadeus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1909 dnia: Maja 08, 2013, 13:43:41 »
    Ściągnąłem ten full download 3.61, wypakowałem do modules w Warband . Interfejs jest inny ale jak robiłem swoją postać to wszystko było tak jak w zwykłym Warbandzie oraz mapa (miasta) jest taka sama no i ta pierwsza misja oraz nacje się nie zmieniły. Jeżeli tak ma byc to sorry za spam, a jak nie to powiedzcie co źle zrobiłem.

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #1910 dnia: Maja 08, 2013, 14:12:25 »
    Ściągnąłem ten full download 3.61, wypakowałem do modules w Warband . Interfejs jest inny ale jak robiłem swoją postać to wszystko było tak jak w zwykłym Warbandzie oraz mapa (miasta) jest taka sama no i ta pierwsza misja oraz nacje się nie zmieniły. Jeżeli tak ma byc to sorry za spam, a jak nie to powiedzcie co źle zrobiłem.
    skoro frakcje i mapa są jak w native to coś źle zrobiłeś proponuje ci usunąć Pop i zainstalować jeszcze raz w

C:\Program Files\Steam\steamapps\common\mountblade warband\Modules
    Follow the damn train CJ

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1911 dnia: Maja 08, 2013, 14:14:05 »

Zmień język na angielski/usuń pliczek PL z languages w folderze wewnątrz moda

Offline Amadeus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1912 dnia: Maja 08, 2013, 14:16:24 »
    OK ale będę mógł ściągnąć spolszczenie czy tylko na english version działa poprawnie

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1913 dnia: Maja 08, 2013, 14:17:05 »
    A ja mam pytanie, troche późno je zadaje bo gram 400 dni..... mam włączoną krew ale jej nie widzę, też macie taki problem???

Offline Neluril

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1914 dnia: Maja 08, 2013, 14:46:36 »
    krew głownie zostaje na zbroi i twojej broni, nie widziałem by sikała z wroga ;)

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1915 dnia: Maja 08, 2013, 14:48:36 »
    Nie zrozumiałeś mnie, ale to moja wina bo źle sie wyraziłem a więc od nowa, nie widzę krwi na mieczu i zbroi, ani na przeciwniku. Nigdzie jakby była wyłączona a jest włączona :)

Offline dew350

• Użytkownik
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #1916 dnia: Maja 08, 2013, 15:01:03 »
    Nie zrozumiałeś mnie, ale to moja wina bo źle sie wyraziłem a więc od nowa, nie widzę krwi na mieczu i zbroi, ani na przeciwniku. Nigdzie jakby była wyłączona a jest włączona :)
    a to zobacz jeszcze raz w konfiguracji twarogu ^^
    Follow the damn train CJ

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1917 dnia: Maja 08, 2013, 15:47:23 »
    Oh my satan :D zapomniałem tam zajrzeć, i jakimś cudem miałem włączoną opcje ,,wyłącz krew" :/ 400 dni bez krwi, idę na rehabilitacje jakąś bitwę trzasnąć xD ehh  dzięki, zapomniałem o launcherze :D

Offline dew350

• Użytkownik
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #1918 dnia: Maja 08, 2013, 16:31:00 »
    Oh my satan :D
    naśle na ciebie kościół ^^
    Follow the damn train CJ

Offline selwek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1919 dnia: Maja 08, 2013, 22:11:39 »
    To jak z tą skrzynią, da się tam dać denary?